Så kom helgen

Jepp, jepp helg alltså. Som jag har längtat ! Har varit skittaggad inför denna helg.
Idag är det alltså lördag. Klockan är lite över fyra och jag har precis kommit hem till Jessica. Jag har sovit här en natt och ska sova här tills imorgon också, för att mina föräldrar åkte till landet. Lite tidigare idag var jag med Johanna på öppet hus på Jensen västra. Förlåt, men jag tyckte det var en ganska tråkig skola. Allt var så kontorsaktigt, liksom inge "gammalt" och fint var det inte. Vi blev inte alls fångade och tagna eller vad man nu ska säga, så vi var bara där i 20 minuter, sen tog vi bussen och åkte hem till mig en liten stund, och sen gick vi och åt på kungshallen. När vi kommit till kungshallen kom även Ebba dit. Ebba fick sina julklappar som jag hela tiden glömt bort att ge. Hon fick pop tarts, som är typiskt amerikanskt. Det är typ pajer som man rostar. Låter konstigt tycker jag, men hon tycker det är gott. Sen fick hon en tröja och en bh. Haha, mycket saker dära. Hade nämligen ett svårt beslut på vad jag skulle ge henne. Så då fick det bli alla grejerna. Vi gick sedanen snabbis till H&M där Johanna köpte ett par skor. Sen skilldes vi åt och så åkte jag hem till Jessica. Ikväll vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Men någonting verkar vara på gång. höhö

Gårkvällen var ganska lyckad. Men den orkar jag inte berätta så mycket om. Jag lär lägga upp bilder imorgon, eller nåt.
Justja, en grej som hände igår i skolan, måste berätta. Igår var jag på tandregleringen och fixade min tandställning. Så när jag precis kommit dit upptäcker jag att min mobil inte ligger i min jackficka eller i min väska. Jag trodde jag skulle börja böla som tusan och var påväg att gå där ifrån. Men så kom min tandläkare.
När jag kommer tillbaka till skolan så säger jag till Theo att mobilen är borta. Jag får låna Theos mobil och ringa efter den, men så är det ingen som svarar, men det går signaler. Så går jag upp till mina skåp och påvägen dit möter jag Ebba och några andra och berättar att jag inte hittar mobilen. Jag springer till skåpen och letar lite, men där finns den inte. Så säger Theo att vi ska åka tillbaka till tandregleringen och leta riktigt noga på vägen dit efter mobilen. Men påvägen ut från skolan ligger den inte. Inte på vägen till tunnelbanan inte i tunnelbanan (jaa...eftersom jag åkte tunnelbana kunde den ju ligga på parrongen nu tänkte jag) , inte utanför tandregleringen och inte hos tandregleringen. Jag fick typ panik, men så ringde jag mamma och berättade. Hon blev ganska arg måste jag säga. Men jag sa att jag skulle fortsätta leta. Så jag och Theo åker tillbaka till skolan och letar igen påvägen dit. Sen i skolan frågar Ebba och dom om jag hittat telefonen, men det hade jag ju inte. Men så frågar Theo mig, "Matilda, har du verkligen tittat i ditt skåp ordentligt?" .Då säger jag "Neeej". Så jag springer tillbaka till skåpet och rycker ut alla saker där ifrån och Theo som står bredvid ringer till den, och dååå, dååå hör jag att det vibrerar, och så helt plötsligt ser jag den under en bok ! Oj så glad jag blev. Jag trodde att den liksom att jag verkligen hade slarvat bort den och att den var borta för evigt. Men nej, det visade ju sig att jag egentligen hade koll på den hela tiden typ. Så när jag hittat den blev jag så glad att jag började asgarva och la mig ner på golvet och så hörde jag alla i bakrunden säga..." Men ååååh fyfaaaan Matilda, alltså herreguuuud". Haha, oj vad jag kände mig klantig.

Jaja, nu ska jag vara lite social mot Jessica!
Hoppas ni haft en bra helg hittils och att den blir bättre ! :)

PUSS


Något nytt !

Ah, jag tänkte faktiskt pröva på nåt nytt, som ploppade upp i mitt huvud och sa, det här borde du pröva på. Jo jag tänkte att varje fredag eller torsdag (som den här gången), så kommer jag lägga ut en bild på veckans snygging. Tyckte det lät som en kul idé och det kanske blir en liten del av bloggen som gör den lite rolig att läsa, så att det inte är bara massa snack om vanliga skoldagar. Jag vill komma på massa andra grejer som man kan göra här. Det här med "goda gärningar" var nog inte min och Ebbas grej direkt, faktum är att jag inte hållt koll alls på om jag gjort någon god gärning under dagarna på ett tag. Det kanske ni märkt eftersom det inte finns någon god gärning med i texterna.
Men Ebba vad säger du om att ha veckans snygging? Ebba som inte har bloggat så mycket på senaste tiden, sa faktiskt att hon skulle blogga mera nu, eller missuppfattade jag det hela, hihi? Och Ebba tycker inte du också att vi ska göra mer roligare saker med den här bloggen istället för att bara skriva om skoldagarna och sånt.

Eftersom jag blev väldigt taggad på att börja ha "veckans snygging" så tänker jag faktiskt lägga in en bild på veckans snygging, eller ah min veckans snygging rättare sagt.

Sååå, den första veckans snygging fick bli Paul Walker.
Huvudroll i Into the blue bland annat. Haha, jag såg den filmen igår, och även fast mamma sa åt mig att sluta titta för att klockan var ganska mycket och jag borde ha sovit, så kunde jag inte sluta titta, nej, jag kunde inte sluta titta på denna snygging ! Och i den här filmen är det ju bara ännu "värre", det gör ju på något sett ont i en, för att han är så snygg typ.
Dreggel,dreggel, säger jag bara !!

            

Godnatt och sov gott, puss
/Matilda

Varför så trött varje morgon?

Har egentligen ingen aning om vad jag ska skriva för nåt. Men jag antar att det blir det gamla vanliga.
Idag gick jag upp kvart i sju, fyfaaaaaan vad jag var trött, jag hade nog inte riktigt vaknat för ens vid lunch tid i skolan. När jag såg mamma ligga och sova i sovrummet ville jag bara hoppa i min säng igen och sova bort hela dagen. Gud vad jag skulle behöva det. Men jag kom iväg till skolan. Torsdagarna är faktiskt också helt okej. Eller kanske inte de tre första lektionerna innan lunch. Men efter lunch är det faktiskt en ganska skönt. Vi har en jättelång håltimma först, sen har vi musik, sen mentorstid och sen elevensval. Jag som tycker att gitarr är världens finaste instrument valde självklart en nybörjar kurs på gitarr som val. Jag kan ju verkligen inte spela, men idag lärde jag mig faktiskt att spela "I feel it in my fingers" . Känner mig rätt så stolt faktiskt ! :)
Efter plugget kilade jag som vanligt hem, fast på vägen hem gick jag och handlade middag till ikväll som mina föräldrar bad mig att laga. Duktig som jag känner mig har jag tagit mig i kragen och bestämt att jag ska laga mat två gånger i veckan här hemma. Vi får väl se hur det går med det... Jaja, nu finns det väl inte så mycket jag kan berätta, det var väl det jag har gjort idag ungefär.
Och...oops, om en kvart ska jag visst åka till tennisen ! Så nu måste jag kila iväg, tjingelingpling !

Förresten jag kikade lite på internet idag och hittade ett par söta klänningar som jag gärna skulle vilja ha. Då tänkte jag att jag kunde lägga in dom hära !


                 
                 
                  

Kramar
/Matilda

Onsdag 28/1

Så har man börjat träna på gym ! Oj vad kul det var tyckte jag. Jag, Jessica och Rebecka tränade typ lite längre än en timma. Vi prövade typ allt som fanns där, eller nja inte allt, men mycket ! Vi kände oss riktigt dåliga, men egentligen så gjorde vi nog som man skulle göra. Men ah, en och annan blick fick man på sig och såklart att man undrar då, om det är något fel man gör, hehe.
Nu kommer jag ha träningsverk i en vecka fram över. Det kändes verkligen i benen, oj vad detta är bra för min kropp ! Jag har inte tränat på hur länge som helst, förutom tennis träningarna då, men det är verkligen inte sån här träning. Så ah, jag är stolt att jag börjat träna på gym.

Denna dag har varit som alla andra. Klart inte som igår, men som i måndags och veckan innan, och ah ni fattar.
Som jag sagt tidigare så gillar jag onsdagar eftersom man kommer en dag närmare helg, och man kan också säga, ah nu är det helg i övermorgon. Sen är onsdagar ganska chill för övrigt, alltså i skolan och så. Vi har hemkunskap, och slöjd.
Efter skolan gick jag hem, sov ett tag, för jag var nåt så EXTREMT trött, och hade världens träningsverk sän aktivitetsdagen i tisdags. Sen missade jag såklart inte One tree hill, vaaarför är det så bra! Skriker typ NEEEJ, varje gång det slutar. Jag längtar tills imorgon då ännu ett nytt avsnitt kommer.

Nej hörre ni ni nu ska jag fortsätta titta på into the blue på sexan som började för en liten stund sen !
Hoppas ni haft en bra onsdag ! Sovgott och dröm söta drömmar !

                        

Puss
/Matilda


Borde jag bli regissör?

Igår när jag stod och duschade fick jag plötsligt en idé i huvudet. Eller alltså jag tänkte såhär, "tänk om inte det här kunde bli en film, den skulle nog kanske göra en ganska stor succé". Jag tänkte typ att filmen skulle handla om en kille som kom typ från England eller något och en jättekänd tjej ifrån USA. Killen ifrån England har levt med sin mamma hela livet, och tjejen har bott med sin pappa. Killen ifrån England vet vem tjejen från USA är och på något sett så får han reda på att hon är hans syster. Först så tänker han att det är omöjligt att hon skulle tro honom. Det hade ju inte ens samma efternamn skulle han tänka. Men sedan ser han på ett program på tv och då är den här tjejen som är hans syster med, och blir intervjuad och säger att hon levt med sin pappa som inte haft något förhållande sän hon föddes och hela sitt liv har den här tjejen önskat att hon haft ett syskon men aldrig fått något.
Den här killen blir då väldigt glad och försöker få tag på hennes nummer på alla möjliga sett. När han fått tag på det så ringer han till henne. Samtalet blir kort för att hon lägger på luren när han säger att han är hennes bror. Och ah, sen har jag inte kommit på nåt mer. Men sen får man typ se hur han på väldigt många olika sett försöker få henne att tro att han är hennes syskon.
Nu lät det inte lika bra när jag skrev ner det här, liksom i mitt huvud lät det mycket bättre, konstigt.
Faktiskt så brukar jag komma på massa olika sånna här grejer. Kanske borde bli regissör? Eller verkar jag suga som tusan på detta?

/Matilda


aktivitetsdag

Gud, jag är helt slut i hela jäkla kroppen.. Har haft aktivitetsdag med basket, badminton och skidskor, men det var riktigt roligt. Nej nu ska jag hetsplugga till So-provet imorgon innan jag ska kila ner till frissan och klippa mig. Har inte bestämt hur än.. Funderar på snelugg eller etapper kanske. Blir spännande, vill testa på något nytt, trött på mitt hänganade hår... Men skriver senare också. Kram Ebba.

Hår genom tiderna.... Vissa midre stolta över än andra...


