Le Rouge

Gud så trött jag är. Håller nästan på att somna. Vet verkligen inte varför, men ja skiiiiit trött är jag i varje fall.
Ser just nu på Melodifestivalen. Tycker det har blivit på nåt sett bortkastad tid eller vad jag ska säga. Jag menar våra bidrag som vinner är ju så mycket bättre en vissa som deltar i eurovision finalen och får högre poäng än oss, knas. Det vet nog alla svenskar. Men okej, visst är det kul att kolla på alla bidrag. Vissa kan ju vara rena skämten och då ligger man ju ner på mattan och bara dör av skratt (i alla fall jag).
De bästa bidragen idag tycker jag var Agnes, love love love och Star pilots, higher. Visserligen såg jag inte alla bidrag. Men jag kunde nästan lova att jag inte skulle ha tyckt om dom.

Var ju på bio idag med familjen. Vi såg Austrailia. Det var en jättebra, väldigt bra gjord och den var spännande och romantisk och sorglig och ah, massvis med saker som gjorde filmen jättebra. Den var väldigt lång bara, nästan tre timmar. Nästan hela salongen personer satt och grät tror jag. Men jag (ovanligt vis) kunde verkligen inte få fram en enda tår. Jag brukar kunna böla hur mycket som helst till filmer. Men jag kanske inte grät till den här bara för att jag gråtit så mycket till en annan film jag såg igår. Eller så var det inte sorglig nog för mig, även fast jag tyckte det. Aja skitsamma, hah. Sedan var vi och åt på Le Rouge. Och fyfaaaan vad det var god mat. Det var jätte mysigt där också. Det skulle vara lite som Moulin Rouge. Sen var det lite show och så. Och när man gick där ifrån hade man vääärldens största leende. Man var nöjd med allt. Vill dit igen asså. Mumma !








Förresten nu har jag bestämt mig för vem som blir min veckans snygging. Det fick bli, Ashton Kutcher. Vilken liten snygging han är alltså ! Alla vet väl vem han är, men i varje fall så har han varit med i filmer som, What happens in Vegas och Dude, Where's My Car?



Vi hörs hörni !
Kraaaam

/Matilda

Glömde igen !

Ja, glömde veckans snygging den här veckan med, fast det har ju bara gått en dag denna gång, så det funkar väl.
Men det säger jag vem det blir lite senare idag.

Godmorgon förresten! Idag steg jag upp lite tidigare än vad jag gjorde det andra dagarna. Mamma kom in och väckte mig och sa att det var dags att gå och sjunga för pappa som fyller år idag. Fast såklart hade han redan stigit upp ur sängen och gått och lagat frukost. Fast vi sjöng ändå. Och så fick han sina presenter och god frukost.
Sa att jag skulle köpa present till min mamma igår. Men det blev aldrig av, så jag måste köpa present till henne idag, eftersom hon fyller år imorgon.
Idag ska hela familjen på bio och ikväll ska vi ut och äta.

Juste, idag kommer Ebba hem också ! Saknar henne jättemycket och tror vi bestämde oss för att ta en fika på söndagen hehe.
Nu ska jag käka frukost !

Kram
/Matilda

Filmkväll...ensam

Japp, denna kväll var jag tvungen att vara hemma. Och därför har jag såklart laddat upp med godis, chips och filmer för att få det lite mysigare. Jag ska alldeles strax sätta igång första filmen som är the notebook. Det är den finaste filmen jag sett tror jag. Det var så himla länge sedan jag har sett den och för några veckor sedan kände jag att jag bör se den igen. Men varje gång jag skulle ha hyrt den så har den inte funnits inne. Men idag, då gjorde den det, så jag raffade åt mig den direkt.
Nu är det nog bäst att jag börjar se den, har ju en till film sen som jag vill se också. hehe.
Ha det bra !

     

Hugs !
/Matilda

Blommigt

Jag har kommit på vad jag ska ösa min garderob med till våren och sommaren. Jo massa söta blommiga klänningar. Det kom bara upp i mitt huvud som ett litet "pling".  Nu letar jag på varenda klädes hemsida efter blommiga klänningar. Haha. Så nu saknas bara sommaren, så kan jag äntligen för börja använda klänningarna ! Fast det är ju bäst att skaffa dom först... 

           
Tänkte mig något liknande sånt här, fast vill ha i lite ljusare färger, är inte det ganska gullgt?

Kram
/Matilda


Grattis Ebba !

Idag fyller Ebba 16 år ! Tycker att du egentligen borde vara hemma, så man kan komma och överraska dig eller nåt sånt liknande. Men eftersom du är i Storlien får man väl gratta dig på ett annat sett, hehe, och jag lovar att gratta dig ! Hihi.

Idag vaknade jag upp med de värsta humöret. Berodde på att jag var så extremt deppig och sur igår ikväll.
Igår kväll slutade det med att vi åkte hem till Tom och såg på film. Det blev lite rörigt där ett tag måste jag säga, ingen visste typ vart vi skulle. Så ah det blev inte av att åka till den där killen.

Igår pluggade jag ju lite och idag ska det bli mera plugg, fan vad jag är dålig på det här känns det som ! Fast sen måste jag bege mig ner på stan och köpa present till mamma.
Så nu ska jag gå och göra frulle och sen ta en dusch, och efter de börja med allt pluggande. Skriver nog något till inlägg innan jag sattit mig ner och börjat plugga.

Och GRATTIS till dig igen Ebba ! Hoppas du får en suuuuuperhärlig födelsedag. Det kan jag faktiskt föreställa mig att du får, du är för sjuttsingen och åker skidor !

Puss på er.
/Matilda

Tjenixen nu vare kväller

Godkväll !

Håller på och gör mig i ordning, ska ut lite senare idag med. Äntligen har man fått något att göra i alla fall ! Men ah jag ska till någon kille idag varje fall, och två utav dom jag ska åka med har bett mig ta med några kompisar, och ååååh vad pinsamt det blir då eftersom alla är ju typ och åker skidor ! Så det låter verkligen som att jag inte har några vänner när jag bah; nej alltså alla är borta och åker skidor och sen är det typ två st som är hemma men de kan inte. Haha, din mobbade unge Matilda. 
Fast faaaan vad jag saknar alla mina gullegrisar där uppe i fjääället !  Kom hem och gör mig sällskap nu genast !

Aja, ska fortsätta rota igenom alla mina kläder och se vad jag ska ha på mig, verkar inte få nåt slut, hittar verkligen inget. Så det blir säkert något tråkigt.
Ha en bra kväll !

Puss

/Matilda


Mer än halva lovet har gått nu...

Hej på er.

Alltså idag är det verkligen ett måste för mig att plugga. I alla fall lite... Skulle typ gå en promenad med mammsen också lite senare eftersom det är så himla fint väder ute. Käns nästan som att våren är påväg nu. Härligt ! 
Men ah, så det är nog bäst att jag får en del plugg gjort nu. Imorse så slog det nämligen mig att jahapp, helt plötsligt har det gått mer än halva lovet. Tyckte jag nyss skrev att det inte hade gjort det, men vips så har det de. Knas.

Gårdagen såg ut som så, att jag blev hemma ett tag. Men sen åkte jag till en kille som hette Valle, som är Lunas kompis. Eller nej jag åkte inte jag gick till honom. Missade nämligen min buss som gick ut till honom. Han bor liksom i solna. Visserligen tog det inte så lång tid, ungefär en kvart tog det, + lite virrighet, fick typ prata med Valle ett bra tag för att jag skulle hitta dit. På vägen så skrämde de mig med att säga att massa mord hade hänt på den där vägen jag gick på, tack för det ! Haha, nejmen till slut hittade jag dit i alla fall. Sedan tittade vi typ på film, eller ah vi började i alla fall titta på tre olika filmer. Men ingen var särskilt sugen på att titta på film förutom Luna och Adam.
Runt ett kom jag hem igen och tittade klart på min film som jag fått låna utav Mikaela, "Runaway bride".

Nu ska jag göra mig i ordning och sen SKA jag verkligen plugga ! Jag måste, måste, MÅSTE, det alltså ! I alla dessa dagar som mamma tjatat på mig att jag ska plugga, så ska jag äntligen få ett slut på det tjatet, yes.
Ha en bra dag, njut utav den extra mycket, eftersom den är extremt fin !

Pööss !

 Titta, till och med vid frukost bordet fanns matteboken med mig för att jag liksom skulle börja fokusera på plugget. ;)

/Matilda


E; storliens snowbordkung

Haaaalllooo! Åh, Matilda, saknar sig med! Men hem vill jag inte!

Jag och Stella sitter i stugan i storvallen nu och väntar på att få slänga oss ut i backen, och nu på skidor. Dom tre första dagarna körde vi på snowbord, första gången.Det innebar en maaassssaa tusen fall varje åk, och det tog cirka 50 minuter att komma ner för en grön backe som min lillebror tog på 10... Men fasen vad underbart det kändes när den funkade. Men tillslut kändes det inte värt det, alla dessa fall rakt på magen så man tappade luften så vi bestämde oss för att byta till skidor så vi kan åka någonting utanför dessa jäkla barnbackar med alla småungar som kör om oss...
Önskar jag kunde visa er alla vackra bilder vi tagit idag, solen har skinit och träden har lyst vita. Ååååhhh, så fint det var!

Nu har vi suttit hela släktah och spelat plump och jag vann, yeah baby! Och glöm nu ej bort vad som händer på fredag, jooo då fyller jag seeextooon! Men ni får ha ett fortsatt bra sportlov och ska försöka skriva mer i veckan i fall jag hinner. En extra puss till Matilda där borta i syd sverige. Ha det fiiint ! / EBBBSBSASSS

inge plugg för idag, inte.

Inte blev det någe plugg idag inte. Nej jag satt och kollade på film hela dagen och på eftermiddagen gick jag ut med mamma och kollade in bok rean och shoppade lite. Det käns inte så bra detta. Jag var ju på ett sett ganska taggad för plugg. Men nej, så det kan gå, höhö.
På bok rean fick jag något skämt bok, där det stod massa norrmäns skämt och sånt. Haha, ville verkligen ha den, för jag typ stod och dog av skratt i affären för jag tyckte skämten var så roliga. Folk måste ha tittat konstigt på mig? Skitsamma, om det är en rolighistoria bok så är det såklart man skrattar, eller?
Jaja, sen köpte vi lite grejer också. Lägger in en bild lite längre ner på vad för något.

Hur kvällen ser ut här framöver vet jag inte riktigt, kanske skulle till någon, eller kanske skulle jag träffa Jessica. Vill att det ska hända något roligt för fasiken ! Att sitta inne och ruttna under hela lovet vore ju bara förfärligt.
Hoppas ni haft en jättebra dag, nu ska jag käka upp min middag, och hörni, snart får vi ett inlägg från snödalen storlien, och Ebba ! ;)

        
         Vita linnet är från; ginatricot
         Jeans från; Cheap monday
         Grå kofta; ginatricot
         Bh; H&M
         Allt kostade mellan 100-400 kr
         
        Hahah, ser ut som bajs! Men nej, få inte för er att jag äter det nu, men det där är yakiniku. Yammi !

