Orlando är en enda stor nöjespark !

Okej, så har man anlänt till Orlando. Det första vi gjorde var såklart att åka till hotellet eller ja resorten, och enligt mig, så suger det ! Alltså det skulle vara ett bra hotell, men när vi kommer hit och in till vårt rum så är det första vi upptäcker, att det STINKER rök i hela rummet. Jag kunde vara inne där i fem minuter sedan fick jag huvudverk och var tvungen att gå ut därifrån. Såklart gick vi och klagade, och vi fick genast byta rum. Det rummet var bättre...ett tag, sedan började den där ÄCKLIGA röklukten stiga.. och nu orkade inte mina föräldrar gå och klaga på det, så jaa, vi får leva med det helt enkelt... buhuu! Efter vi besökt vårat äckliga rum, så gick vi och solade och bada i poolen, som också år dålig, eller ja, vattnet är väl inte dåligt, men själva platsen ser ut som ett fängelse. hahah. Hemskt allt låter tycker jag. Men men nu ska jag sluta klaga.
Igår var jag med om något sjuuuuuuuukt häftigt. Jag och familjen var på två utav de stora parkerna i Orlando... Universal studios och Island of Adventure.
Vi var tvugna att gå upp tidigt på morgonen sådär runt halv sju, för att vi skulle på någon informations grej på ett annat hotell. Varför vi skulle dit var för att om vi var med på det så skulle vi få ett bättre pris på alla det här parkerna som vi skulle besöka. Och varför vi skulle ha ett bättre pris på de hela, var för att... ah de kan man nog lista ut ganska lätt, biljetterna var SVIN DYRA ! Vi kom liksom upp i flera tusen dollar.
På den dära informations grejen besökte vi ett stort hotell, eller ja resort vare, och jag tänker inte beratta allt som de gick ut på, men alla som var där, fick varsin snubbe som skulle berätta för en varför det här var bra, de ville alltsä sälja. Resorten var jättefin och jag kunde se på mamma och pappa att det nästan gick på den här skiten, haha. Men vi sa nej, och det blev ingenting för oss. Att amerikanarna ska göra så stor grej av allt... det är fan helt sjukt.
Efter den här informations rundan köpte vi våra biljetter och begav mot nöjesparkerna. Vi började med Universal studios.
Och jag skojar inte, jag har aldrig varit med om något så uppbyggt och stort i hela mitt liv. Alltså det var helt gaaalet stort, typ 35 gånger så stort som grönalund...åtminstone kändes det som det. Parken var typ uppbyggd som det såg ut i USA för väldigt länge sedan... det var gamla hus och sådant. Men framför allt så var ju alla attraktioner uppbyggda för alla filmer som Universal har gjort. Först skulle vi gå in till Sherek 4D, men så upptäckte vi att kön var 80 minuters lång väntetid ! Vi gick vidare, men alla var detsamma. Samuel och jag som ville aka någon Simpsons grej, kunde fått stå och vänta i 100 minuter. Men nej det pallade vi ju verkligen inte att vänta.
Vi kom sedan till en akattraktion som hette JAWS... och det var alltså ifrån filmen Hajen. Väntetiden var lång, en timma. Men det var den kortaste väntetiden vi kunde hitta typ. Man satt i en båt med flera stycken andra. Det var en "guide" som skulle ta oss runt en liten ö. Sedan fick man höra att något hemskt hade hänt och så plötsligt så såg man en stor haj. Okej, de låter inte speciellt läskigt, men jag satt på kanten och hajen (som inte var riktig, men galet stor) kom liksom upp helt plötsligt ur vattnet och var alldeles blodig, och uuuaaah. Det var lite äckligt faktiskt.
Ärligt talat så var det den enda attraktionen vi åkte i Universal studios, för att det var så otroligt mycket och långa köer. Det var liksom kö in till butiker, det var kö för att få autografer till de hära figurerna som kom förbi då och då. Det var jättelånga köer till matplatserna, man fick köa i timmar till de typ, det var köer överallt ! (Fast det var det inte alls, vi såg på en annan sak till, Sherek 4D, som vi tänkte se på från början. Var tvungen att rätta till det såhär i efter hand...Det var mycket att hålla reda på, därför skrev jag nog fel hah).
Pga köerna gick vi till Island of Adventure istället. Men jag måste säga att det inte var så mycket äattre där. Till en akattraktion som hette incredible hulk fick man vänta i 105 minuter. Och nästan alla andra var runt 70-95 minuters lång vantetid.
Men framåt kvällen började köerna sakta, sakta bli kortare, som tur var och jag och Samuel kunde äntligen åka (mina foraldrar aker typ ingenting, for att det ar rena rama fegisar) manga olika läskiga saker, från att bli helt genomblöta, till att skjutas upp i världens fart i en bergochdalbana. Jag har aldrig åkt något roligare ! Och hela stället var helhäftigt, galet stort, och sjukt gulligt... alltså, detta blir helt klart ett minne för livet.

Idag blir en slappar dag, men sol och bad och lite senare ska vi åka och shoppa. Imorgon väntar Disney World ! wihooo!

Hoppas du hare toppen Ebba ! Vi hörs snart, om inte idag, eftersom det är dan innan nyår !
Och jag måste bara säga att, guuud vilka mysiga bilder och du ser ut att verkligen ha haft en jättebra och härlig jul ! hihi
Puss
Matilda

ava betsö frankrike sundsvall

    

slödag

Min dag idag har varit ganska så soft. Kom ut en liten stund annars har jag inte gjort något alls. Och Fasen vad kallt det var. Tyckte jag bölsat på mig ungefär hur mycket kläder som helst men det var tydligen för lite.

Jag har redan börjat slipa på min födelsedags lista, fast det är två månader kvar, men alltid bra att vara ute i god tid eller hur? :) Min födelsedag råkar inträffa på sportlovet och då åker vi upp till Storlien till vår stuga där, och nu är tågbiljetterna bokade! :D Se upp i backen, bokstavligt talat, är ingen hejare på att åka skidor.

Imorgon ska jag ner på stan och byta lite julklappar sen ska jag träffa Stella på stationen och vi ska ta en fika. Har inte träffat henne på jättelänge så det ska bli hur mysigt som helst! Och på onsdag är det nyårsafton med Simon och hans familj, tjoho! Nej nu ska jag iväg i mina myskläder. Kram Ebba


Storlien




glader och trötter

Så fort jag kom in genom dörren hemma så dog alla julkänslor jag någonsin haft i kroppen. Nu är julen slut och min nästa målstolpe nu är nyår. Ska bli hur mysigt som helst och vi har redan börjat planera vad vi ska käka och hur vi ska duka.

Idag kom vi hem och det kändes som vi inte varit hemma på evigheter, vilket vi faktiskt inte heller har. I lördags åkte vi från släkten i Sundsvall och vidare till andra släkten i Uppsala. Morfar fyller nämligen år på juldagen så vi skulle ner och fira honom. Det var väldans mysigt, det var ett tag sedan vi träffade dom. Jag, Ester, min morbror Samuel (som är lika gammal som ester, exakt) och min moster Rebecca (som är ett år yngre än mig) (min släkt är lite halvspeciell och halvgalen) satt uppe sent och körde picctunary. Åh vad roligt det är! Vi satt och garvade till två innan vi typ föll över varandra och somnade.