Until we bleed

Imorgon har vi alltså aktvivitetsdag med en utav parallelklasserna. Vi ska vara med 9A. Vi ska först sjunga, sen spela basket, sen ska vi spela badminton och sist ska vi åka skridskor. Det kanske inte är världens roligaste saker vi ska göra, men hallåå vi skippar ju fan skolan ! hihi. Så ärligt talat längtar jag lite till imorgon. Hoppas nu bara att det blir lite roligt i alla fall.
Runt klockan sju åkte jag och Ebba till värmdö gymnasium på deras öppet hus. Vi kom dit ganska sent så vi hann nästan inte gå runt någonstans och kolla hur det såg ut och så där, men av det som vi hann se utav skolan, så såg den faktiskt helt okej ut. Sen hann vi även med att få den informationen vi behövde för att få reda lite på de inriktningar vi var intresserade utav och lite så. Men utav den korta tiden som vi var där (vi hade 20 minuter på oss) så tyckte jag faktiskt om skolan. Får se om det blir ett utav mina val till gymnasievalet hihi.

Varför jag egentligen skrev ett inlägg var för att jag skulle lägga in en video. Men det blev visst lite till jag skrev om.
Nu ska jag nog fortsätta titta på den nya serien lipstick jungle. (jag vet att det redan gått tre avsnitt, men det är väl nytt för det?) Det är första gången jag ser på det. Det verkar vara ganska bra faktiskt tycker jag. Efter lipstick jungle ska jag ta en världsa lång dusch, gud så skönt, och sen blir det väl sängen.
Så godnatt och sov gott !


Men ah, innan jag slutar slänger jag in videon jag skulle lägga in, älskar låten verkligen !
(den är med i "I taket lyser stjärnorna" trailern)
Kleerup with Lykke Li - Until we bleed





/Matilda

Måndag 26/1

Så var måndagens skoldag avklarad ! Nu är det nästan bara tre dagar kvar till helgen, haha. Inför den här helgen måste jag säga är jag mycket mer taggad, eller jag tror jag är det i alla fall.
Skoldagen har varit som vanligt, på idrotten övade vi inför matchen imorgon mot 9A på aktivitetsdagen. Vi kommer vinna stooort ! Så känn er riktigt dåliga Ebba (som går i 9A) och kompany, höhö.
Nyligen snackade jag med Jessica i telefonen, egentligen skulle hon varit sjuk idag, eller nej, hon skulle vara hemma ifrån skolan idag, för att egentligen skulle hon träffat en vän ! haha, det där ville hon "inte" att jag skulle skriva. Men jag antar att hon inte vågade (tss) vara hemma, så hon kom till skolan. Det var ganska tur för mig, hehe.
Ojoj, det tar verkligen alltid lika lång tid att skriva ett inlägg, så nu måste jag verkligen fortsätta se på One tree hill och käka upp mina mackor, och sen tror jag att jag ska kila iväg till biblioteket !

Hoppas ni haft en jättebra måndag, (även fast man aldrig får en bra måndag)

                               
                                            Visst ser det gott ut?

/M

Planerad vecka

Om en timma ungefär är det måndag ! Usch, UUUUSCH för det. Då har man liksom en hel vecka framför sig. Det ser man ju inte direkt fram emot. Men jag har sagt till mig själv att den här veckan ska få bestå utav mycket saker, eller ah jag har bestämt att jag ska vara sysselsatt hela tiden, då lär nog tiden gå fortare och det låter bra tycker jag. Jag ska till exempel hämta ut mitt gymkort (som jag aldrig gjorde idag, dååligt matilda), och när jag gjort det ska jag träna, två gånger den här veckan. Jag ska även gå till biblioteket och plugga till mitt föredrag på torsdag. Sen ska jag plugga, plugga, plugga och spela tennis, och sen funderar jag på om jag ska sitta barnvakt (hos någon på nåt vis) eller hjälpa till här hemma riktigt mycket så jag får en liten slant. Gud vad det där kändes som en fullspäckad vecka för mig. Men, eftersom jag vill att veckan ska gå fort så får jag faktiskt nästan ta och göra allt detta. Men visst lät det som att det var ganska bra grejer som jag rabla upp?
För ett tag sen kom jag hem ifrån café 60 där jag hade varit och fikat med Ebba, det var jättemysigt. Jag gillar verkligen att ta en söndagskvälls fika. Ebba drack en chai latte och jag drack en is te. Yammi.
Tidigare idag var jag på stan med mamma. Vi gick runt och kollade lite, och vi hade sagt att vi inte skulle köpa något, men såklart kunde vi båda inte hålla det vi sa, så vi köpte ett par grejer i alla fall. Det bästa när man går på stan med ens förälder är att man kan få de att köpa någonting åt en, så något klädesplagg köpte modern min åt mig hihi (tack mamma igen, inte för att du lär se det här, men ändå) !
Nej, om jag ska vara pigg och orka med hela dagen och gå till biblioteket som jag hade tänkt att gå till imorgon, så är det nog bäst att jag hoppar i säng nu. Men först, måste jag såklart se klart på Scrubs !
Tjingeliiing

 (oj vad dålig bilden blev)

Grön topp (som jag kmr ha som klänning typ) från: ginatricot
beiget linne från: ginatricot
hårspray från: got2b "to sexy"
två par trosor från: H&M
två par strumpbyxor (det syns inte, men de ena paret är räfflade och är dessutom är båda gråa) från: H&M

/Matilda

Så kom ännu en till söndag

Hej ni !
Då var det alltså sista dagen på helgen. Jag som hade sagt till mig själv att jag skulle plugga som en dåre har inte gjort någonting alls. Smart, väääldigt smart Matilda. Men ikväll har jag bestämt mig för att då, då ska jag plugga i alla fall två timmar. Därför skriver jag ett inlägg nu, istället för ikväll, eftersom jag ska plugga, och sen ska jag kanske inviga mitt gymkort hihi, äntligen ska jag börja träna! Hehe, jag vet inte direkt vad jag ska skriva om, men ah.
Kanske inte var så smart att skriva nu, eftersom mina föräldrar tjatar på mig som dårar att jag ska gå på stan med dom, så jag får ta och sluta skriva nu och kila iväg. Ha en toppen dag !
Hihi, här är dagen outfit ;

 
Mössa; Gjort själv
Linne från ginatricot
Kjol från american apparel
Tights från H&M

ciao matilda.


Hemmakväll

Jäääsp,jäsp,jäsp. Känner att jag egentligen borde stänga av datorn och släcka sänglampan och sova. Men nej, ett blogg inlägg måste jag ju skriva för idag. Som vanligt blir det kanske inget speciellt blogg inlägg, men ah, struntsamma. Jag kör på i alla fall.

Idag vaknade jag runt kvart i elva och hela jag kändes som en degklump. Hela kroppen hängde och slängde. Under frukosten gjorde jag en macka och hällde upp lite fil, det tog typ en timma för mig att äta upp allt. Om inte en timma för var och en utav det jag åt. Ah, som ni förstår gick allt ganska segt. Därefter tog jag en lång och härlig dusch, alltid lika skönt att duscha på morgonen tycker jag.
Egentligen förstår jag inte varför jag gick runt och degade hela morgonen eftersom inne i min hjärna visste jag ju att jag hade saker att göra. Som till exempel att gå på Nacka gymnasiums öppet hus som var idag, jag skulle också hinna med och plugga (vilket jag aldrig gjorde sen men aja). Som tur var fick mamma igång mig lite och jag rappade på. Nackas öppet hus hade ju inte öppet hela dagen.
Men vi hann med att kolla på de inriktningar jag är intresserad utav. Skolan tycker jag verkar vara ganska bra. Men nackdelen är att jag får åka en ganska bra bit.
Lite senare gick jag och familjen ut och åt på en italiensk resturang som jag inte minns namnet på, men det gör inget hehe. Jag hade inte ätit nåt på hela dagen, så det satt fint med en kycklingfilé och god kantarellsås. Ååh, nej nu blev jag hungrig för det... suck, men jag orkar verkligen inte gå ut till köket och hämta något, så jag tror det får va.
Efter vi varit på resturangen gick jag och lillebrorsan och hyrde film. Tre filmer blev det. "Torkel i knipa" (vilken är en hel galen film, som också är sjukt rolig, tycker jag), "He's the girl" (som jag alltid brukar fälla en tår till) och slutligen en film som verkar dålig enligt mig, men Samuel sa att vi promt skulle hyra den så ah, det fick då alltså bli "Get smart". Eftersom jag inte sett den ännu, så vet jag ju inte om den är dålig eller bra. Det får jag se då helt enkelt. Vi köpte också massa godis och när vi kom hem lindade vi in oss i filtar och täcken och slog på Torkel i knipa och käkade hur mycket godis och chips som helst (det är lördag faktiskt).
Faktiskt så var det väldigt mysigt att vara hemma. Ja, just den här kvällen önskade jag faktiskt att jag inte skulle gjort någonting annat. Liksom bara komma bort ifrån allt, och bara vara med familjen och ligga och titta på film. Håll med mig om att det faktiskt kan vara ganska skönt ibland?

              

Puss
/matilda


dålig uppdatering, fööörlåt!

Eeeextremt dålig uppdatering från min sida, desto bättre från Matilda, all credit till dig! Har varit så stressad över allt på jorden så har inte hunnit, men nu tar vi nya tag!

Lördagkväll, hemmalördag. Min helg har sett ut så här:

Fredag: Skolaskola och efter det gick vi ner till Viktor Rydberg på jarlaplan på öppet hus. Verkade jättebra tycker jag, får dock se hur långt mina betyg räcker... Efter det tog jag, Stella och Johanna en kort vända på stan innan vi gick hem och gjorde oss i ordning inför middag hos Maria. Middag blev det dock inte men kvällen var väldans mysig om man bortser från lite glaskraash..
Lördag: Vaknade sju med huvudvärk och en enorm trötthet men lyckades somna om en stund innan jag var tvungen att palla mig upp för att gå på Nackas öppna hus. Nacka var bra, blev dock besviken på hur mycket man skulle vara tvungen att betala ifall man gick utlandsstudier för var riktigt sugen på det. Men det var bara att stryka men annars verkade också juridik och media och journalistik riktigt bra. Tror dock inte jag söker till Nacka känns för långt att åka och finns så många andra bra skolor. När vi sen bestämmer oss för att dra oss hemåt så missar vi bussen precis. Och när andra bussen sedan kommer efter tio minuter så stannar den efter en station för att det var något fel på den och alla springer till bussen framför som jobbigt nog var så proppfull att det var en omöjlighet att ta sig på den. Jag känner mig lagomt stressad eftersom jag ska ta tåget till Uppsala som skulle gå tjugominuter senare. På något mirakalöst sätt hinner jag ta mig till Centralen på tio minuter från Nacka station, det trodde ni inte om mig va? :O
Väl i Uppsala firade vi min moster som fyller 15 imorgon med presenter och tårta. Det var hur mysigt som helst och jag påminns än en gång om hur härligt galen min släkt egentligen är.
Imorgon blir det plugg plugg och åter plugg, kanske hinner sticka in någon träning ifall jag har någon ork, hmrf, förmodligen inte... Men vi hörs imorgon, lovar denna gång. Kram Ebbbaaa! (för en gångs skull:))

Väckt...

Ah, just nu är klockan lite över fyra... PÅ MORGONEN ! Jag vaknade utav att min mamma var i rummet och tog datorn som legat i min säng och hade säkert varit och stängt av tvn också. Japp, jag hade somnat både framför datorn och tvn. Jag måste ha kommit i någon slags sömntimma-grej, för jag blev så extremt trött den timman innan jag somnade. Alltså när jag kom hem var jag hur pigg som helst, och ja menar det dröjde inte länge innan jag gick och la mig så det kom väldigt plötsligt.
Men jag måste ha sovit väldigt skönt och djupt, för nu... nu är jag hur pigg som helst igen. Det känns ju bra liksom, hur länge ska det nu dröja innan jag somnar om igen? Ah, bajsmamma som väckte mig. Aja, tvn lät antagligen så därför vaknade hon och störde sig antagligen på det. BLÄ. Men jag vill sova, jag vill vara trött, jag vill, jag vill, jag vill ! Fast om jag skriver lite till så kanske ögonen sakta, sakta slocknar.