You found me

Åh vad jag älskar den här låten, jag lyssnar på den jämt nu för tiden, om och om igen. Tröttnar aldrig på den tror jag.
The Fray, ni är ju helt outstanding ! haha ;) 
   
      

/M

God morgon

Ännu en ny dag. Vaknade imorse utav att mitt mobilalarm gick på. Skulle nämligen vakna till då, för att Felicia skulle komma förbi och lämna kameran min. Hon skulle ju iväg till Vårgårda med Mikaela runt tio tiden.
Ah klockan var runt kvart över åtta då jag vaknade, men Felicia kom inte till mig för ens runt tio över nio. Så jag kunde ha sovit lite längre. :( Efter att jag fått min kamera och mina vantar kunde jag inte somna om, så jag satte mig framför tvn med min lillebror som också vaknat och tittade på Disney Channel tills nu. Haha, vad barnslig jag är ^^, fast ibland borde man faktiskt få vara det tycker jag, hihi.

Idag måste jag verkligen plugga, det får liksom inte finnas något annat i min hjärna, bara plugg,plugg,plugg! Usch, vad hemskt det låter.
Hoppas det händer nåt roligt ikväll sen, så jag liksom får någon belöning, för mitt pluggande. Men det kommer säkert inte bli något kul som händer. Det är lovet är ju de tråkigste någonsin, så varför skulle de hända något kul nu?
Jaja, man får hoppas på det bästa !
Nej nu ska jag gå och göra en stor frukost, och sen ta en dusch, så jag drar ut på tiden med mitt pluggande.

Här kommer två bilder från igår.

                  



P.S. Har börjat sakna dig nu Ebba, tycker att du borde komma hem nu !

God morgon och puss på er.
/Matilda

Arg...

Jag var hemma hos Felicia ikväll och där glömde jag både mina vantar och min kamera. Jag blev så arg, jag ville ju lägga upp bilder här på bloggen. Och speciellt den här gången eftersom jag har kommit på en ny finess som man kan göra med bilderna, hehe. Men jag antar att det blir någon annan dag jag får lägga upp dem. Men nu kanske det blir så att jag inte får tillbaka min kamera för ens på söndag. Eftersom Felicia ska till vårgårda med Mikaela. Bajs ! Måste få den på nåt sett. Jaja, det löser sig nog.

Det blev aldrig så mycket plugg denna dag. Pluggade lite hemma hos Felicia ikväll. Men inte mycket hemma alls.
Jag träffade Luna ett tag. Vi gick och fikade på Bellmans. Och ah, sen till Felicia.
Kvällen har varit ganska skönt. Och nu strax ska jag se på filmen Runaway bride. Men först ska jag se klart på genomgången eller vad man ska säga, för de som vann en Oscar i Oscars galan.

Hoppas ni haft en jättebra dag och kväll !
Godnatt <3

/Matilda

Pluggdag...

Usch vaför kan man inte få vara helt fri ifrån plugget när man har lov? Jag menar den tar ju redan så himla mycket plats i ens liv, och någon gång kan man väl få liksom koppla bort skolan en stund!? Men nix, denna vecka kommer att bestå utav plugg under hela dagarna, SUCK ! Jag känner mig verkligen sååå otaggad som man kan bli för plugg. Jag vill ju ha kul, kul, kuuul ! Haha. Men faktiskt så ligger jag en bit efter i matten och bör jobba ikapp alla andra. Hur nu det ska gå när jag inte kan ett piss om kapitlet, jag har typ frågat om hjälp på varje uppgift, och de jag frågat om hjälpt har typ löst uppgiften åt mig.. och ja, så det känns ju toppen ! Får försöka mig fram helt enkelt.

Kom och tänka på en sak, lovet är ju typ snart över ! Okej, halva har typ inte gått än, men nästan och nej usch vad jag inte vill tillbaka till skolan. Fast igår hade jag lite längtan till skolan, jag vet, det är hemskt ! Men nu har jag verkligen inte det. Jaja, jag får ta dagarna som de kommer, en i taget liksom.

Undra vad som kommer hända denna dag, troligtvis ingenting....blääää. Jag trodde lovet skulle bli superkul, men vem vet, mot slutet av lovet kanske det blir lyckat i varje fall? Det hoppas jag på. Funderar på om jag inte ska ha värsta hemmakvällen ikväll... men det känns verkligen som att jag haft det hela lovet. Fast visserligen är det väldigt mysigt !
Är sugen på att laga middag och efterrätt och sen ha typ film maraton och proppa i sig massor med godis och chips. Mys !

Hoppas ni får en bra dag, utan plugg och tråkighet... som jag lär få. :( Nu ska jag ta upp min fruktade mattebok, och börja plugga min fruktade matte. 

              

Hugs !
/Matilda

Mini middag

Känner att jag nästan är påväg att somna. Men tyckte att det behövdes ett litet inlägg innan dess.
Har precis sett klart på filmen "Som man bäddar...", som jag lånade utav Mikaela. Det är en jättegullig film tycker jag.
Kvällen blev riktigt mysig. Vi hade en liten middag hos Mikaela. Jag, Felicia och Jessica var hos henne. Vi gick och köpte thai mat. Det var supergott, mums ! Sen satt vi och snackade om allt möjligt. Strax innan tolv gick vi där ifrån. Och ah sen när jag kom hem har jag bara tittat på film dåra.

Ah, nu känner jag verkligen hur ögonen sluts sakta ihop, så det är nog bäst att jag slumrar till nu. Imorgon behöver jag vara en aning pigg med tanke på att jag ska plugga nästan hela dan. Vill vara lite duktig liksom ! :)

Godnatt och puss!

/Matilda


Plastpåseskor

             

Igår när vi kom ut från gymmet hade Felicia glömt plastskorna på. Men när hon såg att dom var på ville hon inte ta av plastskorna, för då slapp hennes riktiga skor hon hade under bli blöta. Jag måste säga att både jag och Mikaela tyckte det var en aning pinsamt när vi gick där med henne !
/M


Helgjobb tack

Det första jag tänkte på när jag vaknade imorse var att, shit vad jag behöver och vill ha helgjobb ! Alltså det är nog ingen som jag känner som slösar bort sina pengar så fort som jag gör. Jo kanske Ebba? Eller ja vi kanse kommer på delad första plats? ;) Fast eftersom Ebba fått ett helgjobb nu så lär hon inte slösa lika mycket längre ! Lyllos.
Alltså gud vad det skulle sitta fint med ett helgjobb. Alltså typ på nåt café, eller ja typ blomsteraffär eller ah vad som helst. Skulle kunna vara barnvakt också. Fast det skulle jag nog helst vilja vara under veckodagarna.
Ja, men jag får väl se till att börja fråga på massa ställen och se om jag kan få jobb där. Vore perfa !

Idag är det alltså måndag, haha nej ingen vanlig måndag för det är ingen skola, tjihoo ! Har sagt till mig själv att jag skulle fått en pluggfri helg och sedan börja plugga gärnet på veckan. Men jag vet seriöst inte om jag orkar plugga idag. Jag vet att det är bra, eftersom jag har lite att göra. Men ändå, det är fortfarande lov och man borde få vara fri ifrån plugget i allafall halva lovet. Jaja, får se om det blir av något plugg idag.
Hm.. vad ska hända för övrigt idag då? Jag vet typ inte, kanske drar ut en sväng på dan. Och ikväll så har Felicia, jag och Mikaela bestämt att vi ska ha middag kanske att Jessica också kommer. Det blir säkert jättemysigt. Efter det ska vi ta reda på om det är något som händer och dra ut.
Hörni nu ska jag nog ta och börja göra mig i ordning. Kanske borde umgås lite med min lillebror !



P.S Hoppas du har det bra där i snölandskapet Ebba och åk lite skidor åt mig också !

Puss

/Matilda


Klantigt att glömma...

...Veckans snygging ! Förlåt för det ! Men såklart berättar jag vem veckans snygging blev i det här inlägget.
Kanske ska berätta lite om dagen. Eller det kanske vore helt onödigt med tanke på att jag faktiskt inte gjort så mycket. Jag har varit med Felicia och Mikaela och tränat i tre timmar nästan ! Bra va? Sen när jag kom hem satte jag mig direkt framför datorn för att det var ingen hemma och allt var alldeles mörkt. Jag vill liksom sitta vid något som lät. Efter filmen igår så måste ni faktiskt förstå att man blir lite skraj och lite halvt rädd att vara ensam hemma. Satt liksom och kollade på dörren hela tiden. haha.
Har eran dag varit bra? Det hoppas jag att den varit :) .

Ja... veckans snygging var det alltså. Och denna vecka fick det bli Jay Lyon som är med i The Hills och Whitneys pojkvän. Eller har de gjort slut? Ah, jag vet inte. Men han är verkligen en riktig pudding han ! Yammi.
Vad tycker ni?

                                  

Ha en fortsatt trevlig söndags kväll.
/Matilda

Världens läskigaste film

Hej på er !

Jag är huuur sjukt trött som helst. Orkar inte göra någonting liksom vill bara ligga och slappa hela dagen. Men, jag har lovat mig själv att både plugga och träna.

Gårkvällen blev väldigt mysig. Först mötte jag, Felicia och Mikaela på Odenplan för att sedan åka ner till Hötorget och till sergel. Vi hämtade biljetterna och sen var det bara att vänta tills bion började.
Vi skulle ju se Friday the 13th. Och alltså jag ångrar nästan att jag satte mig i den där biosalongen. För jag har aldrig i hela mitt liv sett en sådan läskig film. Och jag har liksom sett läskiga filmer. Men den här slog allt. Den var galet obehaglig. Kändes som värsta tortyren att sitta där och titta på filmen. Alltså jag skakade mig igenom hela filmen. Jag höll för öronen och blundade. Visserligen såg jag ju allt det äckliga men ah.
Filmen vad inte bara läskig, äcklig och obehaglig den var också väldigt bra ! Men en sak är säker, jag ser aldrig om den !

Jag tycker ifall ni inte sett den och gillar skräckfilmer så se den. Då lär ni inte vara rädda för någon annan skräckfilm och kan sitta hur coola som helst när ni ser på alla andra skräckfilmer som finns !
Efter bion blev alla vi tre extremt rädda. Jag skulle aldrig våga gå upp i mitt trapphus själv så jag följde med Felicia och sov hos henne.
Imorse gick vi och köpte en stor frukost. Gotti gott !
Nu måste jag nog sluta, för jag ska hem och hämta träningskläder, jag, Felicia och Mikaela ska nämligen iväg och träna nu ! Känns riktigt skönt eftersom det inte blivit någon träning för mig på två veckor.

Hoppas ni får en härlig söndag. Och tänk, imorgon.. ja imorgon behöver man inte passa någon tid, inte behöva stressa, för hörni det är ju faktiskt ingen skola imorgon ! yippi hurray !

Hugs.
/Matilda


tråkigt lov...

Ååååååååååh ! Detta kommer bli det tråkigaste lovet jag någonsin haft. Ingen, verkligen INGEN är hemma detta lov. Bajs. Jag som var så extremt taggad på lov, och speciellt detta eftersom jag trodde typ alla skulle vara hemma. Men jag hade tydligen fel. Alla åker till fjällen och åker skidor istället. Guuuuud så avundsjuk jag är på Ebba som åkte till Storlien. Skulle typ kunna göra vad som helst för att få åka skidor nu ! Blä för stockholm.