Nu är klockan sju, men jag är så trött så jag vill lägga mig ner och sova på stört. Varje dag ocj kväll i Sundsvall har varir rätt intensiva.
Tisdag: Kom till farmor och farfar där vi käkade en snabb pizza men gick och la oss ganska fort efter det.
Onsdag: Julafton. Kanske mysigaste dagen på hela året. Vi firade hos kusinerna och kom inte hem förens rätt sent.
Torsdag: Pingisturnering hos Sanna och Erik på dagen, på kvällen sedan var det middag hos farmoroch farfar som vi stod för. Jag och Ester sov sedan hos Oscar och Clara där det blev filmkväll till sent på natten.
Fredag: Jag, Ester och Clara gick på stan ett tag på dan. På Kvällen var det födelsedags middag hos Carina och Anders för att Anders fyllde år så det blev ännu en mysig stor, släktmiddag.
Lördag: På lördagen åkte vi då till Uppsala där det blev ännu ett födelsedags firande. 

Så, rätt slut nu. Även fast det varit underbart härlig jul.

Jag måste säga Matilda att jag inte känner sådant medlidande för dig när du ligger på andra sidan jorden och solar och badar... Kan dock förstå att julafton måste känts annurlunda men det får man väl räkna med. Själv sitter jag här med tjocktröja och huttrar... Men saknar dig väldans! Vi hörs snart, och som sagt smsar jag så fort jag fått min mobil. Tills dess se till att inte bli typ uppäten av krokodiler och hoppas du har det bra även fast du längtar hem. Massa tusen pussar och kramar till dig! Kram E





Julbord i pingisrummet, vår extremt coola tomte och alla kusiner

Längtar hem...

Tro det eller ej, tyck att jag är konstig, tyck att jag inte alls borde tycka såhär, men ah, jag längtar faktiskt hem. Det är liksom så mycket som jag saknar där hemma. Jag vill bara komma hem till det/er NU, GENAST ! Nu har jag varit här i Florida i 8 dagar, och har 7 dagar kvar. Det är typ som en...hmm...evighets evighet ! Okej, nu ska jag sluta klaga, jag kanske har det en aning bättre och varmare har än i Sverige, hehe. Men ändå, jag kan inte hjälpa att jag saknar en viss Johan sa att jag nästan kan spricka ! Men såklart saknar jag också dig Ebba och alla andra.

Just nu är jag i Clearwater, som ligger typ i st Petersburg, tror jag att det gör i alla fall. Vi kom hit igår och ska sova här en natt till, sen ska vi vidare till Orlando, där vi ska tillbringa lite längre tid. Klockan är nu ungefär tjugo över fyra här nu... på dagen förstås. Jag har solat och badat som en dåre, och jag blir bara brunare och brunare haha. Men jag har typ fått nån äcklig sol exem, jag vet, det låter skit äckligt, och det är det. Men när jag varit i skuggan ett tag så försvinner det, *pust* tur det. Man vill ju liksom inte komma hem och det forsta någon lägger märke till är mitt solexem på mina händer som exemet befinner sig på. haha, okej, nog med exem och hem längtan snack. Nu ska jag iväg och ta en snabb fika med familjen på Starbucks coffee, och utforska Clearwater beach.

Puss alla och hoppas att du har det bra Ebba, och ah, som sagt, smsa så fort du får mobilen ! Saknar dig massvis !
/Matilda

Jag antog visst fel

Har fanns det visst en dator. Sa varfor inte passa pa att skriva lite till bloggen. Dar vi bor just nu ar HUR gulligt som helst. Det ar som sma villor som nagra hyr ut. Alla ar typ hur gulliga mot varandra som helst. Alla bara skrattar och ar jatte trevliga. Manniskorna har till och med tagit med sig juylpynt till tradgarden, och typ julgranar, och ett par har tagit med sig en uppblasbar snogubbe som sitter i sin slade med renar ! Hel galet. Men vi... vi trakiga svenskar har ingenting...sa typiskt egentligen.
Eftersom det ar juldagen idag, sa firar amerikanarna jul idag, fast det vet ju alla redan. Ah i alla fall. Typ alla har star och lagar kalkon och grejer. haha.
Min familj och jag firade mest julen igar. Fast vi hade ingen julmat, aven fast mamma och pappa forsokte kopa san juligmat som mojligt. Vi kakade krabba, mozarella, lite salmi bitar, och pasta med pesto. Juligt? Nja tror inte det va..
Men de visade massor av julfilmer pa tv, sa det fick plotsligt stamningen att bli lite mer julig i alla fall. Sedan fick vi ju presenter ocksa, fast jag visste ju alla presenter redan men ah, det kandes ocksa lite juligt.
Men man markte verkligen hur familjen saknade den svenska julen, min lillebror Samuel namnde de flera ganger... "jag vill hem och fira julen hemma" sa han. Men aven fast det kandes lite konstigt, sa var det mysigt anda.

Juste nu maste jag bara beratta tva saker som vi sag igar pa vagen till Sanibel och i Sanibel. Jo nar vi var pavag hit sa beslot sig mamma och pappa for att vi skulle stanna upp och aka pa nagot som kallades for evegladors safari. Det ar typ Krockdil safari aven fast de inte betyder de typ, men ah och jag maste saga att det var sjuuukt haftigt. Vi akte jattekonstiga batar som typ lat valdigt mycket och akte sjukt snabbt. Vi fick se tre Aligatorer....lite lite kanske, men det var en valdigt haftig upplevelse. Efter safarin och vi kort vidare sa upptackta jag att det lag HUR manga Krockodiler som helst bredvid vagen i trasken. Dom var mycket storre an de vi sag pa safarin och det var hur manga som helst och vi sag bara fler och fler. Laskigt, men haftigt, hah. Den andra saken jag skulle beratta var att pa stranden igar sag vi en delfin i havet, alltsa herregud vad fint det var , och den med ! Att den vaga komma sa pass nara ! Jag har sett delfiner forut, alltsa pa kolmarden, men sahar i verkligheten, det ar ju en helt annan sak. Hoppas jag far se nagra till idag innan vi aker vidare.

Ebba du verkar ju ha haft en huuuuur mysig jul som helst ! Avundsjuk har nu... Min slakt ar inte sa stor, sa vi kan inte fira den med sa manga, och det ar typ min drom att fira den sa som du gor. haha. Du maste beratta sen vad du fick ! Saknar dig grymt mycket, och hoppas allt ar bra med dig, och halsa familjen. Jag lovar att jag ska fixa presenten ! Till och med kan jag fixa (tror jag) en present till Johan och Jessica, haha. Jora det ska jag.
Hoppas vi hors sa snart som mojligt igen !
Nu ska jag ga ner och sola och bada sa jag blir en riktig pepparkaka...vilket jag aldrig kmr bli, men aja. KANSKE !
Puss pa er, och ha en fortsatt bra jul !
Matilda

Dan efter doppardan

Och så dog julen. Men klapparna finns kvar, tjoho! Fick massa klappar jag blev superns glad för! Riktigt nöjd med min jul igår och jag förstår mig inte på människorna som inte kollar på Kalle Anka för dom typ tröttnat, omöjligt att ens tänka tanken för min del, för mig ÄR Kalle Anka julafton. Men det blev en jul fylld med matmatmat, julgodis, Kalle Anka såklart och lite gitarrspel.

Goda gärningen går desvärre inge bra för min del, råkar alltid glömma bort den, men det får bli ett nyårslöfte tillsammans med godisförbud. Tror ni jag kommer hålla det..? Nääääääh
Men snor Stellas tänk på alla som inte har någon familj och firar ensamma, själv har jag stor familj jag firar med varje jul men tänk alla andra, som antingen inte har någon familj att fira med eller som helt enkelt är hemlös. Vad gör dom på julen..? Vissa kanske trivs med att vara själva, men för mig är julens släkten och familjens tid och skulle inte kunna tänka mig en jul utan dom. Tåls att ge alla dem en tanke tycker jag i alla fall, inte för att det hjälper dom ett dugg, men man måste ändå förstå hur lyckligt lottad man är som har en familj. Och man kanske kan vara extra snälla mot dem som inte har det. ¨'

Nej nu ska vi käka gröt innan vi ska åka iväg till kusinerna och ha pingis turnering. Å, älskar pingis. Vi hörs senare.