Ikväll var jag hos Maria. Det skulle vara middag där först, men sen blev det inte så och de blev bara "partyyy" istället. Jag träffade först Ebba och Johanna så åkte vi och gjorde ett ärende. Sen åkte vi såklart hem till Maria. Där vare en del folk faktiskt. Det var ganska trevligt, och om jag hade varit på bättre humör så skulle det säkert varit ännu trevligare och roligare. Men jag var verkligen sååå otaggad som man kunde bli och kände därför att "om inte jag skulle gå hem då vid de där tillståndet som jag fanns på just då, då skulle jag kunna fått ett utbrott av nåt slag." Så jag gick hem och kom hem runt kvart i tolv. Där hemma hade de precis sett klart på en film. Så jag satt och pratade lite med familjen, och sen gick jag in till mig.

Nejmen hörni jag tror planen funkar med att om jag hade skrivit ett tag så skulle jag strax slumra om igen. Jag har nämligen blivit lite trött igen och känner att jag när som helst skulle kunna somna tror jag. Och jag vill ju inte missa den chansen att få somna in i en djup sömn. Så godnatt på er, eller snarare så kanske jag ska säga godmorgon !
/m

I taket lyser stjärnorna

Idag har jag varit hemma ifrån skolan. Det är faktiskt väldigt skönt. Jag har inte varit sjuk på jättelänge känns det som, så det var liksom lite på tiden. Alltså jag är inte dirket sjuk, för jag hade ingen feber imorse, men jag är lite förkyld och hengig, så visst borde man få vara hemma för det? 
Ah, här hemma har jag inte gjort så mycket, tittat lite på film, pluggat lite, varit med mamma, som också är sjuk, ja det var väl det. Funderar på om jag ska gå och hyra någon film och köpa glass eller nåt. Men just nu känner jag mig alldeles för trött för det. Så jag ska nog sova lite nu och sen kanske jag gör det. 
Ikväll har jag tennis, jag funderar på om jag ska gå på den, tennisen är ju så rolig och jag kanske pallar med den. Men ah, jag får se. Om man är sjuk är det väl meningen att man ska vara hemma? 

Förresten för några dagar sen såg jag att boken "I taket lyser stjärnorna" kommer ut på bio. Jag har läst boken, och den blev en utav de bästa böckerna som jag läst. Så jag hoppas såklart att filmen är lika bra. Ja.. jag har verkligen stora förhoppningar om den filmen ! 
Efter att jag sett trailern hoppade jag i golvet av glädje, och ringde Rebecka (som också har den här boken som sin favorit). Hon hade redan sett trailern och var också jätteglad över att den skulle komma på bio. Så vi bestämde att vi skulle gå och se den tillsammans när den kommit ut.
Och en sak jag verkligen tycker är, att alla borde läsa den här boken, den är så sjukt bra !

För er som inte sett trailern så lägger jag upp den här på bloggen.

   

Frågor

TIO "HAR DU NÅGONSIN"
1. har du någonsin blivit upptäckt när du smitit ut? Ne...eftersom jag typ skulle bli dödad då, så jag kommer aldrig våga försöka.
2. har du någonsin varit med i ett slagsmål? Nej, sådant vill man ju bara hålla sig utanför?
3. har du någonsin gjort ngt du ångrat?  Ja, det har hänt massor med gånger att jag ångrar saker jag gjort.
4. har du någonsin hoppas bungyjump? Ehm, njae.
5. har du någonsin varit på en husbåt? Nepp.
6. har du någonsin gjort slut på en hel jawbreaker? Nae?
7. har du någonsin önskat ngn att göra sig riktigt illa? Ja såklart, har inte alla det liksom?
8. har du någonsin gått på bio ensam? Nej, bio ska man ju verkligen inte gå själv på !
9. har du någonsin gillat ngn som inte gillat dig tillbaka? Ohjaa....
10. har du någonsin tyckt att världen suger? Ah, som nu till exempel.

NÅGRA KÄNSLOR
1. saknar du ngn just nu?
Ja, och det är inte lite heller.
2. är du glad? Nej inte just nu.
4. är du uttråkad? Typ, det är itne så kul att vara sjuk.
9. är dina föräldrar fortfarande gifta? Ah det är dom.
10. gillar du någon just nu? Ja, galet mycket.

FAKTA
1. hemstad?
Stockholm <3
2. hårfärg? Blond
3. längd? Jag tror att jag är 165 cm.
4. frisyr? Ingen speciell vill jag påstå..
5. ögonfärg? blå-grå-gröna
6. skostorlek? 38-39
7. humör? Inte direkt på topp, trött, lite smått irriterad, besviken, men också lite, lite glad ;)
8. vänster eller högerhänt? Högerhänt.

LITE OLIKA FRÅGOR
1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"Naturligtvis började det långt tidigare."
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? En vägg
3. Vad var det senaste du såg på tv? En video (som pågår nu) med Rihanna, Rehab på MTV.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:  Jag tror hon är 11:35 och klockan var 11:22
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Tvn.
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då? Jag hade varit och fikat med Ebba och innan dess var vi på Norra reals öppet hus. Lite senare var jag ju på väg hem från allt det.
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? Bloggen
8. Vad har du på dig? Fula pyamaskläder... en vit ganska stor spöket laban tröja och ett par blåa shorts från billa bong.
9. Drömde du något inatt? I så fall - vad? Ehm, jag kommer inte ihåg vad jag drömde, det gör jag aldrig.
10. När skrattade du senast? När jag tittade på Mamma mia igår kväll innan jag somnade.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? Det finns en tavla med en lila blomma, en anslagstavla med massa kort ifrån när jag var liten, en rund spegel och två små barnsliga tavlor.
12. Har du sett något konstigt på sistone? Det har jag säkert, men just nu kommer jag inte på vad.
13. Vad tycker du om den här utmaningen? Rolig.
14. Vilken var den senaste film du såg? Mamma mia.
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? Oj, herrejösses, jag skulle köpa hur mycket kläder som helst, ett hus, ärligt så skulle jag inte bara köpa grejer jag skulle skänka bort en liten del av pengarna till fattiga länder också, och sen hm... ah fan det skulle vara hur mycket som helst jag skulle köpa.
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till. Hm... jag har ett ganska stort födelsemärke lite ovanför höften, fast det tänker man inte på för de har nästan samma hudfärg som huden. Haha, ah men det var nog det... ;)
17. Tycker du om att dansa? Aa, fast jag må säga att jag inte är så super bra på det.
18. George Bush? Nejnej
19-20. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka? Hm.. om mitt barn skulle vara en flicka skulle hon få heta, Clara, Vera eller Vilma. Om det var en pojke så hm, jag visste förut...höhö, men nu så har jag ingen aning, eller kanske Lukas, Hugo eller nåt sånt.
21. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands? Ah ojah. Men sen trivs jag också bra här i Sverige, fast nu syftar jag mest på att jag trivs här när det är sommar.
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Öh... Hej, kanske?
24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna? Det vet jag inte, spelar ingen roll, kör på bara :)



/Matilda


Snyggare än snyggast

Alltså det finns en kille, en kille som jag verkligen inte förstår mig på, eller förstår mig på och förstår mig på, det är snarare hel knasigt att det går, men ah han heter i alla fall Chad Michael Murray. Som spelar Lucas i mitt favoritprogram One tree hill. Det som jag inte förstår mig på är att han kan få någon att smälta (som till exempel mig) för sitt utseende, alltså han är verkligen så farligt snygg ! Hans ögon, ah den där blicken haha. Den där One tree hill blicken typ. Så ah, hur kan en människa få någon att smälta med en blick. Ååååh vad snygg människan är ! Grr, säger ja bara !
Jag har ju mina tre favoriter, fast jag vet inte vad ena killen heter för han har jag bara sett i en video, ni vet den här låten Poker face med Lady Gaga. Där är det vääärldens liten godbit med. Han har typ brun-svart hår och är med i slutet av låten, han ligger typi kalsonger på nån soffa bredvid LG. Hehe, om någon vet vad han heter, säg gärna till ! ^^'
Den andra favoriten som säkert också många andra har som sin favorit är Jude Law. Han är ju helt otroligt obeskrivligt snygg. Herrejösses alltså. Lyckos dom flickor som den snubben faller för.
De här tre killarna ligger på delad första plats eftersom jag har så extremt svårt att döma vem som ligger på topp.
Men ah just nu, kanske bara för den här stunden eller idag, så ligger nog Chad Michael snäppet högre. Därför hade jag tänkt att lägga in en bild på denna snygging så att ni kan sitta och dreggla på hela dataskärmen. För det är väl det man gör när man ser en sådan snygg typ?

                 

/M


Sjukling på g?

Hej hej !

Denna vecka har verkligen gått fort. Inte för att den är slut än men, ja alltså det är torsdag imorgon, och det innebär att det bara är en dag kvar tills helg. Jag menar nyss var det väl måndag? I alla fall...tjiihoo, snart är det fredag ! Fast... inför den här helgen känner jag mig inte så supertaggad, dels håller jag på att bli sjuk, och sen har det varit så mycket på senaste tiden som gjort mig så extremt nerstämd och deppad. Så det kanske får bli en helg med mycket vila, myskvällar, kanske dra en bio och ah liksom mycket tänkade på mig själv. (Hur mycket jag än skulle vilja att min helg skulle få se ut sådär så kommer den inte göra det. För jag kommer säkert vilja gå ut och grejor. Jag kommer knappast vilja sitta inne liksom när dagen kommit. Men kanske att vilandet får bli under dagen, det funkar väl också antar jag...)

Under dagen som varit har jag varit med om det gamla vanliga. Skola alltså.
Jag måste säga att faktiskt så gillar jag onsdagar :) . Vi slutar i sådär hyfsad tid, (14:40) vi har sköna lektioner, bla hemkunskap, syslöjd.
Efter skolan gick jag hem (som vanligt) och man kan ju undra vad jag gjorde när jag kom hem... jag kollade såklart på One tree hill. Efter det mötte jag Ebba på odenplan. Vi skulle nämligen på Norra reals öppet hus som var ikväll. Johanna var också på odenplan men hon var osäker på om hon skulle följa med, och när hon sen bestämde sig för att haka på så hittade hon inte sin bussremsa, och då ändrade hon sig snabbt och skippade att följa med.
När jag och Ebba kommit in i "Norra" så tyckte båda att det var väldigt fint. Aulan speciellt. Det såg liksom lite sådär kungligt ut. Hela skolan var fin. När man pratade med dom som gick där så sa dom att den var jättebra, och stämingen var "gryyymt bra". Det jag hade fått höra av andra var att den skulle vara en torr skola typ. Och faktiskt så vet jag inte om det var något för mig. Men men, jag får väl se när jag väl ska sätta mig ner och söka in på alla dessa gymnasium.
När jag och Ebba gått och strosat runt på Norra real ett tag, så beslöt vi oss sen för att gå. Då gick vi och fikade på non solo bar. Jag tog en varm choklad (som vanligt såhär års) och en kolakaka. Ebba åt en kanelbulle som hon slukade upp på två sekunder.
När jag sedan kommit hem var det dags för middag. Jag åt inte så mycket för när jag kom hem så kände jag att jag började bli trött och näsan rann och hengig kände jag mig. Tidigare i veckan kände jag att jag skulle åka på en förkyldning eller liknande. Har säkert åkt på den där influensan som går. I alla fall så tog jag tempen och det visade sig att jag hade lite feber. Så...det får nog bli att vara hemma imorgon.
Nu ska jag gå och göra te och bädda ner mig i sängen och slå på nån film (om jag hittar någon bland mina überdåliga filmer).

Godnatt på er , och jag lägger upp några bilder från idag också hade jag tänkt.


Rebecka och Jessica städar förfullt under hemkunskapslektionen, hur gick det då?
jo, men här ser det ut att gå bra i alla fall...