Gårdagen var jätterolig. Vi var hos Diana och dansade och hade väldigt trevligt.
När jag, Felicia och Mikaela var påväg hem hade vi hoppat av på Odenplan för att de var slutstationen för de tåget. Jag Felicia var påväg mot Odenplan men ångrade oss snabbt. Precis då kom tåget och både jag och Mikaela som hade väntat på mig och Felicia nere i parrongen hoppade på, visserligen skulle ju Felicia det med, men hon hann inte. Så vi fick vänta på henne på S:t eriksplan i sju minuter. Under tiden gjorde jag bort mig totalt, alldeles för pinsamt att nämna här i bloggen. Men det blev filmat så om ni känner Mikaela så kan ni ju få se vad jag höll på med. :S

Idag har jag varit med Felicia på stan och sånt. Sedan gick jag runt lite själv också tills jag skulle träffa min mormor. Vi beslöt oss för att gå och fika på kulturhuset. Jag var inte så sugen på någonting mer än dricka men min mormor tvingade i mig en morotskaka.
Kvällen ser ut som sådan att jag ska på bio med Felicia och Mikaela. Först var det bestämt att vi skulle ha middag hos mig och lite så och sen kanske dra vidare till en kompis. Men nej nu ville ingen de så då blev det bio istället. Friday the 13th ska vi se har vi bestämt. Det ska faktiskt bli jätteskoj, eftersom jag så länge velat se den. Älskar ju skräckfilm över huvudtaget också !
Jag som är så extremt sugen på att partaja hela natten lång för fasiken ! Hehe ;).

Här kommer både gårdagens och dagens klädesköp !



Vita linnet är från ginatricot
De glansiga tightsen är från American Apparel och det är också den gråa tunikan eller heter det så, säger man kanske klänning? Tubklänning heter det hehe ! Orkade inte ta en till bild, men den gråa är mycket urringad där bak, vilket jag gillar mest med klädesplagget ;).


Detta är idag när jag hade lite roligt med min kamera i väntan på grejer med Felicia.
Inspererad utav mina blåa ögon fan :O

Hoppas er dag varit fin.
Puss

/Matilda


Fredag och äntligen lov !

Jag har aldrig varit såhär stressad i hela mitt liv. Jag vet inte varför riktigt, men jag har fått så många samtal och varit tvungen att ringa runt massa människor heeeeeeeela jävla eftermiddagen, och jag har inte fått en enda lugn stund !
Liksom när jag var färdig på stan där jag fick alla samtal undertiden där nere så tyckte jag att det skulle bli jätteskönt att få komma hem och koppla av en liten stund, men nej så kom jag på att jag skulle gå förbi Ebba och hämta min kofta som jag hade glömt där för ett tag sen. Och fyfan vad arg jag blev på mig själv då klockan var redan då fem i sex. Men i alla fall så tar jag tunnelbanan till rådmansgatan och så visar det sig då att jag kommer upp på fel uppgång, så jag får gå typ fem/tio minuter extra och det tog sammanlagt typ 20 minuter till Ebba, 20 minuter utav min vilostund !
Efter Ebba kunde jag äntligen åka hem. Under tiden var jag tvungen att ringa typ sjuttioelva samtal på en minut. Jag dog.
När jag äntligen kommit hem hoppade jag in i duschen och började byta om. Sen plingar det på dörren och då kommer min mormor som ska bo här över helgen. Eftersom min familj åkte till landet och jag gjorde små hyss senaste gången jag var ensam hemma så fick min mormor bo här. :(
Och jag må säga att ingen mormor är lika pratig som min, hon pratar så fort och så högt, jag höll fan för öronen när hon pratade. Till slut fick jag ryta åt henne och säga att hon skulle sluta prata för att jag var så stressad.

Nu sitter jag här och försöker få bort all stress och väntar på att Felicia och Mikaela ska komma som ska sova här ikväll.
Vi ska lite senare till en tjej som heter Diana.
Hoppas er dag har varit bra och att ni får en jättebra första dag på lovet !
Kramar

/Matilda


Storlien



Storlien förra året. HERE WE COME!!!!! / EBBA

E; helgjobb, bildprojekt och andra världskriget

aahhh, skakis här.. Ska börja helgjobba på ett café i närheten och var där idag och hälsade på dom. Trodde dom skulle säga ungefär: hejhej, du kan komma på lördag och jobba två timmar. hej då. Men så var det inte.. Jag fick sätta mig och snackade med en kille i typ en timma om hur gammal jag var och vad jag hette och vad jag skulle göra och hur mycket jag skulle få i lön och hur mycket jag skulle jobba. Blev helt skakis av nervositet. Som tur var han supertrevlig och bjöd (hoppas jag, för jag betalade inte...) på latte och jag ska dit nästnästa vecka och testa på hur det är att jobba där och så vidare. hohoo, lite nervis.. Men det ska nog gå bra!

Idag hade vi bild och ska precis börja på ett bildprojekt där man kan bestämma själv om man vill jobba med fotografering eller film, eller animering mm. Och jag bestämde mig för att jag ska göra fotoprojekt med temat kaos, och fota kaos i olika former, kan tillexempel vara en snöstorm, eller mitt otroligt kaosartade rum eller typ kassorna på H&M. Låter inte det som en rätt rolig idé?

Håller på med andra världskriget i historia nu, alla är så himla tagna och vi såg en så hemsk film om förintelsen idag och var typ apatiska resten av dagen. Sitter nu och lyssnar på en låt av RMK när dom sjunger om det, superbra. Lyssna på den!
 



Nej nu måste jag hetspacka lite innan jag och stella ska mysa med vänner och ben and jerrys och peppa inför morgondagen! Kram Ebba

Godmorgon

Hejsan på er.
Nu kommer alltså andra morgon inlägget, fast ifrån Matilda.
Min senaste morgon idag, börjar klockan tjugo i nio. Visserligen tycker jag inte alls det är sent, och få stressa som mest den här dagen. I åttan var min senaste dag som vi började klockan fem i tio ! Fyfan vad skönt det var.
Mm, idag är det fredag och snart sortlov. Skönt,skönt. Eftersom Ebba ska till Storlien så blir det då alltså bara jag som skriver inlägg under veckan. Men det kommer säkert funka super :) . Men visst kommer vi sakna henne !
Idag har jag engelska prov också, får se hur det går, haaaaaaatar verb som vi ska ha prov på, eller rättare sagt jag suger på det ! För jag får aldrig in de dumma verben i huvudet !
Jaja nu måste jag sminka mig, här är dagens outfit.

Tröja från H&M och jeans från G-star.


Puss på er och hoppas ni får en fin dag !

/Matilda


E; jag är ungefär den klantigaste människan på denna jord

Hur fan kan man vara så in i helvete dum i huvudet? Ingen i världshistorien kan någon gång slå mig i klantighet asså, jag lovar och svär! Vet ni vad jag precis lyckats göra..? Joo, jag har TVÄTTAT min ipod i tvättmaskinen!!!!! Och nu heeelt paj.. Konstigt? BAAAAAAAAAAJS! Åhhhhhhhhh, och det bästa är nästan att det är dagen innan storlien vilket är 16 timmar tågväg fram och tillbaka. Lyckan är på min sida, ohyes. Pappa var lagomt glad när han slängde den i mina knän. Jag har precis önskat mig riktigt bra ipod hörlurar eftersom jag fyller år på torsdag och jag tror dessvärre mamma och pappa köpt det.. ooopppsss..

Något som jag precis tänkt ladda ner till jäkla ipoden min var alla visor Sofia Karlsson sjunger, är helt frälst vid hennes underbara röst.. Mmmmh. Lyssna och njut.


Eftersom jag åker till Storlien på lördagmorgon kommer det nog inte bli så mycket bloggande för min del tyvärr.. Ni får nöja er med Matilda ett tag, kommer bli svårt jag vet.......

Nej nu ska jag gå och lägga mig och deppa över åtta timmars tågande UTAN musik. Snyft. GODNATT, vi hörs imorgon. / en gråtfärdig Ebba...

Dumma Theo !

Tjenis !

Satt nyss och pluggade lite matte, men så kände jag plötsligt för att skriva ett inlägg.
Åh, torsdagar är verkligen sköna dagar. Kanske inte de första tre ämnena, eller jo idag var dom faktiskt väldigt sköna. Jag hade ett nationellt prov idag, ett sånt här lyssnarförmåga grej. Det gick faktiskt väldigt bra tycker jag.
Det är på torsdagar jag har en sådan extremt lång rast så vi satt i uppis och spelade lite gitarr och umgicks med trevligt prickar.
Sen hade vi musik, där vi har blivit indelade i grupper där vi ska göra en egen låt tillsammans. Vi har kommit en liten bit i min grupp, men vi har klart mer än hälften kvar. Sedan hade vi mentors tid då vi fikade som vanligt och sen gick jag hem till Felicia en stund, för att en viss Matheo hade sönder min skinnjacka !! AAAARG, älskar ju min skinnjacka..
Men nu ska jag få låna Felicias skinnjacka tills jag vet hur jag ska laga min jacka, hihi tack gullisen ! :) Så åt jag lite mackor hos Felicia och sen gick jag hem.
Här hemma har jag bara pluggat och väntar på att tiden ska rinna iväg... vill ju att det ska bli fredag, och LOOOOOOOV ju !
Imorgon har jag engelska prov, så jag bör plugga till det nu, och strax ska jag också dra iväg till tennisen :) .

Hörs senare och hoppas ni haft en fin dag !

 Jag just nu.

/Matilda

Vit choklad och te

Ska strax gå till sängs och sova, men kände för att skriva ett litet inlägg innan dess.
Tittar fortfarande konstant i speglarna här hemma och spanar in mitt hår. Nöjd det blev jag, men saknar mitt blonda hår lite faktiskt. Fast ibland måste man ju pröva på nya saker. Eller hur?

Just nu sitter jag och dricker te och äter vit blockchoklad. Mmm så gott det är. Pappa köpte blockchokladen till mig idag men så glömde jag att äta den tidigare, så det var inte för ens jag borstat tänderna jag kom på att jag hade min choklad. Så genast gjorde jag te och raffade åt mig den vita blockchokladen och kilade in på rummet mitt och började äta, och jag njuter utav varje tugga jag tar.
Tror faktiskt att jag ska fortsätta och äta och dricka lite nu så jag kommer till sängs så snart som möjligt, börjar 08:00 imorgon !
Sov gott, ses imorgon <3

                         

/M

Så var man brunett !

Ja allesamans nu är Matilda brunett ! Gud vad det kändes konstigt när jag klev ut ifrån frisörsalongen och tänkte på att min hårfärg är brun. När jag liksom tog håret framför ögonen för att kolla på de så kändes det som att det var någon annans hår jag råkat ta. Men nej det är mitt hår som är brunt.
Faktiskt så tar det nog en dag att vänja sig vid hårfärgen. Det sa i alla fall min frisör att det kunde göra. Och jag tror nästan också det, ja menar jag har aldrig varit brunhårig förut ! Haha, ja... konstigt. Men faktiskt så blev jag rätt nöjd, tycker visserligen att jag fortfarande passar bättre i blondt, men samtidigt tycker jag att jag passade bra i det här med. 