God fortsättning allesammans och shoppa mycket på mellandagsrean, jag får leva på mina presentkort. Extra kram till dig Matilda, vi hörs snart! Puss och Kram Ebba


VIT JUL, tjoho!

Gud vad härligt för dig då sötnus, och hoppas VERKLIGEN att pengarna räcker till MIN julklapp! Jessica och Johan är väl ändå inte så viktiga...? Och tyvärr har jag inte fått tillbaka mobilen min men letar panikslaget efter en gammal att använda så länge men lovar att smsa dig med en gång! Saknar dig och vill prata med dig och hoppas du har det bra!

Dan innan doppardan idag och jag befinner mig nu i Sundsvall och hos farmor och farfar, och det är snö, SNÖ! Underbara snö och en vit jul! Är överlycklig och blev bara gladare och gladare ju högre upp vi kom i Sverige för det blev bara vitare och vitare. Det var så galet för när vi åkte från Stockholm var det skinande sol och ingen snö alls. Kunde lika gärna varit typ April. Men nu sitter jag i farmor och farfars lägenhet och tittar ut över Sundsvall. Det är så galet, man kan verkligen se hela Sundsvall härifrån. Imorgon kommer vi börja med att dela klappar bara lilla familjen på morgonen och käka jullunch här, men sedan vid två åker vi till kusinerna, bara tio minuter härifrån, och firar stor släktjul med alla här uppe, ska bli på en skala hur mysigt som helst. Önskar jag hade min kamera nu för jag vill fotografera denna underbara utsikt. För er som inte vet råkade min kamera bli snodd i mitt trapphus där jag så smart lagt den och kom inte på att hämta den förens dan efter... Kanske, kanske delvis mitt fel också... Måste blivit född på fel sida eller något..
Har tänkt på att så fort vi kommer upp hit börjar pappa snacka norrlädska, det är roligast när han och farfar sitter och pratar norrlädska med varandra, kan inte annat än asgarva.

Nej nu ska jag och Ester gå och lägga oss i vårt söta lilla rum och kolla på vänner. Sov gott och god jul! och HAPPY CHRISTMAS Matilda, ifall du slutat fatta svenska och bara snackar engelska med alla heta surfare därborta.

GOD JUL KRAM E


dan före doppare dan

Var ju bara tvungen att ha ett "ö" pa rubriken. hehe. Jag befinner mig fortfarande i Miami, fast inte lange till, snart ska jag namligen dra ivag ut pa nya aventyr, jag och familjen ska till en ö i Florida som heter, Sannibel. Dar ska vi tillbringa var tid i 3 natter, och sen aker vi till nasta plats.
Har i Miami har jag typ shoppat som en galning, och jag ar ledsen, men jag vet inte hur mina pengar ska racka till alla julklappar, jag har fyra kvar att kopa, till mamma och pappa (som far dela), sen ska jag aven kopa present till Jessica, Ebba och Johan. Kanner mig lite halvt elak som skriver detta nu, men 2 presenter e redan köpta, till Rebecka och Felicia. Men jag ska nog ordna sa jag fixar dom andra till er ! Jag lovar faktiskt.
Nu ska jag inte skriva sa mycket mer, har lite brattom. Jag kommer heller inte kunna skriva nar jag ar i Sannibel tror jag, for jag antar att de inte har nagon dator dar vi kommer bo. Men jag hor av mig sa fort som mojligt, ! JUSTE, det e ju fan julafton imorgon, ja, jag och familjen, ska bade fira den 24de och den 25te. Sa hoppas alla far en jatte-bra,mysig,harlig och galen julafton. Ah, nu passar det val inte battre med... GOD JUL !




P.S: Ebba, nar du far tillbaka din mobil, (om du inte fatt de redan) smsa mig genast, behvar prata en skvätt med dig ! GOD JUL till dig ocksa gumman ! Hoppas du far basta julaftonen :)

puss
Matilda

manligt och kvinnligt test

Min kvinnliga sida:

[x] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[ ] Druckit Cosmopolitan?
[x] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present ?
[x] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning?
[ ] Gråtit efter 9 fyllda år?
[x] Brytt mig om någons affär val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat


Min manliga sida:
[x] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x] Ätit en blodig stek?
[x] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[ ] Skött grillen under en grillfest?
[ ] Läst en bok av Jan Guillou?
[ ] Läst ett nummer av slitz?
[x] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[x] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[x] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[x] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[ ] Läst nick hornby?
[x] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[x]känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[ ] Skrikit "kom igen nu grabbar" på en fotbollsplan?
[x] Tävlat i att dricka öl

har alltid känt mig lite manlig....

/ E

Minijulafton hos Britta och tjejerna

Nu är jag hos Britta, Liv och Vilda där vi ska ha en liten julafton innan alla ska iväg på olika ställen i världen. Supermysigt. Jag, Ester, Liv och Vilda har precis haft Abba medley! Haha
Igår var jag på stan med mamma i sju timmar. Mina ben efter det är inte att tala om... Men det var supermysigt och jag hann med att köpa de flesta av min julklappar då. Resten köpte jag idag när jag var på stan med syster och jag hittade världens roligaste julklapp till Stellan min. Tänker dock inte avslöja något här ifall du läser denna blogg stellsan.

Nej nu ska jag slänga i mig massa tacos här så hörs vi senare. HOPPAS DU HAR DET BRA DÄR BORTOM ATLANTEN MATILDA!

/ EBBA


florida 13.39

Hej alla ! Ni far ursakta mig, men jag kan ju inte skriva de tre sista bokstaverna i alfabetet just nu. Hoppas det gar att lasa i alla fall, ska forsoka att inte anvanda de sa mycket. Det e jattebra har. Fast jag har inte hunnit solat och badat an. Det ska jag gora efter de hare iof. Just  nu befinner jag mig i/pa (vet inte vad som vad de ska vara av dom) Maimi Beach. Det ar sjukt coolt har over huvudtaget, men ah. Idag har vadret varit helt okej. Molnigt, och sol. Fast det ar ganska varmt ! Och hela grejen att vara har ar galet kul.
Nu ska jag inte skriva sa mycket mer, orkar inte, vill liksom inte spendera min tid framfor datorn, nar man kan bli brun och bada i de 24 graders varma havet ! hehe.
Men ha det bra sa lange ! Kommer sakert skriva snart igen iaf ! saknar er, PUSS
Matilda


fredag

SKOLAVSLUTNING! TJOOOOOHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
ÅH, jag är så lyyycklig! Är riktigt jävla lyckig just nu. Har varit en mysig kväll. Efter avslutningen så gick jag, Stella, Julia och Johanna och käkade på en thairesturang vid odenplan och vi tog alla buffén som var ungefär hur god som helst. Vi satt där i ett par timmar och det var rikigt mysigt och vi satt och pratade om allt mysigt och försökte nämna betyg så lite som möjligt... Men det gick såklart inte så bra.

Ikväll åkte vi till Jesper som bor på lijeholmen och satt och pratade och körde "skryrrunda". Efter ett tag kom Nicke och Bendik och vi drog ganske snart efter det. Nu sitter jag, Stella och Johanna och myser hos mig med julmust, choklad, oboy, vitamindryck och chips och lyssnar på julmusik. Supermys.

HOPPAS DU HAR DET BRA DÄR BORTA MATILDA! Jag saknar dig här bortom världen ska du veta, och likaså gör Johan.. ;) Men hopppas verkligen du har det jättebra! Vi hörs snart! KRAM EBBA.