Ebba utanför Norra real.

Fika på non solo bar efter besöket på Norra real. De satt fint med något i magen.


Kramar !
/M


Slå på kanal fem alla !

Ja, det var nog nästan det som jag skulle säga. Det är nu nämligen en dokumentär där, som heter flickan med de två ansiktena. Det går ju inte bara att missa, eftersom hon verkligen har TVÅ ansikten. Hjälp. Stackars barn.
Ah, men i alla fall. Nu ska jag kika vidare på det. Om jag klarar av att kolla det vill säga.

Jag tänkte även lägga in min och lille Theos favorit låt just nu. Den är ju inte direkt så ny, men bra det är den !
Adele - chasing pavements



ciao
/Matilda

Dom här vill jag tröst äta lite på

Egentligen borde jag plugga nu, men jag orkar verkligen inte. Jag har nästan skrivit klart mitt föredrag om pessar (höhö) i biologi, så att skriva klart de sista meningarna på den texten kan jag väl göra. Men nej, sen kommer jag inte orka mer.

För en liten stund sen precis innan jag var och käkade så kollade jag i kokboken A Piece of Cake som Leila Lindholm gjort. Gud så mycket gott man hittar i den boken !
Direkt efter att jag kollat igenom på alla underbara bilder som finns där i så gick jag tillbaka till datorn och gick in på någon sida där massor av recept och bilder kom upp som var Leilas. Och då tänkte jag att jag bara var tvungen att lägga upp några utav hennes goda bakelser, tårtor och andra grejor här på bloggen.

                

                 
                 
                


Ah, herrejösses. Det är ju bedrövligt vad gott allt detta ser ut. Jag skulle nog kunna tänka mig att tröst äta och leva på det här.
Nej nu ska jag slita mig ifrån det här bilderna och återgå till de sista raderna som jag har kvar utav min text. Men ni kan ju alltid fortsätta och dreggla framför dessa skönheter.

ciao
/M


Vilken bajsdag

Usch, denna dag har bara varit skit. Jag har mått skit, jag känner mig som skit och jag mår och känner mig som det fortfarande, ja allt är bara så dåligt. Jag skulle kunna lägga mig under mitt täcke, och sjunka in där och sen skulle jag aldrig mer gå upp från sängen. Ah.. så kände jag i alla fall imorse att jag ville göra. Jag ville verkligen bara ligga kvar där under täcket, med bara nästippen utstickandes.
Jag vet inte hur, men sen så kom jag i alla fall upp, och fixade mig i ordning, men petade i mig frukosten. Jag hade galet brottom men hann i tid ändå. Under hela dan kände jag mig helt trött och sliten och mådde verkligen åt helvete. Mitt huvud var fokuserade på helt andra håll och tankar, så inte kunde jag koncentrera mig i skolan ett dugg, sen höll jag även nästan på att somna under varje lektion, och så tänkte jag hela tiden på när vi äntligen skulle sluta och få gå hem, och oj vad jag tänkte gå och lägga mig och sova.
Jag har mina skäl till varför jag haft en sån skitdag, men det vill jag helst inte gå in på här liksom.
I alla fall så tog jag mig igenom denna fruktade dag, sista ämnet vi hade var gympa. Vi åkte skridskor i Vasa parken. Inte direkt det roligaste som finns. Men faktum är att skridskor kan vara riktigt mysigt. Speciellt i vissa tillfällen... Idag var det väl inte direkt så jättemysigt, men lite kanske det var. Faktiskt så tycker jag det är ganska roligt att åka skridskor. Men jag gillar inte när man ska snöra skridskorna och heller inte när man ska snöra upp dom. Fast sen när man är ute på isen då tycker jag att det är ganska kul. Inte för att skryta, men jag är faktiskt en aning duktig också. Om man jämför med vissa andra...*host*, *Jessica* hehe. Efter skolan följde Jessica med mig hem och vi käkade nudelsoppa och såg på favorit programmet One tree hill. Efter det så gick Jessica hem.

Nu ligger jag i sängen, och ah, jag förblir nog kvar här hela kvällen, och jag skulle inte banga på att få stanna här i några år till. I alla fall så skulle jag inte göra det nu, när jag mår så här...



/M


Söndag, deppdag

Usch, söndag... bara man tänker på hur ordet/dagen låter så ryser man ju. Varför går helger så fort? Tänk om helgerna var de dagar som man gick i skolan och resten utav de andra veckodagarna var helg. Gud så härligt.
Jaja, nu är det inte så, och då får man antagligen ta och leva med det, hehe.

Igår var det ju lördag och jag hoppades ju mer än någonting annat att det skulle bli en toppen kväll. Det blev faktiskt en ganska bra kväll, eller det började bra, men slutade dåligt.
Först gick jag hem till Ebba och var där ett tag och hade det lite trevligt, Theo, Stella, Rebecka, Johan och Stefan och två kompisar till Theo kom också. Efter ett tag gick vi ifrån Ebba och gick istället hem till Maria. När vi kom dit var det en del folk där. Jag kommer inte ihåg vilka som var där, eller bara några. Men ah, det var ett par folk där i alla fall. Sedan var vi där ett tag, och sen var vi tvugna att gå där ifrån. Sen gick vi typ till 7-eleven, och ah, det var väl min kväll.


Idag, så ska vi ha ett litet släktkalas för min lillebror som fyllde år i torsdags. Jag skriver lite om de och något mer lite senare. Nu ska jag hjälpa till att fixa i ordning här hemma innan alla kommer.


Och innan jag slutar så slänger jag in en bild från igår, hos Ebba.

           


Kram

Matilda


Lördag, jätte trött men hemskt taggad

Hej ni !
Nu var det typ två dagar sen jag skrev. Det känns som en evighet typ. Jag älskar den där känslan precis innan man ska börja blogga. Det är väl inte någon sådär jätte märkvärdig känsla, men lite speciell känns den, tycker jag. Jag tycker verkligen det är jättekul att skriva i bloggen, ja det är verkligen alltid lika kul att skriva, hoppas Ebba tycker det är lika roligt att skriva :) .

Mm, så var det alltså HELG ! Överlycklig. I alla fall idag är jag det, för jag hoppas att det händer nåt kul, och kanske vet jag något skojigt som händer.
Igår därremot hade jag galet tråkigt. Eller såklart är det inte tråkigt att träffa kompisar, men när man inte gör nåt. Nej då blir det inte direkt någon hitt. Så kvällen såg ut ungefär såhär:
Först mötte jag Robin, Theo, Jonatan, Ebba och sen en annan kille, och gjorde ett ärende. Efter det, åt jag och Ebba på Burger king. Eller det var jag som åt, höhö. Sen skilldes vi åt för en stund för att hon skulle hem till sig, och jag skulle till Theo. Men hos honom så var det så extreeeeemt tråkigt (förlåt Theo), det var typ ingen jag kände där och typ några killar. Så jag drog där ifrån, och gick hem till Ebba. Vi lyssnade lite på musik, och sen kom Stella. Sedan gick vi ut, men vart vi skulle hade vi ingen aning om. Vi gick till ett café (som jag inte minns namnet på), men när vi var där så visade det sig att caféet var stängt. Då visste vi inte vad vi skulle göra. Vi stod och velade ett ganska bra tag. Men så beslöt sig Ebba och Stella för att gå och fika någon annanstans, och jag som var alldeles för taggad för en fika och dessutom var pank, gick hem. Där hemma låg jag, mamma och pappa och tittade på en aaaaaaas läskig film som hette The strangers. Ja, den var verkligen sjukt läskig. Den byggde på en sann historia också och bara det blev ju ännu läskigare.
Men den var spännande och bra, men också ganska sorglig. För er som gillar skräck filmen (som jag), så tycker jag att ni ska se den.

Det var gårdagen, nu till idag.
Jag vaknade sådär runt tio och åt en tråkig normal frukost. Sedan tog jag en riktigt lång dusch, och ah, att du duscha på morgonen är helt ljuvligt ! Kunde stått där ett bra tag till. Men om jag skulle komma någon vart denna dag, så förstår man ju att man inte kunde stå där hela dagen.
Efter att jag duschat, kom jag på att jag skulle damma mitt rum som mamma hade sagt åt mig att jag skulle göra hela förra helgen och hela veckan. Så ja det var bara att börja damma och det gjorde jag verkligen hur länge som helst. Flera timmar stod jag liksom och dammade mitt rum. När jag precis var klar kom Theo förbi, han väntade på sin kompis, det skulle iväg och göra nåt, jag vet inte vad, men nåt har jag för mig att det var. Efter han gått, började jag planera lite inför kvällen. Det gick inte så bra i början men nu snart ska jag till Ebba och chillirillaaa, eller nåt, hihi. Det blir säkert jättetrevligt.

Men nu ropar mamma att maten snart kallnar, såå, hoppas ni får en toppen lördagskväll !
Puss
Matilda

grattis på tolvårsdagen lillebror !

Japp, idag blev min lillebror 12 år. Jag kan nog inte riktigt fatta att han blivit det, för i mina ögon är han nämligen fortfarande en liten fjärt...det kommer jag nog alltid se honom som.
Jag och familjen kom just hem ifrån resturangen, Fondue boden där vi firade Samuel. Där äter man såklart fondue, och ah, det är ju lite speciellt med den maten, eller ja i alla fall på resturang, för man tillagar maten själv. Man får in en gryta där man ska koka köttet på, sedan får man in massa olika såser, och sedan lite grönsaker och ah lite andra saker. Så sitter man där sen och lagar sin egna mat, lite häftigt faktiskt. Vi åt en mexikansk fondue och en kött fondue. Det var helt okej gott. Jag föredrar nog hellre, några kockar som står och lagar maten i köket. Men det var kul i alla fall.
Som efterrätt åt vi smällt toblerone som man kunde doppa olika saker i, t.ex jordgubbar, glass och maränger. Det var därremot galet gott. Eftersom man fick tillaga maten själv så satt vi där i ett par timmar, och jag har inte pluggat någonting idag, och jag har ett prov att plugga lite till mera, och även en so läxa som måste göras. Därför tänker jag fatta mig kort om dagen.

Idag är det torsdag och de innebar att vi började klockan åtta, med spanska. BLÄ ! Men okej, den här lektionen var faktiskt helt okej. Sen hade vi en långtråkig svenska, och sen matte. Under mattelektionen bestämde jag mig för att inte plugga så mycket utan försöka att gå igenom det som vi skulle ha prov på och vad jag hade lärt mig, en sista gång. När jag började att gå igenom, så fattade jag verkligen ingenting, jag måste ha fått hjärnsläpp eller nåt. För alla tal som jag gick igenom var jag tvungen att ta reda på hur man ställde upp och räknade ut. Så... ni kan ju bara tänka er hur jag känner mig nu inför det här provet, jo inte ett dugg förberedd. Suck. Hur ska detta gå hörni?
Så ah, det blir plugg fram till tolv här näst nu tror jag. :( Men inte ska jag deppa för det, eftersom att imorgon är det ju äntligen det som alla gått och väntat på, HELG ! Alltså helgerna äääär verkligen det som jag lever för ! Jag har verkligen längtat hur mycket som helst till helgen, och jag längtar minst lika mycket varje gång. Det antar jag att alla andra gör också? Annars blir det ju lite knas.
Men... vart var jag, jo justja, skolan gled på och snart var skoldagen över, jag gick hem och såg som vanligt på one tree hill, och alltså one tree hill, det är och förblir min kärlek ! Gud så bra det är. När de slutat bytte jag om till idrottskläder och stack iväg till tennisen. Första gången på den här terminen. Oj vad jag hade saknat tennisen. Faktum är att jag inte heller har hållt på så länge med den, men jag måste säga att det verkligen är något man går miste om, om man inte lärt sig tennis ! Så börja,börja,börja på det. Ni kommer inte ångra er, hehe.