Dagen finns inte mycket att säga om. Jag hade mitt föredrag om Coldplay på svenskan. Det gick bra, men min lärare tyckte att jag tittade ner i pappret lite för mycket. Men annars var det bra sa han. Sen fick jag även reda på att jag och en annan tjej i klassen ska ha nationellt prov i morgon i hör förståelse eller vad det nu heter. Hoppas det går bra, och önska mig lycka till.
Nu ska jag börja plugga till mitt engelska prov jag har på fredag, och strax käka !
Vi hörs pysar !

 Vad tycks då hörni? 

/Matilda 

spiderman kyssen



Kollade precis på Spiderman och den berömda spiderman-kyssen. Hur gullig är inte den? Tror också jag är lite smygkär i Spiderman. Yammi!

Dagen har varit högst ospeciell och enda jag tänker på nu är Stoooooorlien, åh vad kul det ska bli!
Det enda som känns jobbigt just nu är att jag ska ha läst ut en bok till imorgon som jag knappt har börjat på... Och jag som satsade på MVG i engelska. Men det värsta är att jag lyckats tappa bort helvetes boken också. BLÄ! Ska springa iväg och låna boken av Stella nu, men som om jag kommer hinna ändå... KÄMPA EBBA, KÄMPA!

Nej nu ska jag ut i helvetes kalla vädret. TJING! / EBBA


Varför inte ett litet blogg inlägg igen

Har precis skrivit klart min uppsats och nu har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Plugget gör ju en trots allt lite sysselsatt med något, trots tråkigheten. Men eftersom jag är uppkopplad på datorn så kan man väl alltid dra till med ett litet blogg inlägg till. Har därremot ingen som helst aning vad jag ska skriva om.

Jo, jag kan lägga in en video som jag lyssnat på mycket sen jag kom hem idag. Eftersom jag min uppsats som jag ska imorgon handlar om Coldplay, kunde jag inte låta bli att spela alla låtar jag har utav dom om och om igen. Men nästan den bästa och den som jag lyssnat mest på är Speed of Sound. Ja är den inte bra?
Eftersom jag tycker att den är så härlig och bra så tycker jag låten bör vara med i bloggen. :)



Sen innan jag avslutar detta inlägg, så vill jag bara påminna att inom kort kommer vi att ha ändrat våran Header, ni vet där det står Ebba & Matilda och två bilder på var och en utav oss ;). Så ifall ni ska kika in våran blogg någon gång och tycker den ser annorlunda ut och börjar fundera på om det verkligen är samma. Så var inte orolig vi har bara ändrat lite, hehe. Men ah, nu vet ni i alla fall.
Nu ska jag koka te och prata lite med kompisar.
Hugs !

/Matilda

E; tisdag



Detta har varit min och Stellas mellis ungefär sju dagar i rad nu. Det känns som vi borde göra något åt det, men vafan vi går i nian och pluggar mest hela tiden så vi kan väl få unna oss lite små (right) gott efter skolan. Mumma!

Nu vill jag spy på hela vinter känslan. Jag vet att det håller på att bli vår, men jag känner det eej! Det är tråkigt väder ungefär varje dag och jag behöver värme och sol nuuu!


Kusiner i ava, två år sedan.

Nu ska jag slaappa! Tjing/E

En tisdag

Kom nyss hem och ska alldeles strax börja plugga till mitt svenska föredrag imorgon om Coldplay. Har nästan skrivit en halv sida och ska skriva en hel A4 sida, så det ska nog gå bra. Om jag förstås hittar alla fakta så att de blir en hel sida med text.

Idag har min skoldag varit extremt skön. Vi började halv nio med klassmöte som endast är i en halvtimma, under den tiden kollade vi på en jätterolig film. Sedan hade vi SO och på den lektionen tittade vi också på film. Den filmen är inte direkt lika rolig som den på klassmötet. Filmen heter Shindlers list och handlar om andra världskriget om koncentrationslägret och så. Det är väldigt jobbigt att titta på filmen, med tanke på hur grymma tyskarna är mot judarna. Man kan inte ungå att fälla många tårar. Filmen är väldigt bra gjord måste jag säga men vääldigt lång.
Efter so:n hade vi lunch och lite rast sedan hade vi spanska prov, det gick faktiskt ganska bra ! Förvånad blev jag när provet var så lätt. Det var ett ganska kort prov, och jag hoppas att jag får bra betyg.
Efter provet begav sig 9D (min klass) och 9A (Ebbas klass) på bio. Vi såg Patrik 1.5, som var jättebra ! Bästa svenska filmen jag sett på ett bra tag tror jag. Säger som Ebba, se den ifall ni inte gjort det !

Nu blir det plugg här framöver.
Hoppas ni haft en bra dag !

/M

Tisdagmorgon

Sen när började Ebba ha tid att skriva ett inlägg på morgonen..? Aldrig förr! Men hör och häpna, här sitter jag alldeles klar!

Min dag idag kommer vara desto mindre speciell... Vi börjar med idrott och efter det Spanskaprov, härligt va? Sedan ska vi till Victoria biografen på söder och se på Patrik 1,5. Efter det ska jag och Johanna iväg till Friskis för att sedan gå hem och plugga... Lite glamour denna dag iallafall.
Men hoppet är ändå högt, och gissa varför.. På lördag klockan 9 sitter jag och Stella på tåget till Stoorlien! Åh vad jag behöver detta loooov! Nu har vi också bestämt oss för, väl där uppe, att hyra snowbord. Vi ska ta lektioner några dagar först, eftersom ingen av typ stått på en snowbord innan. Kanske åker vi också till Åre en eller två dagar och sover hos Johanna och Maria som ska bara i Åre.

Nej nu ska jag ringa Felicia och kila iväg till skolan. Tjing! / Ebba

mååååååååndaaaaaaaaaaaaaaaaaag

Åhhh, inte ett dugg mer positiv än Matilda till denna skitmåndag. Blääääääää! För att göra det hela ännu bättre så har vi spanskaprov imorgon, mitt favoritämne(not...), och jag måste kämpa för ett G. Kul. Så sitter och tragglar verb fram och tillbaka. Det som tur var livar upp morgondagen något att vi missar dom fyra sista lektionerna för att vi ska gå på bio med klassen, Patrik 1,5. Har sett den redan, hur bra som helst, seee den säger jag bara!




Inget mer denna trista dag. Back to wooork! / E


Måndag 16/2

Måndag, hm... jag ska nog fan ta och döpa om denna dag till något hemskt och trist. I nästa inlägg jag skriver ska jag ha kommit på vad det ska bli. Nu ska jag lägga mitt huvud i djupa veck. Tänk, tänk.

Har precis slutat plugga till mitt spanska prov, jag haaaaaaaaaaatar spanska. Varför valde jag det för? Jag skulle ha tagit extra engelska istället. Men nej, när jag var en liten plutt-sexa skulle jag promt tycka att det vore kul att lära sig spanska, och då fick det bli det. Men OOOOJ vad jag ångrar de valet. Finns väl inte så mycket man kan göra nu såhär sista terminen i nian. Det värsta är nästan att jag faktiskt också valt spanska som språkval, jag vill inte ha det, men jag vet inte vad jag skulle tagit annars. Jaja, skolan är inte meningen för att vara rolig ibland, antar jag.

Dagen har inte alls varit speciell. Finns inte så mycket jag kan säga om den.
Fast en sak som var lite speciellt var att det  var sista dagen för inlämningen av gymnasievalet. Lite sådär halvläskigt tycker jag att det är.
Men nej annars har dagen inte alls varit något att säga om. Efter skolan har jag gått hem som vanligt, och pluggat till mitt äckliga spanska prov imorgon.

Nej nu känner jag att jag inte kan sitta och skriva mer, har en del plugg att göra, har ju två prov framför mig denna vecka och ett föredrag.
Hoppas ni haft en ovanligt bra måndag ! (om det nu går att få sånna måndagar)

/Matilda


Vill ha !

Åh jag vill ah massvis med klänningar, nu genast ! Och dom här klänningarna och kjolarna nedan, dom ska jag köpa, eller ja jag vill köpa dom.

 

 

 

Godnatt

/M

E: kärleksfilmer

Håller på ett sätt med Matilda, har alltid hatat söndagar, men just den här känns ganska okej. Känns inte som jag har så sjukt mycket att göra. Måste visserligen göra klart min gymnasieansökan och börja plugga till spanskaprovet, men nu är det bara en endaste liten vecka kvar och sen är det loooooooooov! Har precis suttit en timma i telefon med min moster och pratat gymnasieval och nu har jag äntligen kommit fram till mina 10 slutliga.

Satt och funderade på tidernas bästa och mest underhållande kärleksfilmer och här är min lista. Kunde inte riktigt bestämma mig om The holiday skulle platsa, men den får vara med så länge.

-Titanic
-Love actually
-Notting Hill
-The holiday

Min favoritscen i Notting Hill.

Nu ska jag koka te och plugga lite. Ha en trevlig söndag! Kram Ebba


The Unborn & Friday the 13th

Vem vill inte se dom här filmerna !?
Såg just trailerna på sf.se och nu är det verkligen ett måste för mig att se dom här inom den närmsta veckan! Gud så läskiga och spännande dom verkar vara!
Här kommer trailerna för filmerna, jag ryser verkligen i kroppen när man ser dom, gör inte ni det?





/M

Unwritten

Den här låten väcker både gamla minnen och jag blir alldeles sprudlande glad när jag hör den ! Igår påväg till Ebba lyssnade jag på den och jag måste fått någon adrenalin kick för jag blev något så glad och jag ville bara studsa och göra hoppsa steg på gatorna.
Och ni måste faktiskt erkänna, trots att den är gammal, visst blir man riktigt glad utav den?
+ lyssna på lite extra hög volym, då blir det ännu bättre =)


Unwritten - Natasha Bedingfield
 

/M

Två prov och ett föredrag

God morgon !

Varför ser jag aldrig fram emot söndagar. Söndagar kan ju faktiskt vara ganska mysiga när man inte tänker på vad som kommer dagen efter. Jag menar, söndagsbiosar och söndagsfikor, det är väl aldrig fel? Eller varför inte ta en söndagspromenad. Alla dom tre sakerna tycker jag är jättemysigt. Sen finns det ju andra saker som inte alls är lika mysiga, som t.ex söndagsstäding, söndagsplugg, söndagkvällar (någon timma innan man ska sova) och i stort sett bara söndagar över huvud taget.
Min söndag ska få se ut ungefär såhär;
Efter frukosten, ska jag ta en alvedon och sedan börja råååå plugga, jag har nämligen två prov och ett föredrag nästa vecka, tjihoo ! Dagarna efter varandra är det också :(. Sen ska jag städa i min garderob med mamma, hon tycker att det hänger så himlans mycket barnkläder där inne, och visserligen gör det ju det, men varför kan vi inte städa min garderob typ på lovet som är om typ fem dagar !!?? Men i alla fall, det är något som mamma tjatat på mig att vi ska göra, så då får det väl bli så.
Sen vill jag för en gångs skull komma ut lite, kanske dra en sväng ner på stan och sen har jag lust att gå på bio. Så jag ka försöka dra med mig någon kompis till det.
Efter de, om det ens blir av, så ska jag väl äterigen plugga. :(
Yes, yes det blir min söndag det. Helt okej nästan.
Fast innan jag gör allt det där ska jag dricka klart min smoothie som mamma och jag gjorde och gosa med min kissekatt som nyss satt nedanför mig men som nu ligger på min soffa och nästan sover. Förlåt Felix men nu tänker jag komma och störa dig.