02.46

Tipp tapp, tipp tapp... hehe. Det är jätte tidigt på morgonen, och snart ska jag bege mig av till Arlanda flygplats. Ska få i mig något att äta och hinna kolla en extra gång så jag har allting med mig. Alltså herregud vad mycket jag ska ha med mig föresten. Jag kommer verkligen inte använda allt jag packat ner i min resväska... aja, man vet aldrig.
Nu ska jag fatta mig kort. Ifall jag inte får tillgång till någon dator i USA, då måste jag ju säga. GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ! ja hoppas Ebba och alla ni andra får en riktigt trevlig jul och nyår.
Kommer sakna jättemånga, även fast jag redan skrivit det. Men vi ses snart igen, höhö. Och då kommer jag vara en aning...brunare än er. haha, och Ebba jag lovar att när jag kommer hem så väntar en fin klapp på dig. 
Ja, nu börjar orden leda mot sitt slut... Ha ett bra lov, och sköt om er ! Inga dumheter nu... haha.
Nejmen ah, en biffig kram och en blöt puss och ett brett "jul-leende" så det bara sprudlar om det, ifrån MATILDA


                      

JULLOV FÖF FASEN!

JUUUUUUUUUUUULLOOOOOOOV IMORGON! Aaaahhh, behöverbehöverbehöver verkligen jullov! Har aldrig behövt ett jullov såhär mycket i mitt liv! Det enda jag ska göra är att sova, äta, få presenter umgås med stora släkten och några vänner hinner man väl alltid med. Fast måste visserligen plugga lite spanska, uschuschusch!

Hur lugn dag som helst idag. Vi hade bara två lektioner innan det var städrock och sen städning av skåp och i all självklarhet var jag sist med det. Efter skolan gick jag och Matilda hem till Johan en stund, sen träffade jag Stella och vi mötte upp Johanna och Maria på stan. Fortfarande inga pengar men jag fönstershoppade en hel del. Höhö. Och i underbara morgon är det underbara jullov med en tripp till kyrkan och sen betygsutdelning. TJOHO!

Imorgon ska jag bara fira lovet och ha kul, på lördag ska jag och mammsen ränna på stan och jag måste köpa alla mina julklappar. Söndag och måndag får bli nödjulklapparshopping dag och på tisdag drar jag och familjen till släkten i Sundsvall, ska bli ungefär hur mysigt som helst!

Kommer såklart sakna kära Matilda som lämnar sina frysande vänner i sticket och drar till ett hett Florida. UAH! Men hoppas du får det bra där älskling och att du köper en fin klapp till mig!

Slut för mig denna kväll, vi ses imorgon då jag är FRIIIIIII från allt elände till skolan i nästan tre veckor. GODNATT! Kram E





Två bilder från julafton i Sundsvall för två år sedan

Sista hela dagen i stockholm, 2008

Hinner inte skriva så mycket, måste strax återgå till packandet igen. Har knappt packat någonting, och just nu känns det verkligen inte som att jag kommer göra det heller, jag är så galet trött, så det är väl därför. Men att packa nu är ju ett måste, så.. kämpa på, säger jag till mig själv. Jag har lov nu, så det känns riktigt härligt, varför ska jag vara trött nu? Jaja, jag får ta någon vitamin eller dricka kaffe så kanske jag blir piggare.
Idag var det ju sista dagen i skolan, för mig, och även för de andra om man inte räknar med avslutningen imorn förstås. Vi hade två ämnen och sedan lunch och efter det, städrock. Måste säga att alla som deltog var jätte duktiga :D !
Efter skolan skulle jag vara med Jessica och Rebecka men de hade körövning i kyrkan inför skolavslutningen, så jag fick vänta ett tag, och då gick jag och Ebba hem till Johan en kortis. Jag, Rebecka och Jessica hade bestämt att vi skulle fika på Vurma, så efter jag varit hos Johan gick jag dit. Jag åt en jättegod varm macka. Alltså varma mackor är typ min drog. Kan äta hur många som helst. Jag njuter liksom av varje tugga, höhö. Under tiden vi fikade, så fick jag även min julklapp av Rebecka, och det var inget mindre än... Björn Gustafssons film ! Blev superglad ! Återigen, tack Rebecka. Vi hade det jättemysigt på vurma, och herregud vad vi gjorde bort oss. Eller ah, vi fick i alla fall alla att kolla på oss. pinsaaamt.
Sedan tog jag förväl av mina kära bästa vänner ! Tugnt, för det var sista gången jag ser dom nu på två veckor och sista gången år 2008. Jaa... så nu går man här hemma, jag är jätte förväntansfull och tycker att det ska bli hur kul som helst, men samtidigt är det lite vemodigt att lämna sverige så här års, syftar på julafton och nyår och jag kommer sakna jättemånga så himla mycket.
Nejmen nu ska jag fortsätta med packandet, och se om inte det är nåt bra på tvn eller om Johan ringt.
Skriver innan jag åker ! puss och kram
Matilda

 


9a

Jag har hela tiden längtat till gymnasiet, det känns som ett så stort steg till den från grundskolan, och då har man möjligthet att läsa något man tycker verkar intressant och kul och slipper gå med sådana som inte bryr sig ett dugg om skolan. Men sen så slog det mig att man börjar med en helt ny klass, där man förmodligen inte känner någon. Jag kommer fan dösakna min klass! Några kommer man ju självklart fortsätta träffa, men dom man ändå gillar men inte känner så pass bra att man kommer fortsätta träffa dom. Och hela klassen! Kollade precis på bilder från vår klassresa i början av nian. Fatta hur många minnen jag kommer ha av dom sen när jag kolla på dom när jag blir äldre. Aja, här är i alla fall några bilder från Gotland.

       

Åh, vad mys! / E

HAPPYFEJJE

HEJ BLOGGEN! Kom precis hem från spinning, är man inte duktig? Fast galet var jobbigt det var, ville bara lägga mig ner och spy lite på golvet ett tag... Hm, vad har jag annars gjort idag då...? Inget vikigt, det var lite beygspanik i skolan och det var till och med en kille i klassen som sparkade sönder en ruta. Är inte det ett bevis på att betygsstressen har gått för långt?  Efter skolan gick jag och Matilda hem till mig och spelade mariocart (som Matilda lite diskret glömde bort att säga;),  och jag avundade Matilda som ska till Florida typ imorgon. Hmrf.
Nu sitter jag och kollar på bonde söker fru, jag ursäktar men är så trött så orkar inte ens resa mig och byta kanal. Men jag bara spritter positiv energi, allt känns så lätt just nu. Om två dagar är det helg, jullov och om precis en vecka är det julafton och jag kommer vara i ett snöigt (förhoppningsvis) sundsvall med underbara kusiner. Vill inte vara någon annan stans än här just nu. Lyckorus eller vad? YÄY!