Ja... det finns nog inget mer jag kan säga om dagen. Så nu ska jag kila iväg och plugga en massa. Ha det bra, och glöm inte, snart är det HEEEEEELG!

Här kommer några bilder ifrån idag på lillebrors födelsedag !

          
              
              


puss och kram
/Matilda

Deppigheten, typ borta !

Ja, deppigheten är helt klart borta. Istället har jag fått helt nya hopp och förväntningar. Hahah, gud vad jag känner mig töntig som typ nyss skrev ett inlägg om hur deppig jag var och nu helt plötsligt är jag snarare hur "Odeppig" som helst.
Fast deppigheten kan komma tillbaka igen. Fast det hoppas jag såklart inte ! Nog om mig och min deppighet som inte finns kvar.

Idag är det ju tisdag, precis början utav en vecka, men också en dag närmare till helgen igen, hihi.
Skoldagen var faktiskt helt okej, inte för jag kommer på något som var bra med den, eller jo det var en sak... ;)
Lektionerna var tråkiga, men samtidigt ganska sköna. Dagen gick väldigt snabbt men vi hade ändå många ämnen. Så ah, det var en skön och tråkig skoldag på samma gång.
Efter skolan gick jag hem och såg på One tree hill och käkade en god varm macka. Sen hann jag plugga en aning. Ska strax plugga igen. När klockan var sådär runt halv sju mötte jag Theo på Odenplan för att åka ner på stan och köpa present till min lillebror som fyller år på torsdag. Förstår inte riktigt hur Theo orkade följa med haha, men men det är jag tacksam över. Jag hatar att gå själv på stan, man känner sig så otroligt ensam, eller det gör i alla fall jag.
När jag sen köpt en present till min lillebror (kan inte säga vad jag köpte eftersom han möjligtvis kan gå in på bloggen) åkte vi till burger king och hade tråkigt där ett tag. Sen skulle jag åka hem och äta, och ah, det var väl det som jag gjort idag.

Förresten, jag hoppas att det var många som såg på Guldbaggegalan igår?! Eller ja.. i alla fall de gångerna som Björn Gustafsson var med ! Alltså det finns verkligen ingen roligare människa på denna jord än honom. Jag garvar lika mycket varenda gång han är med på tv. Galet.
För er som missade de gångerna Björn Gustafsson syntes i teve rutan igår på guldbaggegalan så lägger jag in båda klippen eller vad man ska säga att det heter, när han var med. Haha, njuuuut, för det ska jag göra. :D


Jaa... och juste, imorgon är det onsdag och vet ni vad det betyder? Joo.. då är det bara två dagar tills det blir helg, och ah två dagar, det vill jag ju verkligen inte påstå är lång tid ! ÅÅÅÅH VAD JAG LÄNGTAR! Jag vill att det ska vara helg nu, ge mig det på en gång !
Men hörni nu ska jag nog ta och plugga lite tråkig matte och lite tråkig no, och varför inte lite tråkig engelska.
Ha det bra, tjingtjing !


           

         

/Matilda

Tänker, tänker...& tänker

Är inte på något vidare humör idag. Faktum är att mitt humör inte alls varit på topp i några dagar nu och jag vet heller inte om humöret kommer bli bättre på ett tag.
Nej det senaste dagarna har varit så röriga och jobbiga att det verkligen fått mig att bli galet deprimerad och helt slut.
När jag kom hem idag efter skolan, gick jag direkt in till mitt rum och stängde igen dörren och gömde mig under täcket och lyssnade på riktig deppar musik. Jag höll nästan på att somna där men precis innan ögonen nästan slocknat kom jag på att One tree hill skulle börja. Säsong 5 började idag, och det är de lite nyare avsnitten som också gått på söndagar, fast de var nog ett tag sen. Eftersom jag älskar One tree hill så var det ju bara en ren självklarhet att jag inte fick missa första avsnittet. Fast jag kanske borde ha missat de här avsnittet och kanske de närmasta kommande avsnitten, för när jag satt där i min soffa och tittade så blev jag bara mer och mer deprimerad. Efter One tree hill orkade jag inte göra någonting så jag la mig och sov. Inte så länge, men kanske en halvtimma. Sen har jag bara legat och slöat och vilat. Har verkligen inte orkat plugga. Om jag skulle ha pallat att göra det så bör jag nog ha varit på bättre humör och piggare.

För att berätta lite om skoldagen, så finns det typ ingenting jag kan säga om den mer än att.. det var skittråkigt som vanligt och eftersom det var måndag var det ju äääännu tristare. Snyft... kan det inte bli helg snart... eller okej, det är det ju iof, fyra dagar är väl inte lång tid?

En sak till innan jag slutar, ikväll är det ju Guldbaggen 2009 ! Och det kan man ju inte missa. Eller ja, det är väl alltid kul att kolla på galor?
Det börjar om tio minuter, alltså klockan 20:00, så det lär jag sitta bänkad framför ikväll med familjen.  

Nu ropar mamma att maten är klar, så jag måste sluta.

                                                            
                                        

ciao
/M

deeeepppp

Jag vill bara spy på all skola som finns i världen just nu. Har ni tänkt på att ungefär allt vi gör kretsar kring skola och jobb. Till råga på allt glömde jag ta med min jättestora spanska läxa hem och stod och svor på biblioteket, tror alla tittade lite speciellt. Men nu ska jag bara göra klart engelskaläxan och sedan inte göra ett skit resten av dagen. Låter sköönt! Började läsa på om jag kunde drömma igårkväll och kunde inte sluta! Låg och läste till två i natt och bara njöt av att jag har 300 sidor kvar av bokem. Visserligen har varit dööödstrött idag, övertrött till och med, gått runt och flummat hela dagen. Men nu har jag några saker att se fram emot så jag kan leva mig igenom detta bäckmörker. Vi borde alla få nobelpriset som orkar bo i det här skitlandet på vintern. Det är bara dödsmörk när man går till skolan så man får värsta depritionen. Men detta har jag i alla fall att se fram emot nu!

- Storlien på sportlovet. Villvillvill åka skidor!
- Barcelona med Simon! Vi ska kanske åka två familjer till Barcelona nu i Februari eller mars som pappas 50-års present.
- Festival i sommar! Läängtar underbart mycket, måste bara få ihop pengar, lycka till med det kan jag på en gång säga till mig själv. Men nej, nu jävlar har jag bestämt mig att få ihop pengar för jag villvillvill! 
- New York med Stella! Tror ni det kommer bli av? SJÄÄÄÄÄLVKLART! Men måste bara extraknäcka som president ett tag innan jag får ihop pengar. Men egentligen är det bara flygbiljetten vi behöver pengar till.. Och fick pengar såklart, sen kan vi gärna leva på nudlar och havregrynsgröt när vi väl är där.. Bor gör vi hos några kompisar som bor precis vid Central Park.

Åååååååååååååååå, vill ha sooommmmmammmamar nu! När julen är död så är det som allt man byggt upp rasar. Det var ju högst till nyår man längtade och sen tror man att våren är här men nej, nu följer två,tre skititga kalla månader med regn och blask. DEPPPP!! Nej, nu ska jag sluta sänka er och istället gå och plugga UNDERBAR engelska, kan faktiskt behövas till New York baby..! Hörs senare / Ebba

SOMMARPEPP


Många inlägg idag

Ja... fyra inlägg idag nu. Har väl inte haft så mycket för mig idag, och ah vad gör man då? Jo man skriver mycket i bloggen ! hihi.
Det här inlägget blir dessvärre väldigt kort eftersom jag bara ska lägga in en låt, eller nej det är inte bara "en låt" utan det är, världens bästa låt. Som jag har blivit helt tokig i. Jag lyssnar på den jämt, och ah men det är verkligen så.
Jaja, hoppas ni gillar den, här är:

james morrison & nelly furtado - broken strings


/M

Kom inte på någon rubrik...

Tänkte att jag skulle hinna skriva ett litet snabbt inlägg innan jag återgår till tvn igen, det går nämligen två program samtidigt (vilket är lite synd men skitsamma), som är bra. Det är en film på fyran som heter A lot like love och en ny serie som började idag som heter Trollkarlens hemlighet. Jag som har blivit väldigt insatt i trollkonster på sista tiden kunde ju bara inte missa första avsnittet. Jag lär följa de andra avsnitten också, eftersom att jag tycker att det redan är asspännande, haha.

Nu hade jag tänkt att berätta lite om gårdagen.
Jag åkte ju först hem till Jessica och åt och fixade mig i ordning. Det var nog det som jag ägnade mest tid åt igår kväll. Jag och Jessica kom inte ut för ens någon gång runt elva. Vi hade ingen aning om vad vi skulle göra där ett tag. Men sen åkte vi hem till en kille som hette Vincent, Lunas kompis. När vi kom dit så var allt ganska lugnt, de flesta hade gått, så ah vi kom lite sent. Men men, det var lite trevligt i alla fall. Jag som var galet hungrig fick äta kall pizza, och då tyckte jag verkligen det var hur gott som helst, höhö.
Jag kom hem lite över ett och var fortfarande hungrig, så jag käkade lite glass och nötter, sen var jag sjukt trött så jag somnade så klart bums strax därefter.
Idag, söndag började allting väldigt skönt och mysigt enligt mig. Jag fick i mig en stadig och god frukost. Sen låg jag och kikade på tv en lång stund och ah liksom bara va.
Men så slog det mig att jag faktiskt hade någonting att plugga till. Då slocknade hela mysigheten i mig och allt blev mörkt och trist. En stund senare hade jag kommit igång med plugget i alla fall. Allt gick faktiskt väldigt bra, jag pluggade nästan klart hela matten som vi måste göra eftersom vi har prov på fredag, och sedan läste jag igenom alla sidor i so. Så ah det kändes bra efter jag hade pluggat färdigt, liksom lite sådär stolt var jag över mig själv. Sedan städade jag lite i mitt rum och sedan begav jag mig ut för att fika med Mikaela och Felicia. Det skulle bli riktigt kul att få träffa Felicia igen, eftersom hon hade varit i Portugal hela lovet och ända tills nu, så jag hade saknat henne otroligt mycket !
Vi fikade på coffeehouse by george och vi hade det riktigt mysigt och man fick många goda skratt. 
När jag kom hem käkade jag lite och sedan har jag bara suttit och myst med kissekatten och tittat på tv, och nu hållt på med datorn. 
Ja, men nu tror jag att jag måste sluta, har en skoldag imorgon att kunna vakna upp till, och sen ska jag även fortsätta se på A lot like love nu.
Ha en fortsatt trevlig söndagskväll.

Kramar
Matilda

Här kommer bilder från fikan
 
                      

Det är sjukt

På en timme av demostrationen fattade jag mer av Palestina-Israel konflikten än jag gjort av alla gånger vi pratat om den. Jag såg flera som stod och grät där på sergels torg och jag kunde inte göra annat än fälla en tår själv. Det var massa bilder på barn som låg döda på varandra och en kille som höll om någon död, kanske släktning. Tänk, dom har varken mat, vatten eller el. Det är helt bäckmörkt och många dricker vatten ur toaletterna. "Ingen mat, inget bröd, ingen gas. I går gick min pappa klockan fem på morgonen till bageriet. Han väntade fem timmar för att få en limpa, men det räcker inte för min familj som består av elva personer."
 Trots det här är det så lite man vet. Man måste nog nästan ha varit där och sett det för att förstå. Sen så blir jag irriterad på alla som har så mycket om att säga om det här som inte vet något alls och inte haft orken att ta reda på det. Man måste på något sätt neotralt ta reda på fakta och bygga sina åsiker på det. Fast självklart låter det olika beroende på vilken sida personen står på.