/Matilda

14 februari

Alla hjärtans dag. Enligt min åsikt en ganska överskattad dag, men det är kanske bara jag.

Åh, har hittat en så snygg klänning som är nominerad till min balklänning, haha! Vet att det är långt kvar, men man måste börja hålla ögonen öppna. Visst är den fin?



Min veckans snygging är Andreas Wilson. Tittade på ondskan i veckan och fasen vad snygg han är! Efter hans personlighet så blir han ju inte direkt fulare. Mumma!





Min kväll är ännu oklar, men jag ska snart hooka upp med Matilda och Stella och hitta på något. :) Vi hörs senare. Kram Ebba

Blondin eller brunett?

 Jag just nu.

Usch vad jag har tråkigt. Jag har inte varit ute någonting idag, bara suttit inne och slöat, och nu känner jag mi riktigt äcklig. Pratade med Luna för en stund sen och bestämde att vi skulle ses, hon skulle bara gå och käka först. Luna tar visserligen hundra år på sig var hon en befinner sig, haha. Hoppas hon ringer snart och säger att vi ska ses. Jag vill nämligen ner på stan en sväng och titta på jeans. Vill inte åka ner på stan själv, det är ju så extremt tråkigt ! Så jag får vänta lite till.

Kvällen här fram över ser ut att få bli ännu tristare än gårdagens. Ingenting, har verkligen hänt i helgen, för min del, *gråt*. Jag som verkligen tänkte att ikväll, ikväll så kommer det hända någonting roligt. Man kan väl inte gå en helg utan att ha fått göra något som var kul? Det går i alla fall inte för mig. Men det verkar komma att hända mig nu, snyft.

Förresten så kom jag på en sak, i veckan ska jag äntligen gå till frisören och klippa mig och färga håret. Och nu är det så att lilla jag har börjat fundera på om jag inte ska färga mitt hår ljusbrunt? Jag har ju alltid varit blond och ja nu vill jag möjligtvis pröva på någon ny hårfärg. Några vänner tycker att jag borde göra det, för de tror att jag skulle passa i ljusbrunt. Men en del tycker inte alls att jag ska göra det, det är liksom inte Matilda tycker de. Men ah, så som mitt val lutar åt nu så verkar det som att jag faktiskt tror att jag kommer färga det lite åt de bruna hållet. Men ah som sagt, jag tvekar.
Skulle jag passa som brunett, ja det är frågan?

/M

Kär i T-shirts

Vem gillar inte t-shirtarna som http://www.80stees.com/  har. Har typ kollat igenom alla t-shirtar som finns där, och mina favoriter är såklart little miss och smurf tröjorna, :) Kände att jag bara var tvungen att lägga in lite bilder på mina favoriter.


   
 
 


/M

Alla hjärtans dag

         
Lördag den 14 februari, alla hjärtans dag. Jag måste säga att jag är riktigt avundsjuk på de som får fira denna dag med den som man älskar. Gud så mysigt. Själv har jag ingen aning om vad jag ska göra idag. Imorse när jag vaknat kom mamma med ett litet choklad hjärta till mig. Gulligt. Får väl se om jag inte köper några hjärtan till min familj och ge dom extra mycket kärlek denna dag ;) . För det ska väl alla göra? Man ska verkligen inte bråka med någon idag heller, det vore ju riktigt tråkigt.
Faktiskt så tror jag att jag inte kommer fira alla hjärtans dag på nåt speciellt sett. Kanske då vara lite extra snällare, men annars så gör jag nog inte det. Mamma vill att jag och hon ska baka något gulligt, så det kanske jag hakar på att göra. Alltid lika kul att baka tycker jag, i alla fall när man lyckas.

Gårdagen slutade med att mobbade Matilda och Ebba gick och fikade på café 60. Det var visserligen jätte mysigt. Men sedan när båda var klara för att gå så visste vi varken var vi skulle gå eller vad vi skulle göra. När vi var på Odenplan ringde Johanna och sa att vi skulle träffa henne, så vi gck till burger king och väntade där och ah, det var väl det vi gjorde resten utav kvällen, satt och snackade på burger king... Lyckat.

Idag och ikväll hoppas jag inte att min dag slutar med samma slut som igår. Något kul måste ju hända i helgen !

Jaja, nu ska jag äta upp min frukost och sedan hoppa in i duschen, hörs snart igen !
Puss på er !

/Matilda

Veckans snygging

Så har man då hela helgen framför sig. Som jag känner mig nu så är jag inte ett dugg taggad, jag har nämligen ingen aning om vad jag ska göra ikväll. Jag har i alla fall bestämt att jag ska träffa Ebba. Men vi får väl se vad vi hittar på då. Även fast jag inte alls är taggad på helg så finns säkert den dära "taggheten" i mig någonstans. Hoppas bara på att något lite kul händer ikväll, så att jag faktiskt känner mig taggad på riktigt.

Dagen har varit rätt så skön. Första lektionen hade vi so prov. Det gick faktiskt ganska bra. Så nu får jag hoppas på det bästa och se om resultatet blir bra.
Efter skolan kilade jag och Johanna ner på stan en sväng. Jag skulle köpa en mascara och Johanna en present.
Efter de satte vi oss på donken och käkade lite. När jag och Johanna precis gått ifrån donken upptäcker vi att American Apparel öppnat på hötorget, så hur kunde man undvika att ta en snabb titt där inne ! Dom har ju galet snygga kläder där inne. Men en sak som var lite synd var att affären vad rätt liten. Men ja det har ju fortfarande fina kläder, så det duger bra !  Sedan ringde jag, Ebba och jag begav mig en stund senare hem till henne för att sedan sticka iväg igen och göra ett ärende. Efter de gick vi hem till var och en. Nu väntar jag på att maten ska göras färdig. Sedan vill jag att någon ska ringa och säga att något skojgit händer ikväll. Oj vad denna dag skulle bli räddad då.



Har haft svårt för att bestämma vem som skulle bli veckans snygging, men ah efter en stunds betänke tid så fick det bli Jake Gyllenhaal. Han har varit med i filmer som  Brothers, Zodiac och The Day after tomorrow.
Visst är han snygg? Ja det tycker i varje fall jag. Hans ögon speciellt.

            

Hoppas ni får en toppen fredag !
Pussisar
/Matilda

Fredagen den 13

Åh, mina favoritdagar denna helg... Eller inte. Fredagen den 13 har jag klarat någorlunda tills idag, då jag snubblar på en tomatfläck och trillar med hela brickan med all mat i en full matsal, kul.. Gissa om jag fick höra det resten av dagen. och sedan alla hjärtans dag. Hur töntig är inte det? En dag för dom som inte är tillsammans med någon en sorgedag och för dom som är tillsammans med någon, varför just alla hjärtans dag? Man kan väl ha mysigt när man vill tycker jag.

Mina planer för ikväll är ännu oklara men om inte något drastiskt händer så blir det nog en hemmakväll för min del.. Såg på ett så jävla roligt vänneravsnitt igår, ni måste se! Kolla på hela. Ska kila nu, men vi hörs senare! Kram Ebba

inga planer för morgondagen..

Suck, Ebba då må jag säga att jag är rena rama motsatsen till taggad inför denna helg. Antagligen är det för att jag inte har någon som helst aning vad jag ska göra denna helg. Men det får jag väl se när det äntligen blivit helg kanske. Jaja, nog om helgen, (önskar nästan att denna helg inte skulla finnas, veckan skulle bara kunna ha fortsatt istället).

Dagen har varit rätt skön faktiskt. Skippade första lektionen på grund utav en otrolig trötthet och magont. Sedan pallrade jag mig iväg till skolan med minskad magont och trötthet. Så när jag kom till skolan flöt dagen bara på. Vi hade sköna lektioner, förutom Svenskan som var riktigt seg, men ah bortsett från den så var allt bara "chillirill". På elevensval idag lärde jag mig ackorden till låten One of us och även ackorden till Apologize. De var visserligen samma ackord till dom låtarna, men tackterna är en aning annorlunda. Hihi, känner mig lite duktig och stolt över vad jag har lärt mig.
Nu är det bara att jag lär mig plocka låtar lite bättre så blir jag snart värsta gitarrproffset. :)

Nej nu ska jag sova, är hur trött som helst och man måste ju vara pigg inför ett prov. Önska mig lycka till inför det.
Hoppas ni haft en bra dag !

Ciao
/Matilda

12/02/09

Romme var UNDERBART! Gud så roligt det var, även fast det kändes som vi var där i extrem kort tid... Nu är nästa stopppunkt sportlovet, och då bär det av till Storlien med Stella, TJOOLABANDOLA!


Storlien förra året, ser jag inte rätt cool ut..?

Och nu kommer helgen och jag är så taaaaaggaaad! Har dock noll planer, bra planering va? På lördag dag ska jag och några till bojkotta hela alla hjärtans dag propagandan och ha vännermaraton hela dan. På kvällen har jag inga planer dock, men någonting tänks hittas på. Nog med bloggning denna timma, nu ska jag äta chokladbollar tills jag spyr samtidigt som jag måste hetsplugga lite matte. Vi hörs senare! / EEEBBBSSSSSSS

hhhA

JAJAJJAJA

Romme över

Så var Rommeresan över. Shit vad roligt det var ! Jag älskar speciellt de tre första åken, först är men lite ovan, men sen när man får uppleva den dära känslan när man får vinden i ansiktet och man svänger sådär härligt med skidorna, ja då ryser jag i hela kroppen. Gud vad det är härligt. Skulle kunna gå upp för en hel svart backe bara för att få åka ner för den igen sen. Åh, nu längtar jag verkligen tillbaka när man precis hade varit inne i värmestugan och ätit. Då var man liksom så varm och taggad på att börja åka igen. Juste, sen älskar jag också när man kommer in i värmestugan. Har alltid samma känslor där.
I värmestugen åt vi, och för min del blev det gulaschsoppa och till det en kopp med varm choklad. Yammi, fast jag ångrar att jag inte tog pannkakor istället. Jaja, gulaschsoppan var väldigt god den med.
Sedan måste jag nämna det att jag faktiskt inte ramlade en endaste gång, ovanligt. Men jag fegåkte väl antar jag, och därför blev de inga vurpor för min del denna gång.