Nu ska jag resa mig ur denna soffa och hoppa i duschen och gå och lägga mig. Godnatt alla! Kramar Ebba


nu snart står jullovet & knackar på dörren

Så var det bara två dagar kvar tills jullovet börjar och jag åker till Florida. HÄRLIGT ! Fast jag gillar inte att jag inte kmr fira julen på ett vanligt sett, gråter typ inombords hela tiden över det. Men jag hoppas det blir mysigt i alla fall.
Den här dagen har nästan alla känns det som, gått runt och snackat om att det är sista riktiga skoldagen, för imorgon har vi städrock och på fredag åker jag och de andra får lov.
Vi har inte gjort något speciellt på lektionerna idag, tittat på film, och käkat pepparkakor. Jag var även hos tandregleringen och spände åt min tandställning (höhö), jag hatar att göra det, för det gör så ONT! Kan liksom inte tugga, jag måste bryta all mat i småbitar. Så nu vill jag bara få av mig den även fast jag vet att det går över om några dagar. Jag får stå ut helt enkelt bara.
Efter skolan var jag med Ebba, vi gick först hem till mig och hämtade mitt presentkort från Akademinbokhandeln, trodde först att de inte alls skulle ha något som jag var intreserad av, men sen när jag tänkte efter lite så kom jag faktiskt på att det hade de visst, hehe. Ja, men i alla fall, så gick vi dit och jag hittade ingenting, trist. Jag ville framför allt köpa One tree hill boxarna, men de fanns såklart inte. Men jag var på väg att köpa Björn Gustavssons film, men så visste jag inte om jag kmr få den av någon, så jag köpte den inte. Vilket jag borde ha gjort, men men. Efter de var både jag och Ebba väldigt hungriga, så då gick vi hem till henne och käkade mackor, mumma ! På vägen dit, så försökte vi att göra en god gärning, för tydligen, så hade ingen av oss gjort en god gärning idag. Fast vi gjorde aldrig någon på vägen hem till henne. Men så kom Ebba på att jag kunde skicka ett sött meddelande till de närmsta fem eller sex vännerna. Så ah, min goda gärning fick bli att skicka ett gulligt sms där det stod, "Tack för att du finns. Kram Matilda <3".
Åh, juste, igår var det ju Titanic på tvn och jag måste bara säga, att det är ju nästan den bästa filmen som gjorts, i alla fall den bästa och finaste kärleksfilmen ! alltså jag gråter lika mycket varje gång och kmr alltid att göra det, och man sitter där och bara ryser så fort låten "my heart will go on" spelas, och ja man ryser och gråter typ hela tiden. Ah den är ju helt underbar.
Och sista grejen ska jag skriva om är en liten fråga till Ebba, och sen till er andra. Kom du på någon god gärning?
Nu till er andra: Kan inte ni skriva om ni  gjort någon god gärning, idag, eller igår, eller bara liksom någon gång. :)
skriver kanske mer senare ikväll ska nämligen börja lägga fram det jag ska ha med mig, och börja packa lite smått. pussen
/M

Mysig tisdag

TJALOBA! Håller med Matilda, rikigt bra dag idag, även fast den hade en tragisk början. Jag vaknade av att Felicia ringde och väckte mig klockan nio(tiden vi började) och sa att hon försovit sig(vi bor precis bredvid varandra så vi brukar gå med varandra till skolan), va, sa jag yrvaket och frågade varför hon ringde så tidigt. Men då var klockan redan nio och jag hoppade idrotten. Något har hänt med mig, har kommit in i någon vara skitpigg på kvällen och galettrött på morgonen fas. Verkligen inte bra, måste skärpa mig. Men sedan har dagen flytit på bra. På kemin gjorde jag ett muntligt prov och min lärare sa att jag förmodligen får mvg. Även fast jag var helt skakis och inte kunde komma fram till något alls enligt min synvinkel. Efter skolan gick jag ner på stan med Stella, Johanna och Alfred, Johannas pojkvän. Stella skulle leta julklapp till sin pappa och även fast jag inte har några pengar så jag passade på att följa med att spana in lite möjliga klappar. Johanna och Alfred gick hem efter en stund och jag och Stella stötte istället på Alexej från klassen som vi gick och var skidvantar råd till. När jag och Stella kom hem till mig satt Felicia och Schiller vid min dator, vilken chock, men Felicia behövde skriva ut biljett till portugal och hennes skrivare var trasig. Åh vad avundsjuk jag är! Sverige är så galet trist och mörkt såhär års. Fast jag vet inte om det skulle kännas som rikigt jul om jag var någon annan stans, är en ganska traditions människa...
Men jag Stella, Schiller och Felicia satt och pratade ett tag innan dom gick nyss, mys. :)

Min goda gärning.... JO! Det skulle ha varit att åka och hjälpa min moster och hennes kille med deras tvillingar, men sen ringde mamma och sa att det redan kommit folk som hjälpte dom och att det skulle bli jobbigt ifall det kom fler... Men jag föskte i alla fall.. Fasen, jag får  skriva upp det i handen eller något till imorgon.

Nej nu ska jag gå och lägga mig och SOMNA för en gångs skull! Godnatt! / Ebba

En bra tisdag

Har precis ätit och kollat på vänner just nu, och varför inte då slänga in ett litet blogginlägg. 
Denna dag har varit riktigt skön för att vara en vanlig skoldag, okej, det är inte riktigt vanliga skoldagar eftersom det är lov snart, men nästan. På alla lektioner har vi typ bara kollat på film och vi fick julbufé idag till lunch plus att vi fick apotekarnas julmust (mmm, godaste julmusten av alla ju). Faktiskt så tyckte jag att maten var riktigt god för en gångs skull. Alla skoldagar kunde får vara såhär, alltså att man typ kollar på film och sånt. Gud så skönt, men om man ska lära sig nåt, så lär ju inte film alltid vara så bra.
Vi slutade lite tidigare idag också för att vår idrottslektion blev inställd. Så då bestämde jag och Luna att vi skulle träffas och ta en fika, men varken jag och Luna hade pengar när vi träffades först, så då fick vi gå hem till var och en och hämta lite pengar, när vi träffats igen så gick vi till coffehouse by george, MYS ! Vi var typ där i en evighet, höhö, vi skulle byta mobiler där ett tag, men så hände det något jättekonstigt med våra mobiler så vi bytte tillbaka. Jag och Luna är inte direkt så tekniska om man säger så, lovar att någon annan hade förstått hur man skulle göra direkt. Aja, sen gick vi till 7-eleven även fast vi hade varit och fikat i timmar och sen gick vi till Åhlens och provade massa parfymer, och annat. Precis när vi ska gå ut där ifrån så kmr det in en liten pojke, och jag skojar inte han hade de blåaste och finaste ögon jag sett. Både Luna och jag blev typ helt förälskade i dom. Luna bad mig att vi skulle gå in igen och kolla på dom, haha. Dom var verkligen sjukt fina! Oj vad mitt barn måste få sånna ögon ! De hade typ samma färg som en badbassäng enligt Luna, och ah de var typ så blåa. hehe. Justja så kom jag även på några till saker till min önskelista när jag var på Åhlens. Dels Björn Gustavsson filmen, och sen One tree hill boxarna, 3-5, ETT MÅSTE !

Okej.. nog om min dag, nu hade jag tänkt skriva om min goda gärning, okej faktum är att jag inte har någon, eller jo Luna sa att jag skulle skriva att jag gjorde henne glad haha ! Men det är väl en god gärning. Asså jag känner verkligen att jag borde bättra mig med mina goda gärningar, men faktiskt, så har vi ju precis börjat. Lovar att det kmr bli mycket bättre goda gärningar snart,snart,snart !
Kom på att jag måste ringa Johan nu, och sen ska jag se på Ugly Betty, snyft, jag som brukar köra typ seriemaraton på tisdagar, först vänner, sen Ugly Betty och sist Desperate housewifes. Men idag så är det istället någon film för DH. Aja, antar att jag står ut.
puss på er / matilda


här kmr några bilder som Rebecka tog från lunchen och som jag tog idag med Luna.

              

Min goda gärning

Så var det kväll och snart är första dagen på den nya veckan över. Dagarna går ändå sjukt fort, ah snart är det ju typ helg igen. eller ännu bättre lov, och "semester". Hoppas jag har höjt mitt betyg i många ämnen, vilket jag inte tror, men några i alla fall. Precis som Ebba säger så måste jag också satsa allt på skolan nästa termin. Skolan i första hand liksom... eller ah... det vet jag föresten inte, det kan möjligtvis bli så att något kmr gå före...(ärligt, så hoppas jag på det), men jag ska satsa så mkt jag kan på plugget
Justja nu måste jag säga min goda gärning. Ehm... den är inge märkvärdig direkt, för att jag kom inte på någonting jag skulle göra. Men i alla fall, min goda gärning idag var att jag gick och handlade massa matvaror. Det är sällan jag går och gör det. Så det kändes bra, och faktiskt så borde jag nog gå och göra det mer. Tänk stackars min mamma och pappa som fått gå och handla allt i alla dessa år. tragiskt typ.