Men jag läste i tidnigen hur FN hade på något sätt tagit sig in i ett rum i Gaza där mammor hade legat döda med småbarn bredvid dom som bara satt där. Hur kunde militärerna inte göra något? Jag blir så arg så jag kokar, hur fan kan man se sånt där utan att bry sig? Hur kallhjärtad och hemsk man än är så måste man reagera när man ser det. Förmodligen blev man uppvuxen med sådant runt omkring en, men hur länge får man egentligen skylla på sin barndom? Man måste väl kunna tänka själv också? Jag har funderat på om man kan bli så ond och kallhjärtad om man haft en normal barndom eller inte är sjuk på något åt det hållet. Eller hur alla ser allt det här men gör ingenting. Och inte fan gör vi i Sverige någonting eller vi, jag heller. Man ska inte skylla på alla soldater eller ens Israel när vi ser allt det här men inte gör ett piss. Alla måste börja reagera innan det är försent för det är det snart. En tredjedel av dom som dött är barn...



/ Ebba


bilder från helgen

Den här helgen har mördat mig. Vet inte varför men känns som jag aldrig varit såhär slut förut. Men roligt har jag haft. Här är några bilder:

 Kram E

Så fin

När jag hörde Hannas team i körslaget sjunga Gabriellas låt (den låten som är med i "Så som i himmelen"), rös jag i hela kroppen. Den låten är verkligen super fin. Så jag var bara tvungen att lägga in den låten här på bloggen, så att alla ni andra kan höra hur fin den är också.
Så nu vill jag att ni lyssnar riktigt noga och njuter som bara den !
/M




Morgonmys

Så var det söndag, söndag som jag hatar. Visst det är helg, men det är dagen innan skolan och då måste man gå och lägga sig tidigt, och ah, man har ingen dag att se fram emot sen.
Fast jag sa ju att jag skulle ta dagen som den kommer, leva i nuet liksom. Så det ska jag väl fortsätta med.
När jag vaknade i morse sådär runt halvtolv kände jag verkligen att jag kunde ligga kvar där hur länge som helst, men såklart funkade ju inte det. Pappa kom in och sa att jag skulle gå upp, och sen när jag inte hade gjort det kom mamma in och sa att jag var tvungen att gå och äta frukost. Även fast jag inte ville gå upp så beslöt jag mig för att göra en god frukost. Jag brukar i vanligt fall äta en macka och dricka juice, men idag fick det bli, vanilj yougurt (min favorit), med hallon, och macka med kalkon och örtsalt och till dricka, kärleks te. Gottiigottgott.
Men hörni nu ska jag njuta utav min frukost och sen titta klart på reprisen av körslaget och sen ska jag kika lite på let's dance. Sen går även ett jättemysigt program på trean som heter All of us som jag ska titta på.
Jag skriver om gårdagen och lite annat, ikväll.

Kramar och godmorgon
/M
        

ursäkta, ursäkta

Har inte skrivit på hela helgen, förlåt förlåt,  har egentligen inte tid nu heller men tänkte slänga in ett snabbt inlägg om min helg innan jag ska iväg på andra äventyr.
Jag har haft en rätt späckad helg, inte som min planer att plugga hela helgen.. Här är en snabb redovisning:

Fredag: Skolaskolaskola, jag trodde lov var tänkt för utvilning så man ska komma tillbaka pigg, men enligt mina åsikter har den ungefär motsats verkan. Efter skolan gick jag och Johanna hem till Maria och fikade och pratade. Det var väldigt mysigt och vi satt där till fem någongång. Sedan gick jag hem, badade, gjorde mig i ordning för att sedan gå tillbaka till Maria och käka middag där med Johanna och Jessica. Maten var klar när jag kom och tror dom var lite småsura för jag var väldans seg. När vi käkat klart kom Matilda och en stund efter det också Stefan, Isak och Isaks tjej Agnes. Vi pratade och bara satt och myste ett tag innnan vi var tvunga att gå, jag hade nämligen pratat med Mattias och han frågade ifall vi ville komma till hans kompis. Johan kom precis när vi skulle gå, men dom fick dessvärre inte följa med till han vi skulle till. Vi gick iallafall dit och var där ett tag och alla var trevliga. Vid tjugo i ett tågade jag hemåt och la mig framför vänner till fyra.
Lördag: En seg och trött Ebba vaknar vid tolv någongång, efter ex antal försök att få upp mig innan. Det var en stor uppdukad frukost jag slängde mig vid när mamma påminnde mig om att jag lovat att följa med henne på gaza demostrationen. Uffff säger jag men mamma tycker inte särskilt synd om mig eftersom demostrationen äger rum för att människorna i Gaza varken har el eller ens rent vatten. Båda min morfar och min moster har jobbat mycket i Gaza och hela släkten på mammas sida är väldigt insatt så det är inte så svårt att bli det själv. Men jag följer med på demostrationen och är väldigt glad för det. Vi började på sergels torg och ´gick sedan vidare till Israels ambasad. Efter vi stått ett tag och lyssnat och skrikit bojkotta Israel med mera så går jag, mamma, min moster Clara och min kusin Elias och fikar. Sedan går jag och mamma ner till NK och jag köper en bok och vi köper en lampa till vardagsrummet. Jag och mamma känner oss dödströtta och på snudd till hysteriska som sen springer runt och letar efter deodoranter... Vi tar sen tvåan hem och käkar en supergod middag. Jag gör mig i ordning och åker iväg till Femi med Johanna och Maria. Det blev en mysig kväll med några nya ansikten. Stötte också på Mattias även idag när vi var påväg till en kompis till Femi som också visar sig vara kompis med Mattias. Hemgång blev någongång runt ett då jag ställer mig och börjar baka chokladbollar och sedan lägger mig och läser boken jag köpte samma dag.
Idag, Söndag: Klockan är tolv nu och jag ska lägga mig och läsa min bok ett tag innan jag måste ta tag i mitt rum för att vara klar till klockan tre då jag ska träffa min gudmor Eva för att vi ska gå och kolla på teater. Tre systrar heter den och utspelar sig i Ryssland. Detta är ännu ett bevis ¨på hur kulturell jag blivit. Den är tre timmar och sen ska jag hem och plugga och lägga mig i tid för att vara pigg till morgondagens skola. Nej nu är det lika bra att sätta igång även denna kulturella dag.

Jag lyckas inte lägga upp några bilder från demostrationen, men bilder från i fredags har ni i Matildas inlägg.
Vi hörs senare. Kram, er egna kulturella journalist, Ebba.


Jessica är seg

Ja... segheten fortsätter. Just nu sitter jag hemma hos Jessica och har precis sminkat mig och för en liten stund sen innan sminkningen käkade vi jättegod pasta med god sallad som hade världens godaste grönsak, avokado (det är väl en grönsak, eller är det en frukt, aja) och feta ost och kalkon. Mm, yammi, det var verkligen jättegott.
Vi ska strax iväg, men Jessica segar som vanligt så..ne strax blir det väl inte utan om typ en timma säkert.
Äsch, nu måste jag nästan gå och kolla vad kvinnan står och håller på med i badrummet och ska försöka få henne att skynda sig lite så vi kommer iväg snart.
Hoppas alla får en toppen och mysig lördagskväll !

Kramar
Matilda

Seg start

Godmorgon alla, eller god eftermiddag kanske man ska säga?
Det är lördag idag alltså.. snart söndag, och i över morgon börjar skolan igen..Usch! Jag ryser så fort jag tänker på skolan. Men det gör väl ingen nytta att tänka på skolan nu, då kommer jag bara börja gråta eftersom den bara kryper sig närmare fram. Nej nu ska jag leva i nuet, eller vad det nu heter. Jag ska bara tänka på det som händer just idag, och just nu. Vi får väl se hur det går.

Okej, vad ska hända idag då? Hm... Jag vet faktiskt inte, fast jag ska plugga hela dagen. Har bestämt att jag inte får gå ut på hela dagen heller, eller ikväll ska jag göra det, men inte nu. Jag har även lagt upp hur jag ska plugga och det har jag aldrig gjort tidigare, så det känns lite proffsigt, hihi.
Framåt kvällen har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Får väl se då liksom.
Men från det som ska hända idag så går jag över till att berätta om igår.
Jag måste börja och säga att det blev ganska kul igår. Jag kom ut sådär runt tio, först gick jag hem till Maria och där befann sig även Johanna, Ebba och Jessica. Det var jättetrevligt. Lite senare kom Stefan, Isak och Isaks flickvän Agnes och precis innan vi skulle gå kom Johan.
Ja, då när vi hade gått hem ifrån Maria så gick vi och mötte Ebbas kompis Mattias som var hos en kille som hette Albin. Men då var det bara jag, Jessica, Ebba, Maria och Johanna som var hos honom, det andra vet jag inte vart de tog vägen faktiskt.
Hos Albin var jag tills jag gick hem sen, och när jag kommit hem gick jag och gjorde dipp och åt chips och tittade på tv.
Ja... det var gårdagen.
Men nu måste jag gå och plugga om det ska bli något plugg över huvudtaget. Jag skriver nog lite senare också.


Här kommer lite bilder ifrån igår !

 
 
 

Ciao!
/M

Hungrig, och vill ut genast !

Det har alltså blivit helg nu.. HELG ! Men varför kan en helg verka komma att bli så extremt tråkig. Helger har jag bestämt, det får helt enkelt inte vara tråkiga ! Dom ska vara mysiga, roliga, spännande, kärleksfulla, fartfyllda, men inget som har med tråkighet att göra, verkligen inte. Håll med mig om det?
Ja.. alltså jag sitter här nu en fredag, och klockan närmare sig halv åtta, och jag vet ännu inget som jag ska hitta på. Har snackat med en del personer men de verkar inte veta något heller. Liksom hallå vad har hänt med helgerna? Har alla glömt bort hur roliga helgerna kunde vara, har alla kommit in i någon slags plugghetsperiod så helgerna typ slutat betyda något? Fast samtidigt kanske det bara är jag som inte är medveten om någonting, haha. Det brukar vara så...tragiskt, snyft.
Men nej jag kan ju knappast sitta och dreggla framför datorn om jag ska på något sett komma utanför min lägenhet och hitta på nåt.
För att dra en kort slutsats för dagen, så börjar jag med att säga att den inte varit någe speciell alls. Vi hade vanliga lektioner och fick äcklig mat i skolan och ah.. det var väl allt. Jag var en liten stund med, Mikaela Schiller och Julia de Ruvo efter skolan som jag fått med mig, och gick åh gjorde ett ärende. Sen har jag bara varit hemma och försökt hitta något kul som händer ikväll. Men om ni inte förstått så säger jag bara att det har gått riktigt jävla skit dåligt, ursäkta svär ordet.
Till och med har jag hunnit ta en bild på mig och kissemissen Felix min, som jag gosat med sen jag kom hem...
Jaja, nu ska jag fixa i ordning mig och ringa Ebba.