När dagen var över kändes det som att vi bara hade varit där i typ någon timma och att man bara hade åkt tre åk eller något i den stilen. Faktiskt så ramlade jag inte en enda gång, ovanligt. Men jag fegåkte väl antar jag, och därför blev de inga vurpor för min del denna gång. Ja tiden gick fort. Det är som alla brukar säga, tiden går fort när man har roligt. Att åka i skidbackarna och de var inte bara roligt, bussresorna var roliga med. Jag delade många skratt där med roliga vänner. Synd bara att vi inte åkte med Ebbas klass.
Ja, den här dagen må jag säga var väldigt lyckad. Jag som varit nedstämd här ett tag nu, blev genast på bättre humor och fick huvudet på bättre tankar. Jag längtar verkligen tillbaka så himlans mycket. Plus att jag nu fäller en liten tår och många inom bords eftersom att det här var sista gången alla 93or i Vasa Real åkte upp till Romme tillsammans, snyft. Det känns riktigt hemskt. Aldrig mer kommer vi åka dit tillsammans. Nej nu måste jag verkligen kämpa för att hålla tårarna inne, *tänk på nåt roligt Matildaaaa*.

Nu ska min kväll bestå utav mys, ska ligga i sängen och dricka te och varför inte då slå på tvn eller en film? Men först ska jag ta en härlig dusch. Oj vad jag verkligen har längtat efter den där kära duschen !

         
            Från vänster: Rebecka, Ebba, Julia, Johanna, Jag (Matilda)

         
                                                          Felicia och Ebba

Tjiingeling !
/M


...

Hmm.. Jag har gjort något helt galet. Jag var på stan och skulle köpa nya skidbyxor eftersom mina gamla är för små men jag hittar INGA jag vill ha. Efter ett tag kommer pappa in och ger mig ett par asfula, asstora gröna snowbord byxor med ljusgröna fyrkanter på. Så fula var dom, men pappa övertalade mig ändå att prova dom, och vips. Dom satt assnyggt. Köpt. Tyvärr passar dom ju varken med mina skidor eller jacka så nu måste jag göra en helt ny uppsättning.. Speciellt jag vet.
Men inget spelar roll. för imorgon är det ROMME! Lika exalterad som Matilda, men det är så sjukt roligt alltihopa, man ser tillochmed fram emot bussresan. Aja, nu ska jag pröva skiduppsättningen än en gång innan jag kryper till bädd. Hörs imorgon, kram E.


Världens största längtan

Fan vad jag längtar tills imorgon ! Som jag skrev igår så ska vi ju till Romme, ja hela skolan eller från årskurs sju (tror jag det är) eller sex ska till Romme. Roligast såklart är att alla niorna åker dit. Romme är typ de roligaste vi gör i skolan. Herregud vad slår en skidresa med alla niorna. Okej, lite tråkigt är det att vi bara är där över dan. Men ja, DET ÄR SJUKT KUL ÄNDÅÅÅÅ ! Haha, flipp? Nej men jag längtar verkligen. Men en sak blev jag lite ledsen över, alltså jag hade sett fram emot den här romme resan lite mer än vanligt på grund av en sak. Men, såklart så blev det inte så, och nu ser jag inte fram emot det så mycket som jag gjorde tidigare. Men det blir säkert kul ändå.
Precis som Ebba så lär jag göra bort mig en hel del gånger. I alla fall de första åken, men sedan ska det väl glida på...

Dagen har sett ut som precis en vanlig tisdag, förutom lite mer längtan till en rommeresa förstås, hihi. Efter skolan åkte jag med Felicia till söder och köpte en mössa jag hade sett ut i ett skyltfönster. Sedan tog vi varsin chai latte på espresso house som låg där bredvid. Sedan har vi gått runt och letat godis till imorgon. Vi skulle gå till ett godisställe där det har typ universums godaste godisar (birka gott) men såklart var det stängt. så vi gick till sleven istället, seven eleven alltså. Haha, jag undrar verkligen om jag kommer vara så sugen på chips och godis imorgon på vägen dit, klockan är liksom kvart i sju när vi ska åka här ifrån. Men men, någon gång får man väl vara lite halvt sådär knasig och äcklig. Dessutom är det alltid gott med godis (njae egentligen inte och speciellt inte på morgonen, men nu säger vi det) .

Nej nu ska jag krypa ner i sängen och plugga lite SO och sen försöka sova. Det blir sovdags riktigt tidigt ikväll.
Hoppas ni haft en bra tisdag !
Kramar på er.
        
                 
                På espresso house, haha ojdå Felicia.
/Matilda

romme imorgon!

Imorgon är det romme med skolan, tjoho! Ska bli så underbart roligt, att göra bort sig en eller annan gång är bara att räkna med för min del... Vi ska träffas 7.30 imorgon bitti utanför skolan där vi placeras in i bussar, på tidiga mornar är jag alltid mitt bästa jag.. Yeah,sure.
Har precis kollat klart på Vicky, Christina, Barcelona nu. En rolig film, även fast den var ungefär hur speciell som helst, men det får man väl räkna med ifall det är Woody Allen. Nu ska jag plugga matte, sedan iväg på stan med pappa och köpa skidbyxor till imorgon och sedan träffa Johanna på friskis. Hörs efter det! Kram Ebba



Tjejmiddag från lördags

Så kom måndagen igen

Usch ja, så var det måndag. Fast okej snart är den ju över och det är lite bra i alla fall.
Skoldagen var otroligt seg. Kändes som att den här dagen var ett år typ. Jag mådde skitdåligt och var på dåligt humör och nej ingenting var bra den här dagen. Hade tänkt att gå hem efter lunchen, men Edvin (en i min klass) "hjälpte" mig att vara kvar. Haha, det var ju trots allt bara två lektioner kvar, så det skulle jag väl klara? Det gjorde jag också. Fast på sista lektionen blev allt bara värre. Vi hade bild och då målar alla med någon konstig målarfärg som jag inte vet vad den heter. Det är typ sån färg som konstnärer använder. Men i alla fall, så stod jag och klämde ur lite olika färger på en tallrik och så när jag ska använda den mörkblå färgen, eller ja ska trycka ut lite färg. Så märker jag att tuben/flaskan eller vad man ska säga är en aning seg, så jag klämmer i lite hårdare och sedan kanske lite för hårt. För när jag klämmer sådär hårt så flyger locket av och det stänker ut mörkblå färg på mig och hela bänken. Såklart står jag där och asgarvar för typ första gången denna dag och tycker att det är skitkul. Och ah, jag tror ni också skulle tycka det var roligt och skratta. Men sen så när jag ska fråga min bildlärare om färgen går bort, skrattar hon lite sådär osäkert och bah; ehm... nej den gör ju inte de vettu... hehe. Då kände jag bara hur ilskan steg. Så jag fick ägna halva tiden på bilden med att stå och försöka få bort den där dumma färgen, vilket inte gick. Jag blev galet arg, kändes nästan som att jag skulle börja gråta. Jag älskade ju faktiskt den tröjan jag hade på mig, den var liksom från USA och grejer :( snyft. Men mamma ska försöka hjälpa mig så att vi kanske på nåt sett får bort färgen.
Ah en sak är säker, idag var det inte min dag !

Funderar på om jag ska vara hemma imorgon från skolan, känner mig inge vidare. Men man kanske inte kan vara hemma för att man känner sig deppig och sånt? Jaja, kanske bäst att gå ändå, vi ska ju ändå till Romme på onsdag. Det har jag glömt att säga. Även fast man snackar om det jättemycket så har jag aldrig nämt det på bloggen.. knaaas !
Men ja vi ska i alla fall till Romme på onsdag. Oj vad jag längtar, eller jag längtade mer förut, men det lär väl bli ganska kul nu också. Hoppas bara det inte blir som förra årets romme, usch vad jag var ledsen då och sjuk, jag hade nämligen feber, men ingen vill ju missa romme så ah jag hade inte ens kommit på tanke att jag skulle stanna hemma. Sen hade jag lite andra problem med livet den tiden, så det sög. Men ja jag hade lite kul då i alla fall.
Fast ja som sagt jag vill inte att det ska bli som förra gången. Jaja, jag får hoppas på det bästa.
Samtidigt som jag både tycker det ska bli kul och så, så är jag faktiskt lite nervös, jag brukar nämligen alltid vara ganska dålig första gången i skidbacken och ah det här blir ju första gången jag åker skidor på ett år nu. Men det går nog fint efter de första åken, tror jag....
Bussresorna är ju också himla roliga ! Vet inte riktigt varför, men vem gillar inte att åka med en annan klass upp till dalarna typ och åka skidor. Hihi, ja men jag längtar verkligen !

Nej hörni nu måste jag plugga till mitt so prov jag har på fredag.
Puss

/M


matte...

Usch, efter nutella, bullar, massvis med mackor och yoghurtar hos Stella mår jag illa... Fast tyvärr inte så illa att jag kan skita i att plugga matte.... Snyft. Vi såg ondskan idag på svenskan, riktigt bra film. Men glömmer alltid bort hur hård och hemsk filmen är, men i slutet känns det självklart värt det. Se den ifall ni inte redan gjort det! Vi hörs senare! /E


Plugg timmar innan skolan igen

Dagen har varit extremt seg, jag trodde aldrig att jag skulle komma upp ifrån sängen och ut i luften. Nej allt gick verkligen segt, jag duschade väldigt länge, tittade på tv i timmar och käkade frukost i lagom seg takt. Gärna kunde jag ha stannat hemma idag och pluggat lite för en gångs skull. Men jag hade lovat mamma att följa med till IKEA. Så runt ett halv två tiden pallrade vi oss iväg till Ikea barkarby för att vi sedan skulle på outleten där. Jag har alltid tyckt att det varit kul att åka till Ikea men nu med senare åren tycker jag att det bara är rörigt. Visst, det är kul den första halvtimman typ, men sen blir man bara så otroligt trött. Och eftersom att min dag inte börjat så bra och kändes inte så bra heller, så blev allt bara mycket tråkigare. Fast det var lite skoj också, för att jag fick några saker, bland annat en jättesöt lampa till min tv bänk. och sedan söta lakan. Efter vi hade strosat omkring på ikea i timmar gick vi då en snabbis till barkarby outlet för att leta efter ett par jeans till mig. Men där hann vi bara att vara i en kvart kanske, för att butikerna skulle stänga. Kuuul, jag som verkligen behöver ett par jeans. Jaja, få leta vidare här inne i stan.
Kvällen här framöver ser följande ut på det här sättet, jag ska inte göra någonting, jag ska bara plugga och sedan titta på the break up som är ikväll på trean. Nej hörni nu ska jag titta på One tree hill ! Kramar
/Matilda

earth hour

'Den 28 mars 20.30-21.30 är det earth hour då ni ska släcka alla lampor i lägenheten för att visa att man bryr sig och tycker miljön är viktig.