Aja, nu är jag sjukt trött och ska fortsätta att lyssna på Ted Gärdestad som jag lyssnat på typ hela kvällen nu.
puss och godnatt alla.
Matilda

måndag...

Åh vad jag hatar måndagar! Kan man inte bara radera dem ur kalendern eller nått..?
Fast det har inte varit en så hemskt jobbig måndag idag faktiskt, ganska slappt i skolan eftersom det är sista veckan nu och betygen redan satta. Kommer nog bli lite besviken på mina betyg i år... Har inte rikigt uppnåt vad jag tänkte att jag skulle göra, rätt trist, men har samtidigt en termin kvar att höja betygen. Får köra stenhårt då! Ska verkligen lägga all min tid på skolan.

Det har inte rikigt varit min dag idag måste jag säga. Försov mig galet så var tvungen att springa till skolan i all min fart, men kom sent ändå. Lite suris på morgonen var jag nog. Sen när jag ska ta min väska från mitt skåp när vi slutat så har en kille i min klass som har skåp under mig, låst in min rem till väskan i sitt skåp så jag fick knäppa av hela remmen. Sen var jag på stan med Johanna ett tag och det var mys, hon letade efter presenter till sin pojkvän och jag en klänning till jul. Ingen större lycka för min del. Kände att jag verkligen vill vara fin på jul i år, så vill hitta en rikigt fin klänning men vert inte riktigt vart jag ska leta... Men sen när jag skulle ta ut pengar så åt bankomaten upp mitt kort. Så jag fick springa in i halvpanik medan Johanna typ låg skrattande på golvet och fråga vad som hänt. Men det hade tydligen vart strul innan så jag skulle gå till min bank (vad vuxet det lät..!) och be om att dom ska skicka ett nytt.
Efter det drog vi och körde spinning på friskis, riktigt skönt faktiskt. och just nu känns det OTROLIGT skönt att vi inte har några läxor, är så galet skoltrött nu, så har bara slappat nu och legat och kollat på vänner med mamsen.

Hur gick det med min goda gärning då..? Hmm. Inge vidare... Får göra dubbla imorgon, jag lovar!
Men det är en rikigt rolig grej, behöver inte vara så stor, hälsa på någon som man tror behöver det eller le mot någon som se ledsen ut. Även fast det bara är en liten skitsak för oss, kan det förgylla någon annans dag... AH! Detta låter INTE bra. Men blir man inte glad när någon typ lånar en en krona för det saknas det när man ska köpa mat eller nått. Så är det för mig i alla fall. Kan gå runt med ett fånigt leende resten av dagen för en sån liten skitsak. Aja, nog med farmors snack.

Ska kila, hörs snart! / E



Vårt extremt snygga pepparkakshus som vi gjorde förra året. Hur ska vi kunna toppa det..?

Måndag 15 december

Så var det första dagen på en ytterligare ny vecka. Det har hänt absolut ingenting idag. Liksom en helt vanlig skoldag med helt vanliga lektioner.
Just nu så har jag precis skrivit klart en idrottsuppgift med rebecka om våra gympalektioner som vi hade för två veckor sedan. Oj vad vi fjäskade typ.
Nu ska jag äta min varma macka och titta på extreme home makeover. Skriver ett till inlägg lite senare om min goda gärning jag gjorde idag.

ciao, Matilda



Min goda macka som jag gjort själv, och den kanske inte ser så god ut, men jag lovar det är den !

Ännu en helg över

Så har man kommit till de där sista timmarna på helgen, och man bara sitter här och tänker på den fruktade dagen som väntar en imorgon, usch, fy och blä för att det är skola igen. Men okej, den här veckan blir nog inte så jobbig, eftersom jag inte har några prov kvar, och på torsdag ska vi ju ha städrock och på fredag drar jag ju iväg till USA. Fast det känns fortfarande riktigt tugnt att behöva gå upp imorgon och gå till skolan.
En grej jag kom att tänka på, istället för att man ska vara gnällig och tänka så mycket på att skolan börjar igen dagen efter, så kan man ju istället njuta av den tiden som finns kvar av helgen. Varför har jag aldrig tänkt på det innan? Det må väl inte vara världens bästa idé men det ska jag nog börja göra varje söndagar innan skolan. För det har jag typ aldrig gjort...
Den här helgen har väl varit bra från och till. Men i fredags måste jag säga att jag hade riktigt tråkigt ! Jag åkte buss hela kvällen typ och vänte tiderna mellan dom va typ tio minuter. jag åkte till radiohuset med 4an två gånger vilket var sjukt jobbigt och långt. Hade gärna varit hemma den kvällen.
Igår, lördag, var jag på stan med Ebba först och shoppade lite, sedan åkte vi till Östermalmstorg till Hedwig Eleonora kyrka, för att det var en lucia gudstjänst där typ som Stella var med i. Jättefint och mysigt var det. Efter det fick jag bråttom hem för jag skulle hem till Felicia, och käka middag. Jessica, Mikaela, Theo, Joel, Julia var även där, och Felicia såklart. Det var jättetrevligt. Lite senare, efter vi ätit upp och så, kom Johan, Viktor, Nisse, Jonathan, Olivia och Julia, och några till, orkar inte nämna alla namnen (förlåt). Men i alla fall. Det var kul och så. Sedan kom Felicias mamma och pappa hem och då var alla tvugna att gå. Sedan var jag en stund med Johan, men så skulle han gå hem, så jag gick till Viktor B, och där hade de blivit lite till en katastrof, så jag gick hem därifrån ganska snart. Ah, det var min lördagskväll, ganska kul, men lite halvt galen höhö.
Okej, vad ska jag säga om idag då. Ehm...jag har inte gjort så mycket faktiskt. Jag har mest varit hemma och slappat. Det var hur sjukt skönt som helst. Men ungefär klockan tre blev min mamma lite sur för att jag inte börjat göra mig i ordning (låg fortfarande i pyamas) för att jag skulle på Lucia konsert (igen) klockan fyra och skulle möta min pappa, lillebror och min mormor utanför storkyrkan där lucia föreställningen var. Men jag hann, och det Lucia grejen var faktiskt väldigt fint. Det var Adolf Fredriks musikklasser som sjöng och så. Men en grej som var lite synd var att jag aldrig fick se lucian, buhuu. Vi satt ganska dumt till alltså. Men de sjöng ju helt fantastiskt  annars.

Nu ska jag inte skriva så mycket mer, är väldigt trött, och ja det är ju skola imorgon, och jag vill kunna orka med den dagen liksom. hihi. Men jag får inte glömma den grejen som jag och Ebba ska införa.
Det äääär.... att vi ska göra en god gärning, varje dag. Vi ska sedan berätta om den goda gärningen vi har gjort här i bloggen. Låter kanske inte så kul, men jag tror faktiskt det kommer bli det, typ lite som ett uppdrag.
Och precis som Ebba skrev så borde faktiskt alla göra en god gärning varje dag. Undra om inte livet skulle kännas mycket bättre för en då? Aja, vi får väl se. Men de här ska vi börja med imorgon. Så då får vi se vad den första goda gärningen blir för mig och Ebba.

Godnatt och sov jättesött och gott. kramar
Matilda


Här kommer några bilder ifrån i lördags.

   

Söndag

Härligt att jag precis råkade radera ett långt inlägg, och har ingen lust att skriva om det så får hitta på något annat att skriva om.