Puss och hoppas ni får en roligare fredag än vad jag verkar få :)
/Matilda


Torsdag 8/1

Jahapp, så var skolan igång igen då. Det känns väl ungefär sådär SKITHEMSKT ! Jag lär ju typ dö om bara några veckor utav allt plugg. Ska börja planera min gravsten redan nu tror jag. Snyft, alltså jag vill verkligen inte tänka att skolan är igång igen. Dööööööööö skola dö !
Tänk nu kommer man gå upp sådär runt halv sju varje dag. Usch, åh fy och blä. Jag hatar också min alarmsignal som ringer där på morgonen. Det låter typ hur högt som helst, man mår typ illa för att man liksom vaknar med ett ryck varje gång. Men byt signal kanske ni tänker då, men alltså den signalen jag har är verkligen den enda jag vaknar till. Jag hör inte någon av de andra. Så jag vaknar helt förskräkt varje morgon. Det känns ju bra...
Även fast jag vaknade helt skrämdslagen utav alarmet, kom jag i alla fall upp på mina ben, sen gick allt väldigt segt. Men på nåt knasigt sett hann jag i alla fall till skolan och första lektionen som började klockan åtta och såklart var det spanska som var första lektionen, jiihoo, mitt favoritämne... Fast jag måste säga att alla andra förutom spanskan flöt på ganska så bra. Vi slutade även mycket tidigare, för att vi inte hade någon elevensval, det var riktigt skönt.
Efter vi slutat gick jag, Jessica och Rebecka och fikade på café 60. Jag käkade en bulle och drack varm choklad som jag nästan alltid gör på café 60 nu, det är ju nästan ett måste att ta det såhär års. Jessica käkade en macka med parma och drack en chai latte. Rebecka hade glömt sin plånbok hemma, så hon köpte inget, men hon fick smaka lite av oss istället. Mitt i allt snack, så tittar jag bort mot trappan, för att jag märkte att det var några som skulle gå ner. Jag hinner inte se deras ansikten. Men så vänder sig Jessica hastigt om och säger, "Jaha, det där var Björn Gustafsson!". Jag fick typ panik, och var nästan påväg att resa mig upp för att gå och fråga om autograf eller en kram eller nåt liknande. Men så sansade jag mig lite, för jag tänkte att det skulle ju se helt sjukt ut om jag typ hade sprungit efter och sen inte veta vad man ska göra. Jaja, det var i alla fall en lite upplevelse, ja menar det är inte varje dag man ser en sådan liten godbit, höhö.
En stund efter den stora händelsen kom Lunisen också. Hon käkade lite och efter hon ätit upp var Jessica och Rebecka tvugna att gå. Men jag och Luna satt kvar, ja vi satt kvar ett bra tag till. När vi gått ifrån café 60 dröjde det inte länge till innan vi blev lite hungriga igen. Så då gick vi till Burger king och delade på en crispy chicken meny. Nyttigt, nyttigt...

När klockan var kvart i åtta kom jag hem. Jag kastade mig direkt på sängen, fan vad trött jag var. Önskar att jag nästan att jag borde ha somnat då. Men nepp,nepp det gjorde man inte.
Fast nu känner jag att jag sakta blir tröttare och tröttare, så jag ska nog krypa ner under täcket nu och gosa med kissemissen min !

Puss och godnatt alla
/Matilda


Här låter jag det även ploppa upp en bild ifrån dagens fika.


Twilight

Twilight, älskade den! Bästa filmen jag sett på länge. Jag vet att många tycker den är överskattad, men jag älskade den. Kanske för att huvudrollen var den extremt snygga Edward Collen(som ligger etta på min 3-lista...) och kanske för att jag var jättenegativ till den innan jag såg den. Men jag och Stella satt helt fastklistrade på stolarna i en och en halv timma, kanske lämnade vi lite dreggel också... Tror nästan det.. Nej nu ska jag gå och lägga mig, imorgon är det fredag och då jäklar ska det has kul. Godnatt / Ebba


de tre snyggaste...




Dessa måste nästan vara de tre snyggaste skådisarna någon någonsin skådat. Håller då mest kär min älskade Robert Pattinson, men det gör väl alla efter twilight så jag lär inte vara ensam.. Nu ska jag hoppa i sängen och kolla på vänner utan att ha pluggat ett endaste dugg.. Hmfr, inteinteinte bra. Menmen första skoldan kanske man kan få slippa det.. Eller? God natt på er. Hörs imorgon /Ebba

behöver!

/E

Kan inte tiden bara gå fortare än fortast just nu?

Så har man kommit till de sista timmarna utav lovet. Snart ska jag väl gå till sängs, men jag lär väl inte somna på hela natten den här gången.
Den här dagen har varit så extremt konstig, och jag vill verkligen inte prata om den.

Ja imorgon är det skola igen, suck. Vill verkligen inte tillbaka. Sen tycker jag att man egentligen borde ha fått börja nästa vecka på måndagen, inte liksom när det är mindre än halva veckan kvar... är inte det lite onödigt att börja då? Jaja, det är som det är. Imorgon börjar allvaret igen, BUHUUUU ! Jag vill inte, döda mig liksom !
Nog om skolan, det blir jag bara sååå ännu mer deprimerad utav.

Hmm... ja jag kan berätta om gårdagen istället.
Jag hade ju filmkväll med tjejerna. Det var jättemysigt. De som var här var, Johanna, Rebecka, Luna, Stella, Ebba och Mikaela.
Vi började med att käka, alla åt pizza, eller nej, inte Luna hon åt kebab, hehe. När alla ätit färdigt, gick vi in på mitt rum och hade världens diskussion om vilken film vi skulle se på. Efter en lång stund film diskussion, kom vi fram till att vi skulle se på Björn Gustafsson och efter den, Mamma mia eller Yalla yalla.
När vi sett på Björn Gustafsson och skrattat av oss en del, så beslöt vi oss sedan för att nästa film skulle bli Mamma mia. Fast vi såg filmen med sing a long istället. Haha, det var jätteskoj att sjunga med.
Vid tolv gick alla. Eller Johanna och Mikaela gick lite tidigare, för att de var tvugna att gå. Men ah, efter alla gått, kröp jag ner i sängen. Men såklart var jag pigg, och så av nån konstig anledning fick jag för mig att jag skulle gå in på internet och söka efter speciella sidor där man kunde lära sig korttrick, haha. Jag läste typ 50 olika trick men klarade bara av 2 stycken. Men faktiskt, nu när jag kan de här två, så känner jag mig lite stolt, och det är faktiskt en aning häftigt att kunna korttrick, höhö. Jag höll på med det fram till halvfyra och sen när jag precis stängde av datorn, somnade jag bums.

Nej, nu ska jag gå och ta en dusch och sen ska jag lägga mig under täcket och gråta häcken av mig.


Fast innan jag slutar måste jag lägga in några bilder från igår !

   
  

puss på pannan
Matilda


drift away

 Åh, när jag hör den här låten så kan jag inte tänka på annat än vår USA resa i somras. Vi började vår resa i New York där vi spenderade en vecka hos våra kompisar där. Sen åkte vi vidare till Washington DC där mammas farmor bor. Där var vi ännu en vecka och efter det åkte vi till Bethany Beach där vi solade och badade i ännu en underbar vecka. Den resan var nog den bästa resan i mitt liv. Träffa all släkt man inte träffat på hundra och alla trevliga människor i New York, för det är ingen myt att det är så, absolut sanning. Så varje kväll på beachen så spelade morfars brorsa och hans kompisar gitarr och piano och sjöng, och idag hittade jag min favoritlåt som dom spelade och fick världens Flashback. mmmmmmmm 

 
En bild från när dom spelade i somras


Och en annan från stranden. Ååå vad jag känner att jag behöver detta, och det är fooort!

Nej nu ska jag iväg och deppa framför vänner eller nått. Säger som Stella, TJING! / Ebba

Filmkväll

Varför kommer jag aldrig in i den här jäkla tiden? Det var mycket lättare att göra det i Florida, knasigt. För er som fattar noll vad jag snackar om, så är det om jetlag jag pratar om. Alltså jag menar det här med tiderna och om att man ska vänja sig vid dom, och så.
Jag vaknar jättesent, typ halv ett, (jag vet det kanske inte låter så sent men det är i alla fall sent för mig) så länge sover jag aldrig. Sen ligger jag vaken i flera timmar innan jag ska somna. Buhuuu. :( Någon kanske vet hur man vänjer sig med tiden snabbt? Min pappa säger att man ska gå och lägga sig tidigt, men då är man väl ännu piggare, eller jag blir i alla fall det, eftersom tiden går efter i USA. Jaja, om någon har en idé som sagt, säg gärna den då !

Föresten, jag och Ebba höll ju på med goda gärningar innan jullovet. Jag måste säga att under tiden jag var utomlands så, gjorde jag inte direkt någon god gärning alls. Jag tänkte inte direkt på hälsan och åt hur mycket onyttigt som helst, det kunde ju varit en liten god gärning ifall jag tänkte på hälsan, när man liksom åker till USA, haha.
Den ända goda gärningen jag gjorde var nog att jag försökte att prata engelska så mycket som jag bara kunde. Visst man kan ju inte prata något annat där med folk, men jag menar att jag på något sett kunde utveckla den lite där, eller ja, jag försökte med det i alla fall. Jag är nämligen inte så jättebra på engelska, och jag kände att det där behövdes för mig liksom. Så det var nog en god gärning. Att jag utvecklade och utnyttjade min engelska.
Sen om vi ska fortsätta med goda gärningar vet jag inte riktigt, nu när jag kommit hem vill jag säga att jag inte heller tänkt på att göra en god gärning. Men det är ju faktiskt lov och då kanske man borde få ha rätten till att vara fri i från goda gärningar, eller ?
Men Ebba vad säger du, ska vi fortsätta med goda gärningar, eller har du kommit på något annat lite skoj man skulle kunna göra?

Idag har varit en ganska lugn dag. Jag vaknade faktiskt lite tidigare idag, och slöade framför tvn en lång stund och sedan tog jag även en lång-dusch. Sedan kom Johan hem till mig en stund och nu så har jag inte gjort något annat än att ha pluggat lite och sedan har jag även städat mitt rum, för det såg ut som rena bombnedslaget. Sen slog jag även in Ebbas julklapp hihi.
Nu är klockan närmare  halv sju och om tio minuter kommer de första tjejerna. Jag ska nämligen ha filmkväll, med först lite middag som vi handlar ute och sedan ska Ebba ta med sig filmer, och sen kanske någon mer gör det. hehe.
Så ja det kommer att bli min tisdagskväll. Hoppas det blir mysigt.
Nej nu ska jag plugga lite till och lyssna på musik på högsta volym innan alla kommer, ;)
Kramar
Matilda


Florida- Orlando




Florida- Sanibel Island & Clearwater

Typ tre bilder på vägen till Sanibel, men ah, här kmr de bilderna.
sista bilden är från Clearwater.





/M

Florida- Miami Beach/Miami

Ändrade lite så att jag lägger upp flera inlägg ifrån de olika platserna jag var på, såg så rörigt när jag la upp nästan allt på en gång annars, hoppas det ser en aning bättre ut nu i alla fall !




/kram, M


Så var det då tidig måndag

Oj vad den här dagen gick snabbt. Alltså jag har typ inte gjort mycket alls och ändå gick det otroligt fort.
Innan jag berättar vad som hände idag, så ska jag berätta lite om vad jag gjorde igår. Lördag. Det var alltså samma dag som jag kom hem, så jag var extremt trött, hade ju knappt sovit en blund på flygresan och bara tre timmar sedan när jag kom hem. Men när jag vaknat ringde Theo mig precis och jag åkte ner och mötte honom vid coffeehouse by george, han var även med Jonatan. Coffehouse by george var helt fullt där så vi gick till PK-huset och fikade där, eller ja det var snarare Theo som fikade, han tog en latte. Jag hade inga pengar så jag kunde inte köpa något även fast jag var så hungrig. Efter Theo druckigt upp sin latte som var en special latte typ, så skulle han och Jonatan gå och sola, så jag fick gå hem igen. När jag kommit hem pratade jag med Johan som frågade ifall jag kunde komma och äta hemma hos honom. Men jag var tvungen att äta hemma, eller i alla fall lite. Men sen när jag gick till Johan så åt jag där med. Johans syster Rebecca, Molly och en annan Matilda var ocksä där. Det var dom som hade lagat maten, och Johan. Vi åt köttbullar eller det var snarare köttfärsbiffar tyckte jag för att dom var så stora. Men det var gott !  Efter vi käkat kom det lite folk. Vi såg typ på film. Jag var galet trött så jag kunde verkligen somna direkt ifall jag blundade. Sen gick jag typ hem eller alla gjorde det för att alla var tvugna att gå då.
Idag, Söndag. Vaknade jag vid typ halv ett. Vilket är extremt sent för mig, för att jag brukar aldrig sova så länge. Brukar typ sova till tio halv elva i vanligt fall. Men så steg jag upp men gick snabbt tillbaka och la mig igen. Jag slog på datorn för att hålla mig vaken. Då ringde telefonen och Rebecka var i luren. Hon ville att vi skulle ta en fika. Så jag fick fixa i ordning mig snabbt för att hon redan var klar. Jag slog även in Rebeckas julklapp som hastigast och sedan for jag iväg till tunnelbanan. Vi hade bestämt oss för att fika på espresso house. När vi möttes upp vid stureplan så visade det sig att espresso house var stängt. Så vi tog tunnelbanan till Rådmansgatan och fikade på Café 60. Det var jättekul att få träffa lilla Rebecka igen eftersom det var över två veckor sedan vi sågs ! Jag åt en morotskaka och drack en varmchoklad och Rebecka åt en biskvi och drack te. Sedan fick Rebecka sin julklapp som innehöll saker ifrån Victorias secret. Vi satt på Café 60 ett bra tag. Men sedan så beslöt vi oss för att åka hem.
När jag kommit hem så gjorde jag inte mycket alls. Jag käkade med familjen och sedan gick jag in på rummet mitt och satte mig framför tvn och datorn som jag gjort enda tills nu. Trist. Hoppas det blir lite roligare imorgon och att det händer något.