                                                                     
Är det inte extremt coolt? / Ebba

E: veckans snygging

Min helg har varit rolig på snudd till halvkaotisk. 
I fredags efter skolan sprang jag och Julia iväg på bio för att se Revolutionary Road. Filmen var bra, men för mig nästan för sorglig. Fem minuter efter filmens slut satt jag fortfarande och grät, tror Julia skämdes där en stund. Sen sprang vi hem för att ha middag tillsammans med våra familjer. Vi satt bänkade framför Let's dance och efter det blev det filmkväll med Bombay Dreams och Spiderman, ohyeah!
På lördagen sprang som hastigast iväg och träffa Johanna, Matilda, Rebecka och Felicia på dagen. Sedan sprang jag hem, bytte om och mötte pappa på gymmet. Sedan var det tillbaka hem, fixa sig och springa iväg till Marias födelsedags middagen. Middagen var jättemysig och jag tror Maria uppskattade vår present, även fast hon fortfarande inte har fått den stora..... Idag låg jag, Johanna och Stella hemma hos mig och kollade på vänner första delen av dan. Vid två åkte jag iväg till mina kusiner för att hjälpa till med barnen, men när jag kom så sov alla så det vara bara till att åka hem igen...




I fredagsnatt låg jag och slötittade på Girl next door och huvudpersonen Matt, Emile Hirsch blir min veckans snygging! Han ser så naturligt skön ut! Det skulle möjligtvis också kunnat bli Leonardi DiCaprio efter igår, ifall han inte till min besvikelse inte alls var så snygg jag mindes honom... / E

 

m- Just nu, suger livet

Livet behöver inte få vara såhär, jag trodde livet alltid skulle finnas där med hopp och alltid med en låga som håller en vid liv. Jag känner mig halvdöd just nu och jag orkar och vill ingenting. Livet suger för mig. Varför händer de som hänt nu, just mig? Är det meningen att just jag skulle få råka ut för sån här otur i kärlek fem gånger?
Liksom vafan ska man göra när den personen man gillat känner sig osäker och inte vill, men sedan när något hänt igen efter ett tag och man börjat få svaga förhoppningar eftersom att den här personen betyder så mycket för en och man gillar den så mycket. Men ah, vad gör man när dom här förhoppningarna kanske var lite för stora, och när personen som man gillar så mycket bara tycker att det var en engångshändelse och bara vill vara vänner och tycker att man ska skita i det här och gå vidare. Hur fan ska man ta allt då? Hur ska man orka ta allt då? Hur ska man våga? Ah hur ska man ta,orka, våga släppa någon som man gillat så JÄVLA mycket?
Jag förstår inte riktigt vad som hänt, egentligen har jag vetat att det var över för ett tag sen, men jag har inte vågat inse det, beroende på ett antal skäl. Även fast jag inte vill tänka mig in i den situationen jag befinner mig i nu, så förstår jag på något sett att det är över nu, allt, ALLT. Jag skulle vilja gå ut på gatan och skrika tills jag inte hade någon röst kvar, liksom bara stå där och slå på husväggarna och skrika NEJ, NEJ ! Men jag gör ju inte det eftersom att det inte bara finns sån där ilska och sorgsenhet, det finns faktiskt något som får mig att orka stå emot dedär.
Men jag känner verkligen att jag kommer behöva min tid nu för att gå vidare i livet, för det ska jag klara, såklart. Livet slutar inte här, även fast det är så jävla svårt just nu och jag bara skulle vilja lägga mig ner och kväva mig själv under täcket. Nej det ska gå, det ska gå att få se det ljusa igen.

Även fast jag vet att han inte kommer se det här så skriver jag det ändå. Jag kommer sakna och saknar dig så mycket Johan.

Färdig för att gå

Yes, nu var jag helt klar, eller nej, har håret kvar, men ska bara platta det, så det går fort eftersom jag redan har väldigt platt hår, hehe.
Hoppas ni får en jättebra lördag, och här kommer kvällens outfit !

                

/M

Brådis brådis !

Ja, detta blir ett litet stress inlägg. Jag kunde ha struntat i att skriva ett inlägg, men eftersom jag sa att jag skulle skriva ikväll, så gör jag det nu. Tänkte berätta lite om gårdagen.
Igår, fredag, var jag och kvällsfikade med Molly, Ebba (inte samma Ebba som jag bloggar med ;) höhö) och Alicia på café 60. Jättemys var det. Har inte träffat dom på vääääldigt länge, så det var kul att få se dom igen. Efter vi fikat åkte dom till Ungdomsgården för att säga en sak till en utav ledarna där tror jag, och jag stannade kvar på Odenplan för att plutt Theo skulle komma och möta mig. Han kom med några andra, och strax där efter att jag hejat på dom kilade jag hem och såg på film. Systrar i Jeans andra sommarn. Fast antingen måste jag varit sjukt trött eller tyckt att filmen var seg, för att drygt femton minuter efter att filmen startat somnade jag. Yes, det var min fredagskväll.
Idag har jag träffat Johanna, Ebba och Rebecka, vi var med varandra en stund. Sedan kom Felicia och jag och hon begav oss ner mot stan för att jag skulle leta efter en present till Maria (som fyllde år i onsdags, glömde säga grattis till henne då, så då får jag säga det nu, GRATTIS, i efterskott ;) ) och Felicia skulle leta efter något att ha på sig inför kvällen.
Vi gick och letade i flera timmar efter de vi båda sökte efter. Till slut hittade jag presenten till Maria och Felicia hittade sin kjol som var suuuupersöööt ! Avis hära ! På stan köpte jag också ett par söta skor. Lägger upp en bild på dom hade jag tänkt.
Hur ser kvällen ut då, jo jag ska på middag hos Maria eftersom hon fyllt år. Ska bli jättetrevligt ! Och nu måste jag verkligen göra mig i ordning, har nämligen en del kvar att göra.

                              
                              Skorna är från H&M och kostade ca 300 kr.

Ciao
/Matilda

12:28

Tjenis !

Förlåt för att jag inte la in en bild på veckans snygging igår. Var knappt inne på datorn och då hann jag aldrig skriva ett inlägg. Men jag lägger upp en bild på veckans snygging (för mig, höhö, Ebba kanske inte tycker samma, så hon kanske lägger upp en på hennes snygging denna vecka kanske) . Har inte så mycket tid på mig att skriva, måste göra mig i ordning, sitter nämligen fortfarande i pyamas och har knappt vaknat och jag ska träffa Felicia på stan om en stund, eller ah hon var nästan helt klar och det är inte kul att få vänta i hundra år på någon. Så nu är det snabba puckar som gäller !
Jag berättar lite mer om gårdagen i nästa inlägg jag skriver idag eller ikväll.


Veckans snygging blev Zac Efron ! Såg för en liten stund sen High school musical och han är ju verkligen bara fööööör snygg ! Japp där har vi en riktig godbit, Yammi !



Un beso !
/Matilda

började böla

                         

När klockan blev tio över fyra slog jag över från MTV till femman på tv, men då visar det sig att One tree hill inte gick idag ! Istället visades Gillmore girls. Jag fick panik, och jag kände bara hur tårarna började växa fram, och jag gick direkt in på tv.nu och kollade vad felet var. Men inget var fel, det var Gillmore girls som skulle gå vid den här tiden.
Så tittade jag på morgondagen, och där stod det detsamma, alltså att Gillmore girls var då med. Efter jag såg det började jag böla. One tree hill som hade slutat så jävla bra och spännande, och jag som hade gått och väntat på det här avsnittet ! Gud vad arg jag blev.
Men smart som jag är så går jag in på youtube och kollar om jag kunde få någon hjälp där ifrån, och faktiskt så fick jag det. För det visade sig att det avsnittet som gick igår var det sista avsnittet av säsong fem. Så jag får vänta tills avsnittet jag trodde skulle vara idag på tv tills den nya säsongen börjat. Hur ska jag klara mig tänkte jag? Jag klarade en minut utan att försöka undvika vad som skulle ske, för sedan kollade jag på hela första avsnittet på youtube. Och jag längtar så mycket tills de kommer på tv, även fast jag vet hur det kommer bli, hihi.

Eftersom jag mådde bättre sen ikväll så åkte jag till tennisen. Men under tennisen blev jag jätte deppig och vill bara hem och lägga mig under mitt täcke. Känner mig fortfarande ganska deppig så jag ska nog gå och duscha och sedan gå och lägga mig.

Lägger också in en låt som coldplay gjort som avslut. Tycket låten är skitbra och videon är lite rolig också tycker jag, så titta gärna på den med ;) !

 

Sov gott.
/M

Hemma

                         

Jag gick ifrån näst sista lektionen idag för att jag hade extremt ont i magen. När jag kom hem tog jag en ipren och nu har nästan allt de onda gått över. Hoppas det inte kommer tillbaka bara.
Idag hade vi ju nationellt prov, man skulle skriva en uppsats typ. Vi hade tre timmar på oss som man tyckte var en väldigt lång tid, men så visade det sig att tiden gick ju hur fort som helst. Jag hann nästan inte att skriva klart de jag skulle renskirva, så det jag skrev på slutet blev som jag hade skrivit på kladden, alltså lika fult. Jaja, hoppas det blev bra ändå. Jag var faktiskt ganska nöjd med det jag hade skrivit, jag skrev typ tio sidor och det var faktiskt en riktigt bra längd enligt min lärare. Efter vi hade haft nationellt prov så hade vi lunch och sen rast i typ två timmar. Härligt ! Torsdagar börjar nästan bli bättre än onsdagar tror jag. Fast den här torsdagen får man ju aldrig uppleva igen, så ah, onsdagar kanske kommer fortsätta vara den bästa dagen. Jaja, vi hade i alla fall bara två lektioner om man inte ska räkna med mentorstiden som bara är i 25 minuter. Men eftersom jag gick hem, hade jag bara en "och en halv" lektion.
När jag kom hem var min lillebrorsa också hemma, han har tydligen fått feber och ont i huvudet.
Men jaja, nu ska vi gå ut och köpa nåt att äta på och hyra film. Sen ska ja förbereda mig inför One tree hill!
Kiss!
/Matilda

Glömde !

Ja, jag glömde lägga in en video som jag skulle göra i det tidigare inlägget ! ;) Varför jag vill lägga in videon är för att jag tycker låten är jättebra och för att jag lyssnat på den hela dagen typ. När jag hör den en gång vill jag bara lyssna på den om och om igen. Haha och det vill jag dela med mig utav, hihi !

Taylor Swift - Love Story


/M

seeeeegt

Ah, allt har verkligen gått segt för mig den senaste tiden, det har typ hänt massa grejer, men samtidigt tar jag liksom allt hur långsamt som helst och ah. Med segheten syftar jag på plugget, och också utanför plugget. Jag har inte pluggat på tre veckor, eller jo lite till läxor och så, men annars ingenting. Missförstå mig inte och tro att jag är en riktig jävla sopa, men vi har inte haft något prov och då har jag velat känna mig så fri från plugg som möjligt, och utanför skolan är allt bara så komplicerat så något utav det orkar jag inte ta upp på bloggen.. men jag känner nu att det inte var så smart att sega, deppa och ta det lugnt, det kommer annars bli så att jag gör allt i sista sekund och sånt är bara jobbigt.
Och nu så orkar jag faktiskt heller inte med min seghet något mer, försvinn, bli pigg nu Matilda !