Min dag idag finns det inte så mycket att säga om. Jag har sovit, vilat, letat jul och nyårsklänningar på internet och vart med underbara kusiner Liv och Vilda. Vi rörde ihop något enkelt julgodis jokk med havrefras choklad och florsocker. Det var ungefär hur enkelt som helst.
I fredags var jag och Stella på idolfinalen. Vi stod längst fram vid scenen och det var ungefär hur kul som helst! om man bortser från alla gapande fjortisar som typ svimmade så fort man skymtade Johan.. Men tack Stella för en superkul fredagskväll!
I lördags käkade jag lunch med mammsen och min bror på kungshallen och sen mötta jag upp Matilda på stan. Matilda köpte en blå  tröja och ett linne, superfint! Själv köpte jag ingenting alls, och beror faktiskt inte på duktighet utan mest på att jag är vrååålpank. Bra när man ska köpa alla julklappar. Det får bli ett nyårs löfte, MER EKONOMISK! hmm, jag säger bara lycka till till mig själv...
Sen tog vi tunnelbanan till östermalmstorg och gick på Stellas luciakonsert. Det var supermysigt och jag hade jul och lucia känslor enda ner till tåspetsen. På kvällen hade vi middag hemma hos mig med familjekompisar. Det var supermysigt och vi satt och spelade rappakalja tills sent på natten.

Jag och Matilda har kommit på en idé vi tänkte framföra, eller Matilda ska framföra. En rätt rolig/enkel men väldigt bra. Tycker alla borde ha det som mål. Skulle inte världen se bättre ut då..? Eller ja, ni får väl se vad det är först.

Nej nu ska jag hoppa i ett varmt bad innan sängen kallar. Kram E



Min önskelista


haha, jadu Ebba, nu ska jag skriva min önskelista... eller alltså jag kommer typ inte få så många julklappar, eftersom jag ska till Florida och det är ju liksom som en present, plus att min mobil som jag fick förra veckan var som en tidig julklapp. Sen antar jag att jag kommer få saker ifrån USA också ... men ja, jag ska försöka få ner några saker på listan som jag önskar mig.

- Nya skor, typ högklackade med höga..säger man skaft ? aja tror du/ni förstår, hehe.
- Smink
- Kläder
- Böcker. Tro det eller ej, men jag ÄLSKAR att läsa, eller i allfall böckerna som Katarina von Bredow har skrivit, typ min kärlek, ts.
- USA GREJOR, haha vet inte vad för saker, men typ tröjor, örhängen, ah sånna där typiska turist saker hahah,
- Parfym
- En vit klocka
- Pinsamt men... singstar, haha, jag har typ blivit kär i det, jag har inte kört de på så länge för att mitt förra pajade, och nu har jag blivit sugen på att spela det igen mer än vad jag någonsin har varit.
- Sedan tänker jag inte nämna den sista grejen som jag önskar mig, men det är i allafall ett spel som börjar på S, haha, jag tror Ebba vet vad jag menar, (om du inte gör det Ebba, så berättar jag vad det är imorgon hihi) .


Ja.. det var väl min önskelista det, nu gäller det bara för tomten att sköta sitt..
åh vad jag börjar längta efter julafton och Florida nu !
/M


mysig andra advent


Har precis läst ut min engelska bok "Letters from the inside" som jag ska ha prov på imorron. Jag undrar hur det kommer att gå, fattar typ ingenting, boken var typ sjukt tråkig. Men jag får göra mitt bästa. Ska strax börja med en idrottsuppgift som jag har tills imorgon. Det är så typiskt mig att göra allt i sista sekunden...fast jag är nog inte direkt ensam om det. Men men, jag fick en ganska mysig andra advent. Först pluggade jag ett tag, eller jag läste min bok och skrev på min novell. Sedan så tyckte pappa att vi skulle ta och ge oss ut, för att titta på ett tennisfodral till mig eftersom jag inte har något, höhö. Men konstigt nog fanns det inga lösa tennisfodral, man kunde bara få med ett tennisfodral om man köpte ett tennisrack. Det var dåligt tycker jag, men jag får gå till tennishallen där jag tränar, och se om de inte finns lösa tennisfodral där. Efter det, så började vi gå mot gamla stan, på vägen dit såg jag världens minsta pankakor, eller ska jag säga plättar, fiiifan vad gott det såg ut ! Dit ska jag dra med mig någon kompis, någon dag i nästa vecka, för jag bara kände att jag måste köpa sånna, haha. Vi köpte inga mini pankaks-plättar, så istället köpte vi brända mandlar, och det är ju bara för gott. När vi väl var framme vid gamla stan, eller ja när man precis gått förbi riksdagshuset och kommit till början utav den där lilla smala gatan, ja då kändes det verkligen som jul. Vi gick sedan upp till torget eller vad man ska säga, där var det en julmarknad, så vi gick runt där, och det var hur mysigt som helst, (lägger in några bilder ifrån den sen). Sedan var den en tjej som sjöng en julsång, så visade det sig vara någon tävling där barn fick sjunga. Det var två stycken tjejer som gått till final som sjöng, asså det var hur gulligt som helst. Efter det gick vi och fikade på ett konditori där jag och min lillebror delade på en räkmacka, MUMS :) .
Så när vi kom hem så kände jag mig jättetrött och frysen så jag satte på mig varma sockor och pälsade på mig massa kläder och kurade ner mig i min säng. Efter en stund när jag kände att jag inte blev bättre så tog jag tämpen, och det visade sig vara så att jag hade lite feber, snyft. Måste försöka friska på mig till imorgon, vill ju inte vara sjuk då så att jag missar skrivningen och inlämningen. Aja, ska bomba mig själv med alvedon och mängder med te nu, och sen plugga, skriver nog nåt mer ikväll tror jag.

puss
Matilda        

typ fem blogginlägg på en dag... inget liv?

Önskelista



- Plattång
- Smink
- Kläder
(gud vilken tråkig önskeliste, måste komma på nått mer)
- Presentkort (woho, kul!)
- Mys saker till rummet, som gärna går i rött och vitt

Hmm, får slipa lite på den..

Vad är din Matilda? :) /Ebba


läskigt...


Måste bara berätta om en extremt läskig sak som hände i matsalen i fredags innan jag börjar hetsplugga.. Hmrf.
I alla fall så var vår bildlektion inställd vilket betyder två timmars lunch för vår del. Och vad gör man då? Jo, man går till lunchen och äter, man väntar inte en timma till sin egentliga lunchtid och äter då. Så vi går ner till matsalen, och såklart blir vi stoppade vid ingången av en matte/no lärare. Vågar inte skriva hans namn... Läskig typ i alla fall.
Han säger att vi måste vänta en timma på att äta eftersom vi inte har lunch förens då. Theo säger då att vi har luciaövning (vilket vi faktiskt hade, men inte över lunchen) och måste äta nu, för vi hade aldrig fått äta annars. Så vi traskar glatt in och börjar lassa på en ovanligt god pastagratäng och sätter oss och äter. När vi hunnit äta första pasta biten, typ fem minuter kommer han som börjar på B inspringade och skriker. NI SKA UT NUUUUUUUUUUUUU! Och tar tag i min stol och drar den rakt bakom så jag nästan trillar av. Jag blir läskigt skakig och kunde inte säga någonting. Vi kollar på varandra, tar vår mat och slänger all, nästan orörda, mat i slänghinken. Så var det med det... Vad ska man göra? Alla var lite halvskakis efter hans läskigt barnsliga utbrott. Ska ta upp det här med vår mentor på måndag. Får man göra sådär?

Detta var nog undermedvtet (eller inte..,) sätt att slippa plugga.. OJ, nu ska syster ha datan. Hörs nog snart igen. Hmrf.

Kram Ebba

Pluggis...