Här är en liten bild från idag på Rebecka på Café 60. Bilden är lite mörk eftersom den är tagen med mobilkamera och att det var mörkt där inne ;).



Nej nu ska jag ta och lägga upp bilder ifrån Florida som jag lovade. Men de hann redan att bli måndag innan jag skulle lägga upp dom, haha. Men nu, nu lägger jag upp dom ! Efter det ska jag slumra direkt.

Puss och godnatt
Matilda


eurosport har alltid varit min grej...

Sitter hemma och kollar på eurosport, kallas slötitta. Men fastnade faktiskt för backhoppningen, väldigt roligt att titta på faktiskt! Tittade på Dagboken idag med mamma och pappa och å så fin den filmen är. Grät egenom ungefär hela filmen, har aldrig gråtit så mycker för en film tror mamma och pappa blev lite oroliga där ett tag. Men jag rekommenderar den filmen väldans mycket till er, det är en grym kärleksfilm! Fikade med Julia ikväll, hade inte träffat den tjejen på ett tag så det var riktigt mysigt och vi satt och snackade ett bra tag med två gröna teer emellan varandra.

Tänkte lägga upp några bilder från fredagen innan jag fortsätter det extremt spännande eurosport tittandet som nu bytt till bilracing eller vad det nu kan tänkas heta... Kramar Ebba


Kort inlägg

Nu ska jag fixa inläggen med å, ä, ö. Och jag har ändrat mig lite, jag kommer bara ändra de senaste inläggen ifrån Florida. Det är inte för jag är slö ! Sen skriver jag ett längre inlägg om gårdagen och idag.
Kram
M


En stockholms söndag

Måste bara börja med att säga ursäkta och tyvärr. Ursäkta är för att jag aldrig rättade till mina inlägg från Florida, och tyvärr är för att jag inte hinner göra det nu heller. Jag tänkte göra det igår när jag kom hem för att klockan var tolv och då tänkte jag att jag skulle hinna sätta in några bilder. Men så pratade jag i telefonen med Jessica i flera timmar typ och därför hann jag inte, för att när vi lagt på så somnade jag direkt.
Nu hinner jag inte heller, ska nämligen till espresso house med Rebecka. Då ska hon äntligen få sin lilla julklapp, hihi.

Alltså det är verkligen sååå skönt att vara hemma igen! Liksom det finns ingen annanstans jag skulle kunna känna mig hemma än i Stockholm.. det kanske är självklart, men ah, så är det, och så lär det väl alltid vara.
Men okej, jag måste erkänna att när jag satt och kollade igenom bilderna från Florida, så kom verkligen saknaden fram, oj vad jag ville tillbaka och uppleva allt det där en gång till (förutom flygresorna). Jag lovar att bilderna kommer upp ikväll, det måste jag faktiskt hålla nu ! Hehe.
Men nej nu måste jag verkligen kila, hoppas inte Rebecka står och väntar på mig nu. Jag kommer, hah !
Puss
M

gott nytt efterhand år

Ebba skriver. Förlåt att jag inte skrivit på så länge. Gott nytt år till folket och hoppas ert nyår har varit härligt. Mitt nyår var lugnt men väldigt mysigt. Vi firade hemma i Stockholm med Simons och hans familj.

Mitt jullov har varit ganska lugnt. Igår var jag, Johanna, Schiller och Johan hemma hos Johan och hade spelkväll med rappakalja och jagharaldirg kortlek. Tyvärr hann vi aldrig till rappakaljat innan alla blev lite småfnittriga. Kvällen slutade med storgrin, kanske mestadels från Johanna, efter vi såg Titanic för hundrande gången. Sen blev det bråk om nästa film och vi somnade istället, klockan typ fyra, hmrf.
Och kan ni gissa vad extremt hurtiga jag gjorde imorse efter sex timmars sömn...? Gick ut och åkte långfärdsskriskor i två timmar i hagaparken. Självklart kände jag mig så extremt duktig efter det så jag var tvungen och gå hem och hetsäta lite magnum glass.

Laddar upp bilder från gårdagen sen. Nu innan skolan blir det mest plugg, om man räknar bort hur kulturell jag blivit på sista tiden. Så mina närmsta dagar kommer nog se ut som följande:

Söndag: Pluuuuuuggggaaaa matte, Spanska och läsa lite svenska, uschuschusch. Sen ska jag kanske ta en fika med Julia, var längesedan jag träffade den jentan så det ska bli jättemysigt.
Måndag: Plugga och middag hos mormor på kvällen.
Tisdag: Balettopera, WOHOOOO! (+att jag ska på teater om tre ryska systrar som ska fly hemifrån söndagen efter...)
Onsdag: Min kääraste i världen Stella kommer hem från London och vi ska äntligen dra en bio, och jag har äntligen råd efter lite julklappspengar som jag fick av mormor idag.
Torsdag: SKOLAN BÖRJAR! Fyfarao, ska emigrera till New York innan dess tänkte jag.
Och jag antar att det blir pluggtorsdag. Fyfasen.

Nej nu blir det vänner med Syster resten av kvällen. Godnatt!


Från ett soligt & varmt Florida till ett snöigt & kallt Stockholm

Då var man alltså hemma igen ! Härligt, skönt, tråkigt, ledsamt, blandade känslor alltså, höhö. Nejmen så känner jag faktiskt. Jag kommer sakna Florida och allt de som vi gjorde där jättemycket, men det känns liksom samtidigt jätteskönt att man har kommit hem. Jag har ju saknat så många så otrooooligt mycket, helt galet !
Vi landade i Stockholm på arlanda klockan typ halv nio, en timma senare än beräknat för att planet var försenat i Fort lauderdale.
En sak jag glömt att berätta var det att faktiskt en gammal friidrotts kompis skulle även också dit, till Florida, Lousie heter hon. Det var riktigt länge sedan jag hade träffat henne, så det var kul att träffas igen. De hade också såklart solat och badat och shoppat.

Nej, nu borde jag inte ligga och skriva och kika framför datorn, för att jag steg upp klockan ett i svensk tid (som motsvarar alltså klockan sju på morgonen i Florida) och sedan dess har jag inte sovit, förutom en halv timma på bussen till flygplatsen och sedan någon timma på flyget (liksom det går verkligen inte att sova på flyg, det går i alla fall inte för mig).
Om jag är vaken till klockan ett nu så har jag varit vaken ett helt dygn, och det känns ju bara förfärligt tycker jag. Därför känner jag nu att jag ska sova, men de kommer ju självklart inte att gå, så därför ska jag nu slå på filmen som jag fick av lilla fian Rebecka i julklapp, Björn Gustafsson ett livsverk. Efter filmen lär jag nog slumra till och få en liten skönhetssömn.

Jag kommer fixa mina inlägg senare idag, med å, ä, ö och det...
Sedan så kommer jag även lägga in massor av bilder från Florida såklart, men ja.. det gör jag också senare.

Puss och godnatt, eller godmorgon, eller kanske goddag till och med.
/ M

Första dagen på det nya året

Och sista dagen för mig och familjen här i Florida. Igår var det ju nyår och de firade vi på Disney World Epcot. Det var väl inte riktigt så som jag ville ha firat min nyår, men det funkade, och faktum med att det var ganska kul ett tag och när det var dags för nedräkningen till tolvslaget så blev alla helt galna hah !
Där fyrverkerierna var, var vid en sjö typ och innan klockan slagit tolv sa var det värsta grejerna i vattnet och de sköt upp fyrverkerier, och man sa även gott nytt år till de länderna som redan firat nyår, bla tyyyp Sverige :) . Det gjorde det typ för att i Epcot har man byggt upp olika platser ifrån olika länder. Norge var en utav de platser som man hade byggt upp.. eller ja det var en stavkyrka som de hade gjort. Det var skönt när man fick prata svenska eftersom det även stod massa norrmän inne i den där stavkyrkan och dom kan man ju snacka svenska med. Jag blev ytterliggare väldigt glad för att det hade även singoala och ballerina och svenska pepparkakor. hah, härligt att se !
Men vart var jag, jo juste, och eftersom de byggt upp en grej av Norge, så firade man Norge, och då även Sverige som redan hade haft nyår.
När klockan slagit tolv började fyrverkerierna, och tro mig, ni har aldrig sett så mycket fyrverkerier som var igår ! Jag menar det dånade som satan, och de dundrade på med massor av fyrverkerier hela tiden, det blev nästan jobbigt. Men det var också det största och häftigaste och även finaste fyrverkerierna jag nånsin sett. Det var verkligen en upplevelse.
Efter allt detta var det dags då att ge oss av hem. Vi kom hem ganska sent och gick och la oss direkt, och klockan sju på morgonen ringde väckarklockan och vi skulle bege oss av till Disney World igen... fast idag till Magic Kingdom. Alltsa det finns fyra olika "världar" eller vad man nu ska säga att det är. Så vi var ju tvugna att besöka några fler.
Det var galet jobbigt och segt att stiga upp sådar tidigt eftersom vi var så trötta efter gårdagen.
Men dagen har funkat perfekt och vi har haft jättekul. Först med lite karuseller och bergochdalbanor och sedan lite bad och vattenruschbanor. Sedan avslutade vi dagen med att äta på Fridays. Mmm sa gott det var !
Nu sitter jag i det hära lilla spelrummet på resorten och ska strax återga till packningen eftersom imorgon beger jag mig tillbaka hem till kalla uschliga Sverige, som jag saknat så mycket (var faktiskt ärlig där) ! Planet går klockan 2 på eftermiddagen och vi blir hämtade här ifrån klockan halv sju på morgonen, USCH ! Onödigt att bli hämtade sådar tidigt.
Vi landar i alla fall i Sverige ( om vi inte kraschar förstas.. hah, okej nej det där är inget man ska skämta om, förlåt ) klockan halv 8 på morgonen på lördag.. svensk tid. Då kommer alla mina kära närmsta vänners mobil plinga till för att då får ni ett litet sms ifrån mig, där det står att jag äntligen är hemma igen, hihi !
En sak till... när jag kommit hem igen, ska jag faktiskt vara så duktig, att jag ska ändra alla mina inlägg så att det står rätt, eller ja så att jag lägger till de tre sista bokstäverna där de ska vara. ;)

Hoppas du haft en jättebra nyårsafton Ebba, och det hoppas jag även att ni andra har haft också!
Vi ses eller hörs igen när jag kommit hem till Sverige.
Pussar på er !
Matilda

RSS 2.0