Skolan finns inte så mycket att säga om som vanligt. Men eftersom det är onsdag och en utav mina favoritdagar så var den något bättre än de andra dagarna som varit. Onsdag kan man ju dels säga, "Åh nu är det helg i övermorgon", och jag älskar att säga så för att då känner man hur fort tiden gått och hur kort tid det är kvar tills det äntligen blir helg igen, hihi.
När jag kommit hem från skolan, spelade jag lite på gitarren (seriöst jag måste blivit besatt utav att spela), och sedan kollade jag såklart på One tree hill. Och alltså det här var nog ett utav det bästa avsnitt jag sett, alltså det var det säkert egentligen inte men då och nu känns det lite som det, men imorgon kmr jag tycka att det avsnittet som går då är det bästa. Men alltså jag är verkligen kär i One tree hill, typ superdupermegaberoende! Alltså ni får tro vad ni vill, men alltså jag har aldrig gråtit så mycket till en One tree hill avsnitt i hela mitt liv, dels glädje tårar och sorgsna tårar. Till och med efter programmet la jag mig ner på mitt golv och skrattade och sparkade med benen, för att jag var så glad att det är någon som skapat en så otroligt bra serie, gaaalet! Programmet är underbart! Haha nog med One tree hill nu.
Strax efter att One tree hill slutet begav jag mig mot Odenplan för att möte Felicia och Johanna. Vi skulle nämligen på öppet hus på Jensen södra. Vi klev av på medborgarplatsen och dumma som vi var, så gick vi ända till Jensen södra och jag skojar inte vi gick typ en mil ! Jag kunde knappt gå när vi nästan var framme, benen skakade verkligen så mycket. Men det var samtidigt lite kul att gå där, vi hade mycket att prata om, hehe.
Efter Jensen, åkte jag och tränade, Jessica kom också till gymmet men hon solade bara. Jag tränade i ungefär en timma och sen åkte jag hem och käkade världens godaste tacos, YAMMI !

Men hörni, nu ska jag hoppa in i duschen, och sen ska jag sova, måste somna i tid så jag kan tänka klart imorgon när de andra nationella provet i svenska är ! Önska mig lycka till :) . Hugs!

/Matilda

Tre dagar kvar tills helg igen.

Har precis sett klart på Hide and seek som gick på kanal tre ikväll. Har sett den tre gånger nu och jag förstår verkligen inte varför jag måste se den varje gång den visas, men jag antar att det är för att jag har så svårt att slita mig. Läskiga filmer är ju så kusligt spännande, och faktiskt är det ganska kul med läskiga filmer tycker jag, höhö.
Samtidigt som jag tittade på filmen lockade jag mitt hår. Jag älskar att ha lockigt hår... varför har inte jag det? Varför skulle jag få platt, rakt och tråkigt hår? Riktigt avundsjuk på dem som har vackra lockar i sitt hår. Kanske borde man permanenta? Fast det sliter så mycket på håret har jag hört. Jaja, det funkar ju att locka håret själv också, lite bökigt och tar tid, men fint blir det ju sen.

 Usch vad ful färg mitt hår fick på bilden, aja, försök på nåt sett att koncentrera er på lockarna istället för hårfärgen ;)

Dagen har varit som en vanlig tisdag. Eller nej inte till en början, för då hade vi ju första nationella provet i svenska. Hoppas att det gick bra för mig. Hann inte med den näst sista frågan, snyft. Men för övrigt kände jag mig nöjd, så ah som sagt nu är det bara att hoppas på det bästa.
När jag slutat för dagen, gick jag som vanligt hem. Egentligen skulle jag ha träffat Molly idag, men hon var tvungen att plugga så vi bestämde att vi skulle träffas på fredag istället. Jag har inte träffat Molly på hur länge som helst, och när vi stötte på varandra på tunnelbanan på ett lustigt sett så bestämde vi att vi äntligen skulle ses, så det ska bli kul.

 Här är en super gammal bild på Molly och mig. För typ två år sedan.

Under kvällen har jag bara tagit det lugnt, käkat glasspinnar (mini twister, mmm, dom är för goda alltså!) Jag har också spelat på min ostämda gitarr och lärt mig lite nya låtar. Nu kan jag också t.ex We belong together med Gavin Degraw, eller ja, refrängen i alla fall. Jag har typ blivit besatt utav att spela gitarr, sjukt.. hoppas besattheten går över snart, känner mig lagom patetisk på nåt vis.
Sen ikväll har jag också kikat lite på internet efter kläder och grejer, jag hittade mest söta skor, men så hittade jag också en väldigt söt kofta.
Lägger upp koftan och en bild på de ena skoparet här på bloggen så får ni se hur dom två ser ut.
Nejmen nu måste jag sova, klockan är ju halv tolv. Sååå, godnatt knuttar !
Puss och kram på er

                  

/Matilda

tack matilda!




Fick mina julklappar av Matilda i lördags! :D Från självaste Florida. Alldeles för många men väldans fina, tack! Poptartsen var nog nästan min favorit, kan äta tills jag spryr tror jag...

Idag har vi haft nationella proven i svenska men tror det gick rätt bra. Efter det gick jag, Johanna och Stellis ner på stan för att checka pressar till Majje och vad vi köpte tänker jag ej avslöja förrens i helgen. Efter det gick jag och Johanna och gymmade. Imponerade? OHYEAH! Har kollat en snutt på vänner och tänkte dra mig till säng ungefär nuuu. Sov gott, hörs imorgon. :) Kram E

2/2

Just nu sitter jag i sängen och ska alldeles strax gå in i duschen och efter det, ska jag göra te. Det går inte att vara mer sugnare på det än vad jag är just nu.
Denna dag har varit som typ alla andra måndagar, exakt lika tråkiga. Nästan varenda måndag håller jag på att somna under varje lektion. De enda som är roligt under måndagarna i skolan är idrotten. Annars är måndag en ren katastrof.

Efter skolan gick jag hem som vanligt och tittade på One tree hill. Jag missade i fredags, men jag sa till mig själv igår att missa ett avsnitt till gör jag bara inte ! Haha. Lite innan One tree hill hade börjat, satt jag med gitarren och spelade lite. Jag som älskar instrumentet och eftersom jag är nybörjare så vill jag bara lära mig mer och mer hela tiden. Att kunna spela gitarr är ju bara så asballt ! Tro det eller ej men idag lärde jag mig faktiskt Halleluja på gitarren, otroligt stolt över mig själv måste jag säga. :)
Efter One tree hill, åkte jag hem till Jessica för att hämta mina kläder som jag hade med mig när jag skulle sova hos henne under helgen. När jag kommit till Jessica begav vi oss strax där efter till gymmet och gymmade i drygt en timma. Rebecka kom också dit sedan. Så alla vi tre tränade där. Faktiskt så tycker jag det är riktigt kul att gymma. Men det kanske bara är för att jag gymmat i väldigt kort tid, det här var andra gången. Och ah, jag menar man kanske tycker att det är roligt under den första tiden. Jaja, när jag kom hem i alla fall så kände jag att jag hade tränat ordentligt och det kändes ju hur bra som helst. Nu väntar jag bara på att träningsverken ska komma så jag verkligen kan känna att jag tränat det blir liksom ett litet bevis för mig själv, höhö.

Aja, nu ska jag hoppa in i duschen. Kram
/Matilda
             
                   

ge mig helg, igen!

Min helg har sett ut såhär:

Fredag: Hämtade bror min på Matteus efter skolan, vi gick sedan hem och gjorde ingenting ett tag. Jag satt på mig myskläder och låg och läste ett tag men hur lång tid jag än har på mig lyckas jag börja göra iordning mig för sent... Men åtta någon gång skulle jag bege mig till Matilda där kvällen skulle utspela sig. Johanna kom över vid sju någon gång och vi gjorde oss i ordning tillsammans. Vi käkar lite tacos innan vi ger oss av till Matilda runt åtta någon gång. Några var redan där när vi kom och det var väldans kul. Kom hem runt ett och somnade framför vänner i soffan.
Lördag: ÅH! Slapplördag är ungefär det bästa jag vet. Låg och läste och slappade till två innan jag började göra mig i ordning för att möta Johanna och Matilda på stan. Det var sol för första gången på året kändes det som och jag blev genast på bra humör. Matilda försvann iväg till Jessica och jag och Johanna tog en långfika. På kvällen skulle familjen iväg på middag och jag bestämde mig för att skippa det och ha middag hemma istället.. Middag blev det ej men kul en då. Var otaggad från början men Felicia insisterade och tog sig hit med bra musik och fick mig på bättre humör. Kvällen blev mysig och fick oväntat besök av gamla klasskompisar, jätte roligt!
Söndag: Var död första delen av söndagsdagen och låg och degade. Men vid fem var det biodags! Jag mötte upp Stella, Johanna och Maria för att se I taket lyser stjärnorna på sergel. Även fast boken var bättre var filmen riktigt riktigt bra och jag tror att alla i hela grät tills dom hulkade. Efter det gick jag hem, gjorde en kopp te och la mig framför the holiday. MYYS!

Nu ska jag skita i allt plugg och lägga mig framför lipstick jungle innan jag ska soooooova en hel natts sömn! God natt! Kram Eeeebbbsss

Fy, snart måndag igen..

Hejsan hoppsan !
Söndag kväll har det blivit nu alltså. Jag ska göra mig kortfattad när jag ska berätta om gårdagen och om idag, eftersom att på trean går The Holiday. Det må nog vara en utav det gulligaste kärleksfilmerna jag sett. Jag gråter alltid till den filmen ! Den är väldigt bra också tycker jag. Nåja.
Igår kväll åkte jag och Jessica hem till Ebba. Dit kom ett par stycken människor. Det var jätte mysigt. Sedan gick jag hem till mig och sov. Hm... faktiskt så kan jag nog inte säga så mycket mer om den kvällen.

Idag, steg jag upp klockan nio fast sen somnade jag om i soffan framför tvn. Så vaknade jag igen halvtolv. Usch jag trodde jag skulle dö hade sjukligt ont i magen och lite huvudvärk. Sedan tog jag en lååång,lång dusch.
En liten stund efter jag duschat ringde jag Rebecka, idag skulle vi nämligen gå på bio och se våran favorit bok, som då blivit film, I taket lyser stjärnorna.
Så gick tiden och jag fick plötsligt väldigt brottom, klockan var halv två då jag började göra i ordning mig och torka håret och grejer. Jag som skulle möta Rebecka klockan två trodde aldrig att jag skulle hinna dit i tid. Bion började tre men vi skulle hämta ut biljetterna en timma innan.
Så kom jag sent. Men i lagom tid så att biljetterna var kvar. Vi hann till och med käka lite innan bion.
Efter bion kom vi båda ut lite svullna om ögonen. Man kunde verkligen inte hålla tårarna inne. Jag skulle typ kunna ha gråtit i floder. Men det kan man ju inte göra på en bio ! I taket lyser stjärnorna var riktigt bra tycker jag, men den skillde sig en del ifrån boken, och det var väl det som var det enda negativa. Men så brukar ju ändå filmer göra.
Sen nu ikväll har jag inte gjort alls så mycket. Har pluggat lite och tagit det lugnt.

Nejmen hörni, nu ska jag gå och göra te och käka min chokladbit och titta på The Holiday. Ha en fortsatt trevlig söndags kväll !

 
        
 
        

Hugs
/Matilda

RSS 2.0