Nu ska jag också langa ett godmorgon blogginlägg, lika juligt även i detta hem, Eller kanske inte så juligt egentligen men jag går runt med julkänslor ända upp till halsen. Mys. Fast besviken att jag vaknade så sent. Blir så arg på mig själv, att jag missat nästan en halv dag... Idag blir det som jag sa plugg, plugg. Men något måste man väl dra sig ut. Funderar på att gå och kolla på syster när hon åker skridskor, hon går nämligen på konståkning och är överdrivet bra... Känns som något roligt att göra en trist söndag. Andra är ju ute och julshoppar nu. Är avundsjuk, men hinner verkligen inte.. Blir plugg och sov dag idag igen.
 Längtar så galet mycket till julafton nu... Vi ska fira uppe i Sundsvall med hela pappas släkt och alla mina underbara kusiner, ska blir hur mysigt som helst! Komma till ett ställe där det faktiskt finns snö! Läääääääängtar!

Nej nu ska jag ringa Johanna och börja med mitt biologi pluggande.

Ha en trevlig söndag! /Ebba


goder morgon.

Ja, god morgon alla. Idag är det inte bara söndag utan också andra advent ! Man känner verkligen hur julen sakta smyger sig fram. Eller okej, det kanske man inte direkt gör om man tittar ut. Snön är verkligen det som saknas nu och julafton. Men idag när jag steg upp och tände det andra ljuset i advents staken, oj vad det kändes och syntes att julafton närmar sig. Okej, hela jag är julig idag ! och med de, så menar jag att jag bara vill göra juliga saker idag, hmm... kanske ska jag baka pepparkakor, eller göra knäck med min lillebror som tjatat så om att vi ska gör det, eller kanske ska jag gå och handla julklappar, eller se om det inte finns någon julmarknad att gå på, och sen även kanske gå förbi NKs julskyltning, fast det har jag redan gjort och den var inte alls lika bra som den brukar vara, jamenar i ett fönster hade de ju för sjutton gubbar plastankor, knas verkligen. Så kanske inte att jag går dit, men annars oj och fy så mysigt ! Jag måste passa på nu att göra så mycket juliga saker som går att göra här i stockholm för i år firar jag julafton och nyår på ett litet annorlunda sett och även någon annanstans. Jag ska nämligen till Florida ! Jag har aldrig varit i USA tidigare, så det ser jag verkligen fram emot. Men som jag sa, julafton kommer dock inte firas som vanligt då. Och den känslan som jag har där på julaftonsmorgon, den går inte att beskriva, liksom när min lillebror kommer in tidigt på morgonen i mitt rum, med julstrumpan i ena handen, och när vi sedan sitter där sen och öppnar våra första julklappar och sen när mamma och pappa vaknar så gör de världens julfrukost och sätter på härlig julmusik... aah ljuva tider, haha. det är nog det jag kommer sakna mest när jag vaknar upp på julaftonsmorgon i Florida, men det blir säkert mysigt där också.
För er kanske det inte låter så mysigt, men för mig är det liksom då julen verkligen börjat och det är som en tradition som jag varit med om nästan hela mitt liv, och det är en upplevelse jag aldrig tröttnar på.
Jaja, nu ska jag dricka klart mitt te som jag gjort och börja plugga så att jag sedan kan göra mina juliga saker. Ha en toppen andra advent.

kram 
Matilda

trötter

Så har det gått en hel lördags kväll. Kvällen var inte direkt lyckad måste jag säga. Men först var jag och åt på Guru ( där det är indisk mat) med min pappa och lillebror, och det var rätt mysigt, och maten var jättegod, jag älskar indiskt. Sedan satt jag och väntade på att Ebba skulle ringa mig. Men så tog de för lång tid så lång tid så jag ringde upp henne. Ebba befann sig hos Maria, och tyckte att jag skulle komma dit, så jag begav mig till Maria. När jag väl kommit till henne, var även Johanna, Jessica, Stella, Theo, Joel, Femi och Alfred där. Vi var strax tvugna att gå där ifrån, och då fanns det sedan inget att göra, så gissa vad vi fick göra då? Jo, ränna ute på gatorna ! Det var det sista jag ville göra denna kväll, USCH !  Vi skulle först till någon kompis till en kille som hette Viktor, som var Johans kompis, men dit hann vi inte att gå. Sedan hade då Ebba tappat sin mobil och jag fick följa med henne (snäll som jag var) till Odenplan och hämta den, för att det var någon som hittat den, (TUR). De slutade med att vi satt på burger king sen och så fick jag en "tråkighetsattack" typ och åkte hem. Blä vad det inte låter som en rolig lördag.
Till och med nu när jag är hemma så har jag det mysigare. Ligger i sängen och lyssnar på musik och pratar med bäste johan :D.
Så nu tyvärr orkar jag inte skriva mer, är sjuuuukligt trött och ska forsätta prata med plutt johan sååå god natt, god natt och puss och kram ! matilda

middag och ut

Kom precis hem.. Från burger king. mys...

Rätt galen kväll. Började med mys hos Maria. Jag, johanna, maria, Stella och Femi köpte sushi och käkade middag hos Maria. Sen kom Jessica och vi pratade om allt, till gymnasieval och hur killar borde klippa sina naglar. NI vet, som tjejer pratar.. Sen kom Theo, Joel och Alfred (Johannas pojkvän) till Maria, och också Matida. Det var mysigt där ett tag och vi satt och snackade vid matbordet. Efter någon timma skulle Maria iväg till någon på lidingö och sin pojkvän så vi var tvungna att dra. På odenplan träffade jag min gamla kompis Mimmi, ramlade omkull och tappade min mobil, tyvärr märkte jag inte det förens vi var vid tekniska högskolan påväg till Viktor, Johans kompis som inte ens var med. Som tur var hade en gammal kompis hittat min mobil och lovade att stanna på odenplan tills jag kom. Jag tvingade med mig Matilda till odenplan för att hämta min mobil. All tacksamhet till Matilda, och Erik som hittade den såklart. Tack!

Sen hamnade vi på burger king och jag gick hem. Inte vidare häftigt att hänga på burger king en lördagkväll.
Nu sitter jag hemma och kollar på Pretty Women. Mys!
Nästa helg ska jag faktiskt på idolfinalen och på lördag blir det nog lugnt för mig. Tror vi ska ha middag eller något.

Imorgon blir det plugg, plugg, plugg... Har kemiprov på onsdag som jag måste få bra på!

Ha en trevlig lördagskväll så hörs vi imorgon!

Kram Ebba


HOST OCH AJ

Jaa... så var man förkyld och har även halsont. Jag som var så taggad på denna helg. Men så blev man sjuk och inte alls lika taggad längre. Spenderade typ hela kvällen igår med att sitta framför TVn och titta på Idol, Fredag hela veckan och avslutade kvällen med filmen Arn. Inte direkt världens bästa fredags kväll måste jag säga. Men ärligt talat så var det faktiskt en aning mysigt att bara vara hemma och ta det lugnt.
Men ikväll blir det andra puckar... hoppas jag. Jag vill inte vara hemma i allafall. Måste verkligen ta reda på något som händer ikväll. Men innan dess vill jag ha hunnit med några saker som typ, bli FRISK, hur nu det ska gå, kanske jag kan friska till mig lite med en kopp te och macka, och även sitta i en inlindad filt. hmm... tanken låter bra i mitt huvud, men den idéen lär jag inte hinna med, eftersom att resten utav dagen nu ska gå till att plugga, men kanske att jag kan använda min lilla idé medans jag pluggar. aja får se. Nu måste jag göra mig i ordning så att jag kan börja med mitt pluggande.
Innan jag avslutar måste jag bara säga tack till Julia som hjälpt mig och Ebba med våran blogg. tack, tack och återigen tack :D

Skriver senare ikväll, puss och kram / Matilda

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0